Thursday, January 8, 2009

Se intampla in City of Williamsburg, Virginia

Hm. Aseara pe la 9 mergeam noi frumos inspre prietenul Florin si la intrarea in cartierul lui vedem cateva masini de politie...cu luminile de discoteca pornite, bineinteles. Nu stiam ce sa facem...sa mergem inainte, sa asteptam...masinile domnilor politisti erau putin parcate pe mijlocul drumului. Ne gandeam ca l-au prins pe unul care a depasit viteza prin zona si...nimic special.
Ei, nu! Era special! A venit un nene politai la geamul masinii noastre si ne-a spus sa avem putina rabdare si sa asteptam, ca au fost impuscaturi in zona!!!! Cartier super sigur, in principiu. Sau nu?!
Dar a sunat tare ciudat "au fost impuscaturi in zona" spus asa, hodoronc-tronc.
Nashpa treaba asta cu impuscaturile...noi inca nu am auzit pe viu, dar ezista. Am mai asteptat putin...oarecum curiosi, oarecum tematori...dar nu s-a intamplat nimic altceva...vedeam pe baieti cum cauta cu lanterna monede (sau gloante?) pe jos...intr-un final ne-au zic ca-i "clear" si ca s-a terminat.
Cand am ajuns la Florin el ne-a spus ca a trecut pe acolo in urma cu o jumate de ora si a auzit impuscaturile! Si nu numai ca le-a auzit, dar a si vazut trei siluete care se furisau pe langa drum...pe aici nu-i semn bun cand vezi oameni mergand aiurea pe strada...
Important e sa nu fii la locul nepotrivit la momentul nepotrivit...ca in rest nu sunt probleme. Sper!
Ciudat.
Ciudati?
America.

UPDATE: Am aflat ce s-a intamplat. Cica trei tineri "afro-americani" s-au bagat in fata unui nene la un 7 Eleven si asta a comentat si aia l-au urmarit pana acasa si au tras trei focuri dupa el. Din fericire nu l-a nimerit nici un glont (gloante?) dar nici pe "baietii nervosi" nu i-au prins inca...Da, frumos...un motiv bun pentru a incerca sa omori pe cineva.

2 comments:

Anonymous said...

Buna Flavius!
Interesanta atmosfera, zau... Ma bucur sa te pot citi... Este o descoperire frumoasa pentru mine blogul tau... Abia astept sa mai povestesti... Si sunt curios cum e cu criza asta acolo, cum o percepeti si de unde a pornit?
Cele bune
Flavius
Brasov

Flavius Ţerbea said...

Flavius, multumesc pentru aprecieri. Criza o percepem si o mai povestim, o mai lasam in pace, sus, jos, va trece la un moment dat dar sa vedem cu ce urmari...Pentru mine cauzele sunt destul de simple: s-au intins mai mult decat le e plapuma si acum...se ajusteaza!
In rest, viata merge aproape normal inainte...aici, ca si acasa!
Si mie imi place ce am citit pe blogul tau si ne urmarim in continuare, zic eu.
Spor.