Wednesday, January 30, 2008

Chestie

Peste exact 2 saptamani avem un an batut pe muchie in America. Nu voi zice prea multe acum...poate voi scrie (descrie?) mai multe despre experienta de un an in noua noastra tara zilele astea. Vroiam doar sa zic ca daca mai demult as fii vazut vreun negru sau asiatic pe strada as fii avut tendinta sa ma uit macar asa, cu coada ochelarilor, la individ. Acum, cand asiatici sau negrii (sau ce-or fii ei) vad asa, la greu, nu ma mai impresioneaza cu absolut nimic.
Al naibii de ciudata e viata asta, nici nu stii cand anormalul devine normal. Si reciproc!

Tuesday, January 29, 2008

Printesa romanca?!

...sau tziganie de bibelou! Este al doilea lucru "made in Romania" (primul a fost un bol simplu de sticla...nimic de comentat) pe care-l vad intr-un magazin (TJ Maxx) din America. Sincer, e naspa rau de tot, eu stiu ca putem mult mai mult decat atat! De bine, zic...
Mi-am dat seama ca e posibil sa fie romanesc dupa danteluta "tipei". Am recunoscut-o imediat...de la bibelourile lui maica-mea, bineinteles!

Monday, January 28, 2008

Ecologie

...citeam ca, in curand, nu vor mai fi date gratis pungi de plastic in supermarketuri din motive ecologice. Sunt total de acord cu aceasta masura si ma bucur ca in Sibiu intotdeauna au fost mari ecologisti la conducerea supermarketurilor. Adica, nimeni nu a dat niciodata gratis pungi de plastic la clienti, spre deosebire de multe alte orase. Sa traiasca, la multi ani!

Friday, January 25, 2008

Cum poate un angajat sa pagubeasca firma cu 7 miliarde de dolari!!!

Pentru cei interesati de economie (dar nu numai) cititi un articol interesant aici. E vorba de traderul de la Societe Generale (Jérôme Kerviel) care a pus-o de mamaliga in cel mai nefericit mod cu putinta. Greu de crezut ca un simplu angajat poate produce o astfel de paguba dar, se pare, ca se poate.

Bruce Lee e cel mai tare?!

Hm...conform "sondajului" de pe blog a reiesit ca domnul Bruce Lee ar fii cel mai tare. Tot ce se poate...nu contest. Eu zic ca, totusi, il stiu pe varu-sau lu' unu din armata care -in mod clar- ii batea pe toti. Si nici cu Clody Preda nu mi-e rusine...si asta se putea lua la bataie chiar si cu Van Damme si erau sanse sa-l serveasca.

Oricum, favoritul meu este (mai nou) Chuck Norris, pentru ca:

Chuck Norris nu va face niciodata infarct. Inima nu e atat de tampita sa-l atace.
Chuck Norris nu poarta ceas. El decide cat e ceasul.
Chuck Norris joaca ruleta ruseasca cu pistolul plin. Si castiga mereu.
In loc de picaturi de ochi Chuck Norris foloseste sos iute.
Cand Chuck Norris taie ceapa nu plange el ci ceapa.
De ce in calendarul lui Chuck Norris se trece direct de la 31 martie la 2 aprilie?Nimeni nu face misto de Chuck Norris!
Chuck Norris nu doarme. El asteapta...
Chuck Norris nu are frunte. Ala e doar al treilea sau pumn.
Nu exista lesbiene. Doar femei care nu l-au cunoscut inca pe ChuckNorris.
Chuck Norris doarme cu perna sub pistol.
Chuck Norris a fost deja pe Marte, de aceea acolo nu exista viata.
Chuck Norris nu poate sa iubeasca, el poate doar sa nu ucida.
Chuck Norris stranuta cu ochii deschisi.
Cand merge la culcare, Bau-Bau se uita in dulap si sub pat sa nu fie cumva acolo Chuck Norris.
Chuck Norris a reusit sa numere pana la infinit. De doua ori.

