Wednesday, June 17, 2009

Before and after



Treaba buna cu crevetii astia daca sunt proaspeti si gatiti cum trebuie.
Daca nu, e jale cat de nashpa pot sa fie...

9 comments:

Amalia said...

astia nu sunt vietatzile care mai umbla si sub numele de shrimpi?

d said...

mie nu prea imi plac ..imi plac scoicile!alea sunt super !:)

ioana said...

Daca tot ai facut poze, puteai sa pui si reteta...ca de la gospodina care esti, la gospodina care nu sunt...

Anonymous said...

Uuuuu...ador crevetii facuti pe gratar cu carbuni. Astia de la AppleBee's au si o salata cu spanac verde si creveti...preferata mea cand merg acolo.
Dar am o dilema. De unde stii ca-s naspa sunt daca nu-s gatiti cum trebuie? Nu v-a reusit reteta?

Flavius Ţerbea said...

@amalia: shrimpi sunt! Eu cand i-am vazut prima oara erau roz si inghetati. Dupa ce i-am vazut gri, proaspeti si cu picioruse si cap de extraterestru m-am intrebat ca wtf sunt astia?
Roz sunt cand cineva i-a dat jos picioarele, capul si pielea si i-a gatit...Si dupa aia i-a inghetat si vandut cuiva care nu are chef sa gateasca shrimpu'...
Al naibii de ciudate vietatile astea, trebe sa fac o poza cu unu' care vine echipat complet, fresh, de la mama lui, din Colful Cheseapeake, la 20 de minute de mine...

@d: mie imi plac tare mult...manac atat de multi pana mi se face greata si zic ca nu mai pun spurcaciuni dintr-astea in gura in viata mea. Si dupa o saptamana o iau de la capat...
Scoicile sunt foarte bune si ieftine. Merg cu paste...

@ioana: ce reteta sa pun. Io ii gatesc ori pusi in cuptor, cu adaos de ulei de masline (super putin), unt, sare de mare, ceva piper, eventual putin suc de lamaie si...astept sa se inroseasca...aia din poza sunt putin prea facuti...
Sunt foarte buni si pe gratar...cum zicea si Ionela...acolo chiar nu le faci nimica...eventual ii invelesti in sunculita pentru savoare...
altora le place sa-i inece in sosuri si condimente, mie nu prea...ii prefer naturali.
Si-i manac numai proaspeti si daca-i iau de la cineva de incredere...Altfel, ma abtin.

@Ionela: Am mancat creceti naspa de la Food Lion, de la diversi chinezi si se simte clar diferenta. Sunt ca pestii, daca nu-s proaspeti sunt nashpa tare...
Sau daca nu au marimea potrivita...
Cu cat mai mari cu atat mai buni, parerea mea. Mai ales de facut la gratar...frigarui de creveti...hm, e buni!

Sofie said...

Yummyy ... Flavius ce-mi facusi, salivez aici ...
alienii astia is printre putinele vietati de apa care-mi plac in forma gastronomica ...

Anca G. said...

am vazut un crevete viu intr-un acvariu, si se vedea prin el!, tot tot, inclusiv za kaka pe care urma sa-l evacueze :)

ina bixade said...

I love grilled shrimps, only!!! Culmea, sint considerati soarecii marii, dar cu toate astea sint preferatii mei. Cel mai mult imi place sa-i maning la restaurantul vietnamez, ii prepara f. bine!!! Pofta Buna!!!

Flavius Ţerbea said...

@Sofie: as mi-i imaginez eu pe extraterestrii: ca pe niste shrimpi! :)
Ii recomand cu sos...

@Anca: e destul de nasoala imaginea rahatului in interiorul crvetelui, nu neg. Dar sper ca da afara tot inainte sa-l mancam! Asa ar fi frumos...

@Ina: Cum se cheama vietnamezul ala? Ca sa stim pe cand om reveni in NYC. :)