Tuesday, June 9, 2009

Lebedele...

Cand vad lebede pe diverse balti de pe aici ma mai gandesc la ai nostri verzi ca brazii cum ar reactiona la vederea unei lebede care aproape vine sa-ti manace din palma! Nu intr-o ZOO, ci la mama zmeului, undeva in pustietate...
Ar face-o supa, ar face-o friptura, ar speria-o, ar alunga-o, ar hrani-o si ocroti-o ca sa se bucure toata lumea de ea?
Gandurile astea mi s-or fi tragand de la lebedele vieneze...
Sincer, sunt momente in care m-as opune acordarii la liber de vize americane catre toata lumea!
Nu stiu cum as rectiona sa aud ca niste romani au mancat lebedele lu' astia!
Cum ar reactiona un om intreg la minte cand un musafir ii fura din casa?!
Dar dupa aia imi zic ca nu om fi noi asa ai naibii si poate ar fi bine ca sa usureze treaba cu vizele...
Si apoi vad poze cu peturi de dupa gratarul de unu mai si iarasi ma intreb...

Dar, ca iara' am divagat aiurea de la subiect, poza am pus-o ca sa va arat cum se sta corect cu o singura buca pe galeata cand se merge la pescuit...
Bineinteles, important e ca americanii sunt grasi, nu lebedele alea salbatice ...

PS Am tot citit comentarii pline de ura la adresa americanilor zilele astea...pe bloguri si comentarii la presa online romaneasca. Care-i treaba cu ura asta, de fapt?!
Unguri, tigani, evrei, rusi, moldoveni, americani, ucrainieni, olteni, italieni, colorati, ardeleni, bulgari, locuitori ai Marii Negre, frantuji, nemti, engleji...
Noi pe cine suportam pana la urma?

Pe noi ne?!

10 comments:

mimi said...

Eu cred ca daca in Romania ar fi aplicate legile ca SUA si romani ar invata sa se poarte civilizat. Oameni care fac mizerie exista si aici dar in State ei constituie o exceptie.
Iar in legatura cu mitul americanului gras e o aberatie. Exista si oameni extrem de grasi dar per total americanii sunt persoane destul de sportive.
Eu am vazut urcand pe munte familii cu copii, oameni trecuti de 50 de ani, adolescenti. In plus tot timpul vezi pe cineva alergand in parc sau pe marginea drumului.
Dar e mai interesanta sa vezi poze cu obezi decat cu oameni sportivi.

Ionela said...

Pe mine ma mananca pana la maduva oaselor cand vad oameni de astia de urasc pe toti si pe toate. Cred ca o buna parte din ura pleaca de la faptul ca nu stim sa pierdem. Cand suntem la coada concursurilor de gen Eurovision stam si izbim din picioare ca un copil mofturos, aratand cu degetul la ailalti ca "e fraieri" si noi destepti, ca ei au cantat prost dar au o tara pozitionata mai bine pe harta si de aia au luat premiul (si asta e numai un exemplu care mi-a venit in minte acum). Mereu se gaseste cate o scuza in gradina vecinului, dar la noi in ograda, unde pute hoitul, nu ne uitam. N-am iesi si noi din rahat cu fruntea sus (sau macar cu coada intre picioare, dar cu ciocul mic) macar o data.

Lady Io said...

Sa stii ca din punctul asta de vedere (al lebedelor), cred ca s-a mai imbunatatit situatia. Au aparut rate cu pui prin mai multe parcuri din Bucuresti si sunt foarte relaxate, n-au ajuns friptura.
O mai fi crescut si gradul de civilizatie, sau or fi inca plecati cei capabili de astfel de lucruri...

Lola said...

Eu stiu o vorba care zice "we despise in others what we hate in ourselves".
Altfel, de cativa ani buni e foarte la moda in Romania sa fii anti-american. Or fi strugurii acrii, nu-s ce sa zic.

Sunt lebede si in Bucuresti, in Cismigiu. Parca puttycat scrisese un articol cu poze anul trecut prin vara. Ti-ar placea cred.

Monica said...

Ca jurnalist ruginit ce ma stiu tin sa va precizez ca s-a descoperit, nu demult, ca nu a mancat nimeni nici o lebada, la Viena. Ziarele lor nu au scris nimic, doar a circulat o legenda. Nu ar fi frumos sa fie asa? Aici e plin de pauni in parcuri, muzee, gradini de restaurante si hoteluri. M-am plictisit. Si mi-am amintit de palariile de Bistrita, cu pene de paun cu tot.

Donazz said...

da-i dreaq cu pe toti, ca e prosti.. zic!

Lucian said...

eu cred ca oamenii care urasc america o fac in general din invidie. e si greu sa nu invidiezi o asa tara, nu? :)

Sofie said...

Mie-mi place sa-i ascult/citesc pe cei care-i critica si stiu totul despre americani, nemti, canadezi, francezi samd, din perspectiva vizitatorului de max 3 luni sau a degetului pe harta ... :)))

Flavius Ţerbea said...

@mimi: Pai clar ca e mai interesanta o poza cu un grasan decat una cu cineva normal...Mie mi-ar face placere sa-i pot poza pe mai multi...ca sa pot arata acasa poze din ciclul "asa, nu"...dar nu ma lasa sufletelul prea tare sa fac una ca asta. Numa' cand nu ma vad aia ca le fac poza...Cat despre civilizatie, vorba ceea, oameni si oameni, mexicani si mexicance...

Flavius Ţerbea said...

@Ionela: Nici macar sa castigam nu stim! Din pacate...

@Lady Io: io m-as bucura sa vad si pauni in parcurile si pe toate coclaurile din Romania. Si sa vina sa-ti manance din palma, sa nu fie speriosi. Chiar sunt faine pasareturile astea in parcuri...se integreaza perfect.

@Lola: globalizarea asta face ca sa creasca lebede peste tot. Si sa fie si mancatorii lor prin preajma. Chit ca-s ireali mancatorii aia!

@Monica: Chiar e frumos ca noi stim ca-s legende alea cu mancatul lebedelor la Viena! SI ar fi si mai frumos sa stim ca asa ceva nu se poate (s-ar fi putut) intampla...Da' daca nu la viena, atunci unde?!

@Dona: E prosti, clar! Si e de-ai nostri, 'tu-i...

@Lucian: noi, romanii, nu suntem invidiosi! Tare...:(

@Sofie: pai cam asa e...multi stiu, putin cunoaste. Sa fim noi sanatosi si ei pe langa noi...