Tuesday, January 22, 2008

Marius Pintea 1973 - 2008

De aici, de departe, suntem alaturi de familie, de Marcela in mod special si...cuvintele sunt mai mult decat inutile in astfel de cutremuratoare situatii.
Dumnezeu sa-l odihneasca.

Monday, January 21, 2008

The Bucket List

Primul film vazut la cinematograf in America (The Bucket List)...subiect usurel, dar ne-a placut filmul. Poate ca de ce suntem si noi mai usurei?!
Ce ne-a surprins pe noi...o gramada de persoane peste 65 de ani la film! Aici mersul la cinema la orice varsta este litera de lege. Poate vom incepe sa mergem si noi mai des. Desi, magarii, nu baga subtitrare in romaneste...
Oricum, eu am ales sa mergem la The Bucket List pentru ca stiam eu ca-i comedie...Si a fost si nu a fost...ca, de exemplu, Maria a plans aproape jumate din film. Femeile astea lacrimogene...hm.
In concluzie, Jack Nicholson e din nou genial si merita sa-l vezi cum imbatraneste frumos.

Sunday, January 20, 2008

Bucurie curata!

Daca cineva avea indoieli ca mersul la toaleta (ca sa nu zic WC de plastic ambulant din Piata Mare din Sibiu) nu te face sa te bucuri...asta e o dovada destul de clara in acest sens. Si sa zici ca Ioana nu le are cu pozele?!
Poza e facuta mai demult...just in case...sa nu zica careva ca am dat o tura prin wc-urile sibiene fara sa anunt lumea...


Tuesday, January 15, 2008

Un interviu istoric

...interviul Reginei Ana pe TVR. Nu sunt monarhist, nici nu m-a interesat prea mult subiectul monarhiei, dar interviul asta m-a facut sa lacrimez. Nu stiu de ce, pur si simplu. Transcrierea lui o gasiti aici si eu zic ca merita citit de la prima pana la ultima fraza.

Freza noua





Sunday, January 13, 2008

De ce terbea.blogspot.com?

...nu pentru altii neaparat, cat mai mult pentru mine...Si daca ce postez intereseaza ...cu atat mai bine!
Si regretul meu (oarecum) este ca ar putea face la fel multi ...si ar fii mai interesant.
Parerea mea.

Wednesday, January 9, 2008

Din ciclul: mi se-ntampla numai mie!

E multi!
Si cand zic asta ma refer la idiotul care m-a speriat ieri seara.

Veneam eu linistit de la job pe la 9 jumate...ma gandeam la una alta...in special la analizele medicale ale lui maica-mea...oricum, timp prea mult de gandit nu aveam, ca fac 5 minute pe jos de la munca...in fine...si cand sa intru in complexul unde stam...venea unu' agale.

Nimic interesant pana aici? Interesant era ca tipul era complet dezbracat (de fapt, era incaltat) si avea hainele in mana!!!!!!!!!!! Mergea agale si cand m-a vazut, a stat o secunda si a rupt-o la fuga...

Oricum, instinctul meu a fost sa pun mana la curea (am eu ceva secret cu mine mai intotdeauna, in special cand vin seara pe jos acasa...) si poate ca de aia s-a si speriat...habar nu am...eu nici timp de speriat nu am avut, atat de rapid si halucinant s-a petrecut tarasenia.

Nici nu stiam daca sa fiu speriat sau amuzat!!!

Dupa ce mi-am mai revenit eu din soc, am stat si m-am gandit ca toata chestia nu a fost deloc amuzanta si daca in locul meu era o femeie...mai ales ca la nici 5 metri este laundrimatul (spalatoria de haine) complexului...chiar nu se stie ce s-ar fii putut intampla!

Azi, dupa ce am povestit la munca ce mi s-a intamplat...si tinand cont ca in zona asta mai stau cativa colegi de-ai mei...astia au luat-o rau de tot in serios si mi-au zis sa sun la politie! Ceea ce am si facut la insitentele lor ...a venit la job o tanti politist...declaratii...descrierea idiotului...alb, la 40-50 de ani...inaltimea si greutatea...aici e aici, ca trebuie in feeti si poundzi...mama lor cu sistemul asta idiot...in fine...m-am descurcat...chiar m-a felicitat tanti cat de corect si explicit am dat respectiva declaratie...mi-a lasat cartea ei de vizita si mi-a zis numarul cazului (!)...am fost vedeta azi, toata lumea venea sa ma intrebe ce s-a intamplat.

