Tuesday, June 2, 2009

Ca-n filmele americane...

...stand eu linistit si lecturand presa am vazut un articol care m-a facut sa-mi zic in sine: ba, da' militarii americanii sunt chiar meseriasi daca vor!
Ma gandesc ca stiti povestea capitanului de pe vasul american Maersk Albama care a fost tinut ostatic de piratii somalezi!
Da, piratii somalezi, teroarea marilor si oceanelor in secol XXI!
Sa nu deraiem prea mult de la subiect...deci ziceam ca aia il tineau ostatic pe The Captain Jack si purtau discutii cu americanii despre rascumparari, dati banii ca-i facem felul, femei si clima somaleza...
Cei de la SEAL...ma intelegi...SEAL, am auzit in filme de astia...s-au apropiat tiptil, tiptil...cu ditamai vasul militar...s-au legat de vaporasul sau barcuta aia somaleza...oare cati somalezi intra intr-o barca somaleza...stiti, ca-n bancuri...iar' o iau pe aratura...revin...si negociau printre dinti de una alta.
Aia mici si rai stateau cu pistolul lipit de tampla capitanului...magarii...si incepeau sa-si piarda cumpatul si tactica negocierii din pricina de terminat doza de nustiueuce mestecau ei, halucinogene, chestii grele, frunze somaleze...khat cica ii zice la respectiva.
Ei, dar americanii nu-s prosti degeaba! Au stat si au cantarit problema si s-au gandit ei sa provoace un mic balans in zona...asa, subtil, sa nu se prinda piratii...pana cand alora, normal, li s-a facut rau de mare!
Si ce fac trei lupi de mare care au un prizonier intr-o barca cand li se face rau de mare?
Vomita si injura, bineinteles. Deci, doi stau aplecati si dau la rate si alalalt se tine cu mana de gura si cu aialalta mana tine pistolul intreptat spre american si zice catre aialalti sa vina odata sa mearga sa vomite si el...
Astia cand dadeau la rate isi luara glontu' de rigoare. Ceea ce s-a intamplat, instantaneu, si cu al treilea...
Simplu, eficient, curat-murdar.

Eu stiu treaba asta din Neewsweek, ei o stiu according to three senior intelligence officials who declined to be identified discussing operational secrets...

Mi-a parut rau sa nu v-o zic si voua, ca-mi pare genial de simpla.
Ca-n filme...

14 comments:

Anonymous said...

De regula omitem tocmai varianta cea mai simpla. Uite ca nu e nevoie de scheme si si planuri puse la cale ca in Tom & Jerry pentru reusita.

Tin minte ca la mate mereu am gresit la problemele simple, si le-am rezolvat cum trebuie pe alea de-mi prindeam urechile in ele.

ketherius said...

Nu spun ca cei din SEAL nu sunt sniperi, dar mi se pare trasa de par povestea cu "facut balans" si rau de mare. Cine a mai vazut marinar/pirat cu rau de mare? Plus ca pe mare, cu miscare continua, este mai usor sa nimeresti o tinta (relativ) fixa decat una care vomita - deoarece cea din urma se misca brusc si neregulat.

Anonymous said...

Poate ca foamea a contribuit si ea? Sau poate ca operatiunea a fost explicata simplificat ziarelor?

Lady Io said...

Imi aduce aminte de niste desene animate, in care un personaj ii arata altuia un tablou pe care pictase oceanul, miscandu-l. Evident, cel de-al doilea s-a albit la fata. Cred ca era ceva cu niste veverite (dar nu si Chip&Dale).

Flavius Ţerbea said...

@Ionela: Pai, de obicei, varianta simpla e cea mai grea! Eu cel putin asa cred...

