Wednesday, August 15, 2007

Virginia Aquarium












Ce am vazut la acvariu: foci, lei de mare, un fel de crabi ciudati (o vedeti pe Maria atingandu-i), pesti de tot felul si de toate marimile si culorile(unii plati cat o foaie de hartie, altii maaaaaaaaaaaari si grasi, altii colorati de numa'...in fine, chiar faini), testoase imense, pisici de mare (a se vedea...din nou...cum Maria pune mana pe ele...nu ilegal, ci incurajata de supraveghetori, chiar...super ciudate la atingere, de altfel...ca un fel de gelatina catifelata; dar sa fii vazut cum veneau astea la mangaiat, precum catelusii), rechini de toate speciile (erau cativa IMENSI si aveau o privire de criminal in serie, clar), caluti de mare, tot felul de serpi, morse, o gramada de "sea food" (caracatite, scoici, calamari, crabi si alte ciudatenii de animale total necunoscute mie). Dar cel mai mult si mai mult, ne-au incantat PINGUINII...6 bucati!
Acvariul se intinde pe cateva sute de hectare...sunt doua cladiri principale, altele mai micute, un parc si un lac imens...unde, pe langa pesacaraie se mai pot vedea tot felul de pasari si plante specifice. Si cred ca e super fain (si) pentru copii, mai ales ca este foarte interactiv acvariul asta...o gramada de voluntari ii implica pe copii in tot felul de jocuri...inclusiv de cum sa protejeze natura, etc.
No, noua ne-a placut tare acvariul asta!


Toata lumea la Virginia Beach






Am iesit si noi ca tot omu' la Virginia Beach ca sa ne mai etalam suncile (unii...) si sa mai vada si romanasul si taiwanezele cate ceva din America. E fainuta statiunea...de altfel, cea mai mare statiune de la Atlantic (din lume, nu doar de aici...); am vazut si delfini jucandu-se la nici 50 de metri de mal...super senzatia! Dar nu am putut sta prea mult pe plaja (doua ore) ca era mult prea cald...dar am stat mai mult decat suficient, zic eu.

Sunday, August 12, 2007

Scos-am traista la oras






Pozele nu necesita comentarii, parerea mea!

Downtown Richmond





















Intr-un final, am reusit sa ajungem si in capitala Virginiei, Richmond. Am tot auzit de cluburile, restaurantele si barurile de acolo, am citit despre nenumaratele muzee si monumente impresionante, parcuri si alte chestii demne de vizitat de un turist si alte bla blauri...ca, doar nu credeati ca am dat-o pe alaturi si sa scriu ca din carti?!

Daca vreti mai multe despre Richmond, ca sa vedeti ca e chiar meserias intrati pe http://www.discoverrichmond.com/servlet/Satellite?pagename=RTD%2FPage%2FRTD_DRSectionFront&c=Page&cid=1031784335979 ...

Deci...pentru ca si deoarece...datorita faptului...am stat si ne-am gandit si am zis ca gata, ajunge cu incultura noastra, trebuie sa ne cultivam. Si ne-am cultivat ca cucuruzul (scuzati cacofonia) de pe marginea drumului pana acolo. Ca nu am luat-o pe autostrada, ca nu ne place...ca in afara de copaci si padure nu vezi mai nimic. A, mai vezi tiruri (ca daca le zic truck-uri se pot auzi comentarii rautacioase) imense care trec pe langa tine de zici ca pana aici ti-a fost. In fine, sa revenim... Am luat-o pe un drum mai putin circulat, dar mai mult decat acceptabil. Se face pana in Richmond din Williamsburg cam o ora buna doar, deci super aproape! Asta nu inainte sa purced eu a cauta (o fi gresit spus asa?) pe Google date despre locuri demne de a fi vizitate. Deci, mi-am facut dosar, pregatit nenica, nu asa. Pentru cei interesati de ce continea "dosarul": pai, prima si prima oprire, urma sa fie la o Catedrala Catolica super misto, ca initial vroiam ortodoxa, dar prin imprejurimi au biserici ortodoxe doar grecii si, sa ma scuze Cel de sus, dar sunt tare nashpa bisericile lor...cel putin astea de pe aici! No asa.

Dupa aia, cica urma sa mergem la un muzeu renumit (picturi si sculpturi celebre, chestii, socoteli), apoi la un cimitir faimos din America unde sunt ingropati diversi "jmecheri", gen presedinti ai SUA, Edgar Alan Poe si alte celebritati de care nu am auzit, normal! Si dupa aia, mai era in plan o insula de pe James River si gata, inapoi acasa.

Si ce, credeti ca nu ne-am indeplinit obiectivele? NU! Pentru ca dupa doua ore de vizitat centrul orasului, ne-a batut soarele rau in cap, de ni s-a facut putin rau, somn, sete si foame si ne-am saturat de vizitat pe ziua respectiva. Dar, inainte de a ne intoarce acasa, am apucat sa localizim si sa vedem din masina si Catedrala Catolica (super meseriasa) si muzeul. Cimitirul ala si insula nu am vazut-o deloc, dar e pe aproape, simt eu... A, si am mancat la un local faimos o pizza imensa, destul de buna, dar la ce aprecieri am auzit de localul asta ma asteptam sa fie mai buna. Dar, it's ok, cum zic astia la ceva de care nu sunt incantati...

Dar din ce am apucat sa vedem, atat din masina, cat si din plimbarea pe jos de doua ore, am fost incantati. Are parti europene, parti ca din filme, sosele suspendate, ghetouri de ti se ridica parul pe cap, aurolaci si drogati la greu (asta nu ne-a incantat...), muzee de tot felul, biserici de toate felurile, cluburi si baruri in ganguri, de io nu as intra nici ziua acolo, apai noaptea. De curatel e curatel si traficul e acceptabil pentru America. Cu siguranta vom reveni la Richmond. Poze ca lumea, din pacate, nu am prea facut, ca era un soare super puternic. Ramane pe altadata...

Si, in concluzie, cel mai bine si mai bine pentru noi, in America, este Williamsburgul nostru linistit. Na, ca v-am confuzat!