Tuesday, November 2, 2010

Restaurantul Transylvania din Florida




Promiteam sa scriu si de lucruri normale referitoare la Romania.
In episodul de azi: restaurantul Transylvania din localitatea Hollywood, judetul Florida.
Recent am petrecut o saptamana in Florida. Si printre lucrurile pozitive care ni s-au intamplat acolo a fost si salata de vinete, ciorba de burta si micii cu cartofi prajiti inecati in apa minerala Borsec de la restaurantul Transilvania aflat in zona.
Treaba de am ajuns la localul respectiv s-a intamplat cand intr-o dupa amiaza stateam noi cu burta goala la soare pe o plaja din Fort Lauderdale si ne gandeam cu jale si speranta in glasuri ca unde, ce si de ce sa mai mancam. Si mi-a picat fisa ca pe acolo comunitatea romaneasca este mare si tare si precis au biserici, magazine, picnicuri si restaurante romanesti. Am gugalit "restaurant+romanian+florida" si am ajuns la siteul restauratului cu nume ardelenesc si -intr-un final- la adresa fizica din Downtown Hollywood (foarte aproape de Miami pentru cei aflati in zona si interesati de adevaratul comfort food).
Si sa nu credeti ca eu asta am inteles din Florida (poate revin cu impresii de calatorie)...adica mici si ciorba de burta...nu, nici pe departe...dar produsele respective mi-au facut ziua, ca sa citam din altii.
No, vedeti ca se poate si de bine despre Romania?
Mancarea a fost tare buna, cu atmosfera si servire ca in tara, cu Dansez pentru tine cu vedete de care habar nu am la Pro TV International si cu Toto Cutugno si alte slagare italiene ale anilor '80-'90 ca fundal sonor, cu statuia in marime naturala (cel putin daca nu chiar mai mare) a lui Vlad Tepes la intrare, cu preturi rezonabile spre ieftin, cu paine de casa si ardei jalapeno asortat la neaosa ciorba de burta, cu o prajitura Dobos care nu era disponibila la data vizitei noastre si cu tihna si amintiri de demult.
Da, recomand calduros restauratul asta celor care au chef de o mancare faina servita in apropierea palmierilor.
Saru-mana pentru masa!

4 comments:

Cristian VADUVA said...

Mai este un restaurnat romanesc in zona, "Restaurant Casa Romaneasca" - e la 2-3 mile distanta de Restaurantul Transylvania. La casa romaneasca am lucrat si eu anul trecut cateva zile, mancarea este foarte buna - deci pot recomanda localul oricui vrea sa manane acolo (insa nu il recomand celor ce vor sa lucreze acolo)

http://www.vaduva.ro/restaurant-casa-romaneasca/

Dana said...

Mmmmmm, suna apetisant, ca de cand nu mi-am mai rasfatat papilele gustative cu delicatesele enumerate de tine.....yummy-yummy!

Flavius Ţerbea said...

@Cristian: a ajuns un restaurant raomanesc (cu mancare excelenta) pe excursia de azi!:) Poate data viitoare sa mergem si la CR desi la experienta faina pe care am avut-o cu Transylvania nu as prea schimba-o cu o alta...

@Dana: chiar buna mancarea acolo. Am mai vorbit si cu altii care au fost acolo si au avut aceiasi experienta pozitiva cu bugatele alea, "ca la mama acasa". Mi-a parut rau ca nu am putut manca mai multe sau -macar- sa iau la pachet.

Roxy said...

Offf ce pofta mi-e si cine stie cand oi ajunge in Florida... A fost un restaurant romanesc si in zona Atlanta, insa s-ar parea ca a disparut ca nici google nu-l mai gaseste :(