@ketherius: eu am spus doar povestea asa cum am auzit-o de la altii! Si cica vasul era ancorat langa barca alora...este si poza...nu erau in departare, la mama zmeului...practic erau aproape lipite ambarcatiunile...asa au si provocat balansul...au apropiat vasul mic de ala mare! Si prapaditii aia somalezi sunt orice numai marinari sau pirati nu...numele de pirati este corect pentru ei ca asa le zice la infractorii de pe mari si oceane. :)

@#Lady Io: sa stii ca si eu stiu desenele alea si m-am amuzat copios de comparatie! Macar pe personajele din desene animate nu le-au impuscat...

mimi said...

Dupa ce auzi ca piratii somalezi aveau rau de mare si varsau, te prinzi ca erau niste amarati care mureau de foame si incercau sa faca un ban. Asa ca iti e cam mila ca i-au impuscat.
Asta e la fel ca povestile de vitejie cu indieni: "M-au atacat 10 cu topoare si i-am omorat pe toti cu pusca."

Nicole said...

Curat ca-n filme! Data viitoare o sa ia prafuri de rau de mare.
Mimi, piratii somalezi nu sunt saraci si morti de foame, ei au chiar o flotila de vase, sunt bine organizati, sunt chiar stat in stat, dupa cum am citit...

Anonymous said...

mimi,
nu ai cum sa compari indienii cu somalezii. Indienii au fost atacati la ei acasa, si li se lua totul de sub picioare, asa ca se aflau in defensiva, pe cand somalezii s-au lacomit si au atacat primii. Mie nu mi-e mila de ei. Daca si-ar fi vazut de treaba de la bun inceput ar fi trait si in secunda asta. Hotii nu au nicio scuza, nici macar daca-s amarati. Ce au cautat aia au gasit!

Anonymous said...

Mi-am facut tema: am publicat descrierea orasului in care ma aflu.

mimi said...

In stire scrie ca periculosii pirati in numar de 4 se aflau intr-o barca de salvare si il rapisera pe capitan pentru ca unul dintre ei fusese rapit de membrii echipajului american.
dupa schimb s-au gandit sa faca si un ban. eu ce sa fac daca cei 4 somalezi imi produc mila si nu frica?
iar comparatia cu indienii a fost facuta in baza raportului de forte, nu a situatiei.
http://www.cnn.com/2009/WORLD/africa/04/08/ship.hijacked/index.html

Flavius Ţerbea said...

Mie -ca sa fiu sincer- chiar nu mi-e mila de infractorii aia.
Asa, ca exemplu, ganditi-va ca niste "amarati care mureau de foame si incercau sa faca un ban" iti tin ostatic tatal/sotul/copilul/vecinu'/consateanu...
Cred ca nu-i funny chiar deloc...
Si, din pacate, sunt inca multi pseudo-pirati dornici de aventura si imbogatire care se mira cand isi iau glontul!
Daca si-l iau...

mimi said...

Bineinteles ca nu e funny. Insa e ridicol sa te lauzi ca tu ditamai nava de razboi americana ai reusit sa "anihilezi" 4 pirati intr-o barcuta de salvare.
Si inca in ce mod, provocandu-le rau de mare :))
Ma rog probabil ca vad eu gresit situatia.

mimi said...

Uite si o alta opinie asupra piratilor din Somalia. Se pare ca situatia e mai incurcata decat pare la prima vedere
http://www.huffingtonpost.com/johann-hari/you-are-being-lied-to-abo_b_155147.html

Monica said...

vai, i-a lovit fix la nervul acustic (o ramura auditiva+ una pentru echilibru si alte alea. partea aia e sensibila la miscari de balans de un anume fel care cheama ratzele). traind in Mexic cu sabia deasupra capului m-am prins eu ca cine are de toate in buzunar, frigider si prin casa nu prea scoate cutitul la altii. Deci conchid ca somalezii nu are si mi-e mila de ei, ca istoria nu le-a fost pretina de prea multe ori. Fatalism, ce mai, lacrimi pe tastatura!
PS: Aj vrea sa fiu marine USA si sa fac cat sport fac aia:)