Saturday, June 2, 2007

Surry County





Surry County: o alta lume! Dupa ce am trecut cu feribotul, am ajuns in Daia...asta e pentru cunoscatori! Adica la tara tarelor, ferma fermelor, ciudatenia ciudatenilor si ca-n filmele, filmelor...ca sa spun cum ni s-a parut acolo intr-un mod "simplu".
Erau plantaii si culturi de cucuruz, diverse cereale, bumbac, capsuni, aluni(pe bune!), cartofi si cine stie ce mai era pe acolo. Ce ne-a socat cel mai mult si mai mult: 5 vulturi uriasi care "ciuguleau" un ceva calcat de vreo masina...nu am reusit sa pozez decat pe unul dintre ei...si pe ala din departare...dar am ramas cu o priveliste unica, oricum.

Campurile si pajistile alea...floricele pe campii, hai sa le...la, la, la...ca fac si poezioare idilice acum...erau faaaaine si te indemnau sa pasesti pe ele. Era o mica problema: peste tot erau placi ce ziceau ca iti asumi responsabilitatea si consecintele daca calci proprietatea aia. Adica, poti sa iei un glont in fundulet de la ditamai fermierul...

Altceva intersant: erau cateva ferme de capsuni care vindeau capsuni, normal! Smecheria era ca ti le culegeai TU si plateai in functie de cat ai cules. Poate nici pana aici nu pare nimic anormal. Anormal (si promit ca eu sa nu fac asta niciodata) era ca desi ti le culegeai, capsunile costau putin dublu decat la magazin. Adica plateai in plus ca le culegi...ca, vezi Doamne, cica, e distractiv! Pai capsunarii nostri ce or sa zica daca ar stii asta!!! Auzi, in loc sa iei bani ca le culegi capsunile, mai platesti tot tu! Hm, interesanta filozofie si...foarte multa lume purcede cu voiosie la cules de capsuni. E multi...Sau sunt eu mai incuiat?!
Ne-a mai placut sau parut demn de remarcat: multe case imense parasite sau in paragina, destule case imense, neparasite si in excelenta stare...de alea...ca-n filme...sudiste, multe masini de prin anii '50...ruginite sau nu..., linistea si mirosul (inclusiv de balega...ca erau si ferme de animale, de astea am uitat sa mentionez) care aminteau de satul romanesc...sau mai exact de: Daia, Aciliu, Silivasu de Campie ...
Cam atat pentru moment din Surry.

Andreea, ai legatura!

1 comment:

Anca G. said...

poate sunt mai "ecologigi" capsunii aia, de costa atata. In Germania e la fel, te duci si ti-i culegi singur. Dar e o mica diferenta: nu sta nimeni langa ei, e doar un semn infipt in pamant care-ti spune pretul, si o ..PUSCULITA..da, o pusculita unde tu bagi banii!! La fel cumperi si flori, de marginea drumului, si bagi banii in pusculita. Oare la noi ar merge ?:))