Sunday, June 7, 2009

matematica

Nu sunt bun la matematica!
1897 - 2001 face minus 4, parca...
...sau 104 ani!!!

Doamna sau domnul Bogert a trait mai mult de un secol, carevasazica...
Oare nu e cam prea mult 104 ani?
Voi ati vrea?

ps Poza e facut intr-un cimitir din Williamsburg unde am intrat sa vad care-i treaba cu mortii la astia de pe aici.
Frumos, elegant, pietre funerare minimaliste, fara coroane din flori de plastic, cavouri si cripte de aratat la lume ca famelia noastra are bani si e potenta inainte si dupa moarte. Nici macar tarabe cu flori si chivute nu erau la intrarea in cimitir! De fapt, nu era nimeni viu in cimitirul ala imens azi de dimineata!
M-am plimbat o ora singur singurel printre morminte si nu am simtit apasarea si frica care o aveam in cimitirele de acasa! Sa fie mai impacati cu soarta cand se duc?!
Plus ca din matematica mea de balta media era pe la 85 de ani de caciula la momentul decesului...
Media alor nostri de acasa a fost mult mai mica...


Cimitir in WILLIAMSBURG, Virginia:



Cimitir in DAIA, Mures:

11 comments:

Lola said...

Nu stiu de ce cimitirele catolice sunt mai putin creepy. Aveam si in Bucuresti un cimitir catolic (la Bellu) si era o placere sa te plimbi prin el - o frumusete de padure/parc.

Si-mi plac mult monumentele lor, statuile si mausoleele.
Eu insa tot "pentru" incinerare raman.

Anonymous said...

Eu nu mi-as dori sa traiesc asa de mult. Nu mi-as dori sa ajung sa traiesc zilele in care sunt neputincioasa, sa starnesc mila si sa fiu o povara pentru altii. poate ca daca as fi in conditie fizica buna mi-as dori 104, dar altfel nu.

Lady Io said...

Daca traiesc pe picioarele mele, adica fara sa fiu o povara pentru altii, cum zicea Ionela, nu am nimic impotriva sa traiesc si pana la 150 de ani. Important este cat inveti si cat de multe ai de spus.

Carmen said...

nuzic ca nu ai dreptate...dar sigur sunt si alte cimitire mai atanjat decat cel din daia :)

Flavius Ţerbea said...

@Lola: si mie imi par mai putin creepy alte cimitire decat cele ortodoxe din "marile aglomerari urbane"...
La tara, e altfel...mai liniste!
Io inca nu m-am decis la cum sa fiu "rezolvat"...mai ma gandesc! Depinde ce oferte vor fi atunci... :)

Flavius Ţerbea said...

@Ionela & @Lady Io: subscriu si io: la conditie fizica excelenta...daca se poate sa mai si judec acceptabil la varsta aia...vreau sa traiesc macar 104 ani!
Daca nu, nu.

Flavius Ţerbea said...

@Carmen: Cimitirul din Daia, comuna Bahnea, judetul Mures e cel mai tare cimitir! Deci, numai de bine despre el, daca se poate. Ce, io nu am zis ca-i aranjat...de fapt, nici macar nu am zis aici ceva de el. Numa' poze am pus. :)
Adevarul e ca nu e aranjat chiar deloc, dar are farmec, daca asa ceva exista in locuri dintr-astea...nici macar nu m-am gandit la cuvantul asta (aranjat) pentru al descrie...dar e super interesant cimitirul din Daia...e un cimitir mixt...de romani si unguri,...despartit de un drum...se face distinctia ca sa nu fie probleme: in stanga ungurii, in dreapta romanii...Ca un fapt divers, in cimitirul ala sunt ingropati stramosii lui Loti Boloni, fotbalistu' si antrenoru'...
Si, sa fiu sincer pana la capat...nu am fost in multe cimitire...imi zicea cineva odata ca poti vedea lucruri interesante despre oamenii dintr-un oras prin felul in care sunt ingropati...cel mai urat cimitir este cel din Sibiu! Asta asa, ca divagatie de la subiect.
Sper sa nu-mi pun sibienii mei in cap daca am fost sincer...

ioana said...

Daca era primavara si in pozele din Daia, arata mai bine si cimitirul ala... Asa, l-ai scos din schema din start...

Lola said...

Daca ajungi vreodata in Savannah GA, sa te duci sa vezi cimitirul Bonaventure ("vedeta" din "Midnight in the Garden of Good and Evil" - care daca nu l-ai vazut, vezi-l sau si mai bine, citeste cartea). Promit o experienta unica si de neuitat.
Asta ca ai pomenit de cimitirul segregat (Bonaventure este opusul).

Si nu, nu vreau sa traiesc 100 de ani, nici 80 nu vreau sa traiesc. Chiar daca voi fi "pe picioarele mele", picioarele alea nu ma vor mai duce la fel ca acum. Si nu vreau sa ma tarasc pe pamant.

Monica said...

Cum nu apare omul o perioada, cum gaseste cimitir aici! De la moartea colegei dumitale am observat aceasta predilectie care mie imi suna bine, intrucat chiulul in liceu se termina in cimitir. Nu ne omora nimeni, doar traversam noi, pana la urmatorul clopotel, stateam cuminti pe morminte (era luteran, pietre solide nu pamant)si faceam teme pentru urmatoarea ora. Mie cimitirul din Daia mi se pare de o mie de ori mai decent/ frumos decat Reinvierea din Bucuresti, de exemplu, care e o colectie de monumente kitsch de marmura

Lady Io said...

Bunica mea are 90 de ani si e, slava Domnului, o persoana destul de independenta. Nu mai face atat de multa treaba, dar mi s-a intamplat sa ma duc pe la ea si sa o gasesc cocotata, spaland geamurile. Are mintea limpede, picioarele o duc, cu sanatatea este bine (evident, exista problemele normale ale varstei: tensiune, picioare umflate, dureri de spate, mici scapari de memorie). Dar este independenta si in plus, e o placere sa stai de vorba cu ea.