Chestia amuzanta (eu o tin pe-a mea, oarecum) este ca poate ala pur si simplu era la una acasa si a auzit cheia in usa si a sarit pe geam de frica barbatului.
Chestia neamuzanta este ca ala se plimba foarte relaxat intr-un loc retras...tufisuri...intuneric...etc...inainte de a ma vedea...ceea ce chiar nu e in regula!

Monday, January 7, 2008

Noua ne-a fost dor...





...prima oara cand vedem Oceanul anul asta. Adica azi, 7 ianuarie (de Sf. Ion), 24 de grade Celsius la amiaza (!)....incredibil de frumoasa vremea! Noi ne-am imbracat de "iarna-primavara", dar erau surprinzator de multi la bustul gol (pe plaja) sau la maieu si pantaloni scurti (prin oras).
Oricum, cald era, poate nu chiar de plaja, dar a fost vreme super ce sa mai...baie nu am vazut pe nimeni sa faca (totusi, apa e rece), numai pe doi care se dadeau pe surf...tipi dintra-aia...cool!
Ciudata rau vremea asta (si) pe aici...alaltaieri erau 0 grade si cica zilele urmatoare va fi si mai cald decat azi.
Unde sunt iernile de altadata... De fapt, as avea raspunsul: in Romania si in California!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, January 6, 2008

Ioane, Ioani, Ioneli, Ionuti...si nu numai!







La Multi Ani!
...si raman cu regretul ca nu beau (cred) o bere din partea lor. Dar nu au intrat zilele in sac!

Thursday, January 3, 2008

Gata...suntem in 2008!

...cine s-ar fii gandit ca anii astia trece atat de repede?! Cand eram copil, asteptam sa vina anul 2000 ca sa vad in ce consta sfarsitul lumii...ca asa eram indoctrinat de catre bunica-mea! Dupa ce a venit si anul cu pricina si nu s-a intamplat mai nimic interesant...nu am mai asteptat sa vina sfarsitul lumii, dar nici nu ma gandeam ca vor trece atat de repede anii astia.
Plus ca, daca cineva mi-ar fii zis cu nici doi ani in urma ca 2008 ne va prinde pe la mama naibii, l-as fii trimis in mod clar la plimbare! Asta-i viata, nu stim ce ne rezerva ziua de maine, apoi anul care va sa vina...
Cum ziceam in ultima postare de anul trecut, a fost tare ciudat sa serbez trecerea in noul an la 7 ore dupa ce-l serbam (si inca cum il mai serbam...) de obicei!
Astia pe aici nu s-au agitat ei prea tare cu petreceri de An Nou! Nu tu agitatie pe strazi, nu tu un grup usor afumat pe strada la ore mici, nimeni nu a iesit afara la miezul noptii, nu tu un Plugusor seara si o Sorcova dimineata... Mai nimic nu arata ca iesim dintr-un an si intram intr-altul!
Noi am ciocnit un pahar de sampanie la miezul noptii cu Florin, am mai stat la o poveste pana pe la 2 si am purces cu voiosie la somn, surprinsi ca am rezisitat fara sa chefuim de Revelion!
Poate data viitoare sa ne chefuim mai scandalos. Poate nu...
Inca o data mai zic un LA MULTI ANI si cam termin cu probleme legate de schimbat de ani...

Asta este, suntem in 2008...an cu alegeri in Romania si USA (dar si Rusia), cu campionat european de fotbal ("big deal" pentru americani si nu numai...noroc cu mexicanii lor), unii schimba prefixe (...), cu Olimpiada chinezeasca, cu cate si mai cate...pe care nu le stiu!
Tot ce sper de la anul asta e sa nu avem parte de prea multe surprize neplacute si sa fim sanatosi cu totii.