Saturday, June 26, 2010

Timp de soccer



Inainte de inceperea campionatului mondial de fotbal din Africa de Sud am spus catorva prieteni ca eu pariez cu ei ca USA se va califica in semifinala. Probabil ei m-au luat in ras. Inca mai cred in ceea ce am anticipat si voi vedea daca am calitati sau nu de prezicator.
Dar nu despre asta vreau sa zic, ci despre atmosfera de nepasare aproape totala care insoteste desfasurarea Soccer World Cup in Williamsburg si imprejurimi. N-au baietii nici o treaba cu fenomenul! Poate doar daca America va castiga cupa sa-i mai trezeasca din amorteala dar nici asa nu cred. Oricum, cica mult mai multa lume este interesata in 2010 de soccer decat in urma cu cativa ani. Deci, mai exista speranta.
Eu ma uit la cat mai multe meciuri chit ca e greu cu fusul asta orar (meciurile se joaca de dimineata si pana la patru dupa-masa ora noastra; asta pentru cei nefamiliarizati cu cat e ceasul la noi si de ce nu suntem available pe messanger cand ei sunt la munca sau pierd vremea pe acasa...) si cu programul de la lucru. Dar fac tot posibilul: imi iau pauze de doua ore, merg la barul din apropiere de servici si-i rog sa schimbe naibii de pe golf si tenis ca sa vad si eu cat e scorul la Chile cu Honduras, ma mai uit pe ascuns la meci pe iphone-ul unei colege si alte improvizatii demne de o cauza mai buna.
Meciul americanilor cu Algeria l-am vazut intr-un bar sportiv, impreuna cu un coleg si inca vreo cativa rataciti pe acolo si pot sa va spun ca eu eram cel mai galagios "american" si singurul de acolo care zicea cuvinte de dulce intr-o limba de la malul Marii Negre. Dar -intr-un final- au/am invins si am sarbatorit prin munca ca astia inteleg ca-s nebun si-mi place fotbalul dar tot nu i-am convins sa iasa in strada sa serbeze calificarea Americii in optimi. Deh, poate data viitoare. Plus ca mijlocul zilei de lucru la care se desfasoara meciul nici nu ajuta la serbat si alcoolul si galagia la munca sunt cam interzise.
De asemenea, rezist bine la glumele intentionate sau nu referitoare la participarea Romaniei la respectiva competitie: cativa m-au intrebat -nestiutori- ca noi cand si cu cine jucam, altii -mai stiutori si mai sarcastici- m-au intepat mai pe ocolite. Eu le-am spus ca da.
Pana una alta e bine, campionatul se relanseaza, Americile (de la sud pana la nord) par sa domine si spectacolul apare la meciurile la care nu te astepti.
Si postul principal care transmite meciurile in America (ESPN) a mutat nu mai stiu ce meciuri de pe programul unu pe programul doi ca sa transmita US Open la golf.
A transmis de la fata locului,
Tata Omida.

4 comments:

Sofie said...

Gluma care circula pe la noi:

World Cup = WW2
The French surrendered early, Americans show up late and England was left alone to face the Germans.

Si cum bossu' meu direct e italian la origini, nu m-am putut abtine sa nu adaug:
"And of course Italy is now preparing to fully support the eventual winner" ...

Aici cam e agitatie ... baruri pline, masini cu steaguri, claxoane, la mine la munca, din motiv de majoritate englezi, iti dai seama ca se traieste momentul la maxim.

Ovidiu said...

Flaviuseeee!!!...ai cam ratat cu prezicerea...:) Pe mine m-au surprins cele doua reprize total diferite, inconsistenta si apararea americanilor. Au lasat-o moale cand mai era putin si ala le-a tras-o...Nu-i intereseaza pe ei fotbalul, astea-s povesti...Tot asa au zis si cand s-a desfasurat la ei (adica aici) si tot aia e, nu s-a schimbat nimic, ei cu plictisitorul lor baseball. Stiu ca l-au dat pe ABC, dar eu ma uit pe Univision HD, acolo le dau pe toate, iti recomand si tie. Mai ales ca comenteaza Chilavert si tipul e fain, spune adevarul in fata, asa cum este...Eu ma duc pe portughezi sau brazilieni, sunt mai aproape de sufletul meu :)...
Ia-ti liber in zilele astea si tu, hai...ca nu e totuna sa le vezi in direct sau inregistrate...si apropo de Chilavert, am un coleg din Uruguay si el zice ca tipul are "balls of steel" :)...acum il cred, ca e de acolo si stie el ce zice :)
Ah, da, inca ceva...am si un coleg din Ghana, asta nu a mai venit azi la lucru D)

Flavius Ţerbea said...

@sofie: americanii au plecat si anglia e in mainile germaniei. la pauza, cel putin!:)
sper sa nu castige... rusii si sa ne dreseze din nou!
e fain bancu'.

Flavius Ţerbea said...

@Ovidiu: am ratat cu prezicerea, mama lor de ratari si goluri luate pe nemestecate. Asta e fotbalul...Mie mi-a parut un pic mai determinata Ghana..si mai proaspata in final...chit ca americanii au avut o gramada de sanse. Asta este, next time.
Astia tineri se mai uita dar in rest n-au ei treaba. Sa le fie baseballu' de bine.
Inregistrat sper sa nu ma uit vreodata la vreun meci ca nu are nici un farmec, ca sa fiu sincer.
In general, m-am uitat pe espn3.com, s-a vazut perfect, hd.
E fain de colegu din Ghana. Aveam si eu ieri pe mine un tricou de-al Romaniei. Asa, in amintirea vremurilor bune...