Saturday, June 5, 2010

Think globally - Drink locally

La un moment dat imi placea sa trimit si sa primesc (in special sa primesc) ilustrate postale. Sau - ca sa folosim termeni mai simplii - vederi.

Ca sa va spun si un secret: cand mergem prin excursii uneori ne mai trimitem cate o vedere ca sa avem dovada ca am trecut pe acolo. Dar nu mai spuneti la nimeni.
Mai trimitem cateodata si la ai nostri dar de cateva ori cred ca am uitat sa scriu si un cuvant simplu la adresa ("Romania") si -ai naibii americanii astia- nu s-au prins ca strada Sibiului este (si) in Medias. In cartierul Vitrometan, chiar...
A, ca am uitat ce vroiam de fapt sa zic.
Azi am gasit in cutia postala o vedere de la Fernando care fusese in vizita la ai lui in Republica Dominicana. M-am bucurat sa primesc vederea din doua motive.
Primul: ca se mai gandeste cineva la noi si la pasiunea mea legata de vederi.
Al doilea: Fernando a fost in vizita in Dominican Republic acum vreo trei luni bune si -desi ma avertizase ca posta dominicana este al naibii de lenta- nu credeam ca exista asa intarziere la un rahat de ilustrata postala simpla, cu timbru de cativa pesos. Deci, o vedere simpla, trimisa cu expreso correos, a facut 98 de zile din Puerto Plata, Republica Dominicana in Williamsburg, Virginia, USA. E bun...
Posta Romana, fii fericita! Se poate si mai rau.
Si tot tu - Posta Romana- sa-ti fie rusine cand deschizi si in anul 2010 scrisori venite din lumea intreaga sau le ratacesti de rusinea celui/celei care a deschis un prapadit de plic adresat unui bunic care asteapta vreo veste de la nepotii de peste mari si tari!
Viva, Republica Dominicana.

3 comments:

Lady Io said...

Si mie imi plac cartile postale. De altfel, m-am inscris la un site de schimb de carti postale din toata lumea. Este pe principiul ca tu primesti niste adrese, trimiti carti postale conform specificatiilor destinatarului, iar dupa ce acesta confirma primirea vei primi si tu de la un alt user o carte postala. E destul de distractiv, mai ales daca te pasioneaza treaba asta.
www.postcrossing.com

PS 40 de zile a facut o carte postala de la Bucuresti pana undeva in Siberia. Insa cum restul a ajuns destul de repede, cred ca e mai degraba vina postei rusesti.

Flavius Ţerbea said...

@Lady Io; cand trimit vreo vedere in Romania ajunge (daca ajunge) foarte repede...maxim 7 zile...recordul a fost de 4 zile. Dar ma everveaza cand trimitem vreo felicitare de ziua cuiva si ajunge ori deschisa, ori deloc. ni s-a intamplat nu doar o data...e enervant.
Si multumesc de pontul cu postcrossing.com ... o sa intru sa vad ce si cum.
daca vrei vedere din Virginia (sau nu numai) scrie-mi adresa pe mail si se rezolva!:)

ela grotaa said...

din tarile civilizate spre lumea a treia ajung repede.
din spania in Republica Dominicana, o scrisoare certificata ajunge in 6 zile maxim, mie mi-a ajuns si mai repede :-P
dar din Republica Dominicana spre noi, e bine sa nu-ti faci sperante...