Monday, June 13, 2011

Cum se poate repara eroarea cu Loteria Vizelor 2012

Ca un demn rezident american aterizat pe plaiurile astea datorita programului guvernului american (suna pompos, ai?) Diversity Imigrant Visa (sau Loteria Vizelor cum i se mai zice neaos) nu pot decat sa fiu oarecum interesat de bunul mers al programului care mi-a schimbat viata.

Ca o divagare de la subiect recunosc ca, in continuare, imi bat la cap prietenii buni de acasa sa aplice cu incredere ca se merita si au si la cine veni. Asta asa, ca sa nu existe discutii.

Bineinteles ca ati auzit de ...hm, nici nu stiu cum sa o numesc...neplacerea, eroarea, drama, nesansa, ghinionul, da-o-npanameacaamcastigatsiastiaauanulatextragerealaloto6din49siiodejami-amvandutcasasivacacasaambanideamerica si surpriza neplacuta cauzata celor 22 de mii de potentiali detinatori de card de rezident american (atatia au fost anuntati ca numarul lor e castigator) din cauza unui amarat de program de calculator care nu si-a facut treaba bine si corect.
Nu vreau sa fiu in pielea cuiva care se afla in situatia respectiva si eu am o propunere, in cazul ca intereseaza pe cineva: sa-i lase pe aia care au castigat sa fie castigatori, sa mai extraga pana la 100 de mii de numere castigatoare (in loc de cifra normala de 50 de mii pe an) si la anul Loteria Vizelor sa ia o pauza de un an, in acest fel impacandu-se si capra si varza.
No, cam asa cred eu ca ar fi destul de bine si elegant.
Daca mi se va accepta propunerea (pe care nu am cui, cum si de ce a o trimite) am doar o dorinta: sa pot alege si eu un amarat de numar.

9 comments:

ina bixade said...

Sint de acord cu propunerea asta. O gasesc corecta.

mircea said...

am eu alta propunere. sa dea intr-un an 50 de milioane de vize si pe urma sa ia pauza 1000 de ani. hahaha :)

cepuscamea said...

oare de ce a fost nevoie de divagarea respectiva?:)

dmstangu said...

Io sunt de acord cu "mai trage o data" petru toata lumea. Cei 22k au fost alesi dintr-un grup mult mai mic de participanti, deci eu zic ca au avut sanse mult mai bune decat restu' care asteapta sa se mai traga o data, ceea ce e inechitabil. Le inteleg frustrarea celor 22 de mii, dar ce e fair e fair. Parerea mea.

Mircea said...

Sunt de acord cu DMStangu.
Din cate am inteles extragerea s-a facut dintr cei care au aplicat in prima si a doua zi de inscriere, ceea ce e mult prea inechitabil fata de restul.

adrianagianinna said...

Tulvai!No',vezi tu Flavius,asta ma enerveaza pe mine la loterie.Da liber sa intre cine vrea si cine poate,ca selectia naturala se face pe parcurs.Io,jaba stiu virtual strazile din San Francisco,de pilda,daca trebuie sa omor o caruta de nervi pentru a obtine viza de turist.Si cum lucrurile ar arata ca biletul nu ar contine si drum de intors...Mai bine aleg posmagii.Gianinna

Flavius Ţerbea said...

@all: e bine cand sunt mai multe opinii. Nu e bine de oamenii aia care s-au treziti castigatori si s-au culcat nedumeriti.

cepuscamea said...

asa o fi simtit si Geoana la alegeri?

http://iulianapapuc.com/ said...

Depinde mereu din ce punct de vedere priveşti situaţia. Eu pentru că nu caştigasem , m'am pus fericită la auzirea veştii ca poate mai am o mică şansă, insă normal cu părere de rău pentru cei aflaţi în situaţia menţionată de tine. Julie