Tuesday, June 1, 2010

Ce este in America si nu este in Romania@partea X...

...curatenie pe toate drumurile si legi care sa se aplice/sa sperie/sa faca educatie/sa aduca civilizatia cu biciul in mana si chitantierul tot acolo.

PS:Poza e facuta pe niste drumuri din Massachusetts si din ea reiese ca daca te prind baietii ca faci mizerie ai cam pus-o.
Amenda de pana-n zece mii de dolari?!
Mult.
Si o sa-mi fac curaj sa scriu si "povesti de vacanta" (am fost plecati mai bine de o saptamana prin partea de America de-i zice New England) zilele astea daca am timp si inspiratie.
Daca nu, nu.

10 comments:

Cristian VADUVA said...

Partea superioara (cu desen) nu prea am intalnit-o insa mesajul cu "No littering" e foarte popular pe aici prin zona, amenzi intre 100$ si pana la mii de dolari... si o consider o idee foarte buna, in dita-mai masina sigur poti tine gunoiul pana la o benzinarie, un rest area sau unul dintre sutele de locuri in care poti sa te debarasezi de gunoi intr-un mod civilizat.

Lady Io said...

Ah, ce mi-ar placea sa se intample si in Romania, sigur ne-ar ajuta sa avem orase mai curate daca am avea amenzi usturatoare.

Carmen said...

cam asa este...din pacate...asteptam povestile de vacanta...inspiratia vine ca pofta...scriind...numai bine

Anonymous said...

Da,ar fi ceva daca s-ar impementa astfel de amenzi/guvernantii plaiurilor mioritice ar trebui sa ia nota.Pana una alta posibil sa impoziteze si aerul ispirat.Cert e ca sunt atat de multi saraci si pentu ca lucrurile ce trebuiau facute acu 20 de ani s-au tot amanat.Acu,nu stiu zau,vreun TVA DE 35%sau ce altceva ar mai putea salva ce?Iar faptul ca arunci gunoaie fara sa-ti pese tine de educatie,oriunde ne-om afla.S-auzim de bine,plec in vacanta.G

mimi said...

stii ce mi se pare mie interesant? ca nu prea am vazut sa fie aplicate amenzile acestea. cred ca oamenii pur si simplu incearca sa respecte placuta. daca ar fi sa arunce toata lumea pe geam precum in Ro nu stiu daca politistii americani ar face fata. si daca tot vb de curatenie prin California e destul de multa mizerie (mai multa decat in alte state). cred ca e mai important ce fel de oameni locuiesc intr-o zona decat ce fel de amenzi sunt aplicate.

Flavius Ţerbea said...

@Cristian: "no littering" apare pe toate gardurile cam peste tot in America. Dar amenda da "pana in zece mii" pentru asta nu am vazut. cred ca in Virginia amenda maxima pentru "littering" este pana intr-o mie de dolari. Poza am facut-o in Massachusetts.

Flavius Ţerbea said...

@Lady Io: sunt de acord ca am putea avea in Romania orase (si cel mai trist: natura salbatica) mai curate. Este incredibila senzatia (inca ne mai miram) sa mergi prin paduri, pe autostrazi, pe mai orice coclau si sa nu vezi peturi de plastic si alte "minunatii" aruncate la tot pasul. De fapt, am fost zilele trecute la un picnic si n-am vazut o hartie aruncata. Asta m-a impresionat. Deci, se poate si gartar fara jeg imprejur mama lor de jmecheri car e distrug orice.

Flavius Ţerbea said...

@Carmen: vine si inspiratia pana cand sa se si ascunda. sper sa vina si chefu' de "bloguit"!:)

Flavius Ţerbea said...

@G: si eu sunt de parere ca o gramada de chestii tin de educatie. Si cu lipsa de bun simt si nesimtire crasa!:( SI cu faptul ca daca vad mormane de gunoaie in jurul meu ce mai conteaza daca arunc si eu petul ala nenorocit intr-un rau de munte.

Flavius Ţerbea said...

@mimi: iti spun sincer ca am vazut un idiot cu un F150 aruncand o hartie pe geamul masinii chiar dupa ce am facut poza repsectiva si de data respectiva nu a aparut politistul cu chitantierul in mana...dar or fi si cazuri cand vine ma gandesc eu. Dar, in general, cam e luna pe marginea autostrazilor. Cu exceptia New Jersey care e destul de jegos Insa New England e luna si bec. Si nici in Virginia nu as putea sa ma plang de curatenie. DImpotriva chiar. Asta pana cand apar "mexicanii" si "chineji" veniti de la mama lor. Pe astia da, nu-i pot acuza ca sunt tare curati, educati si integrabili..cum ar zice un batran rau de gura.