Thursday, July 1, 2010

Curs de igiena la botul calului

La inceputurile americane ... curios fiind din fire de felul meu...ii cam intrebam pe toti ce stiu despre Romania, Europa, Hagi, stereotipuri, sarmale si alte probleme existentiale.
De stiut unii stiau, altii nu stiau dar majoritatea (marea majoritate, chiar) imi ziceau ca ei au auzit ca est europenii cam evita dusul si femeile europene nu se au prea bine cu lama, ceara sau alte metode de epilare.
Si eu mai comentam, mai ma faceam ca ploua, mai incercam sa le explic ca avem si noi apa calda, sapun si bicuri. Dar nu ma omoram cu firea sa-i conving ca se inseala pentru ca nu vreau eu sa conving pe nimeni de nimic. Pai nu?!

Zilele astea am auzit o conversatie, purtata in romaneste:
No, salut, hai ca plec ca e tarziu si vreau sa fac un dus si sa ma bag la culcare.
Pai ce, tu faci dus in fiecare zi?
?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pai tu fato, nu-i bine!

????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eu fac doar de cateva ori pe saptamana si o baie sambata seara.

Cum sa nu faci dus zilnic? Si de fapt, cum sa nu faci macar un dus dimineata si unul seara?

Pai tu, chiar nu e bine sa faci dus atat de des, nu ti-am spus? Si vrei sa zici ca si lu' fiu-tau ii faci baie zilnic?

Da, dimineata si seara.
No, pai de aia a fost racit toata iarna.


Cam asta ar fi treaba.

9 comments:

Anonymous said...

nu-mi vine sa cred ca exista "specimene" care nu se spala zilnic, adica dusul de dim. ianinte sa te imba=raci s unul inainte de culcare.

Flavius Ţerbea said...

@meellla: nici mie nu mi-a venit sa cred. dar exista specimene din genul "baia saptamanala de sambata seara". rau destul pentru sotul ei, ar putea zice unii...

ela grotaa said...

in republica dominicana, prietenul sotului meu, un doctor care trateaza turisti in vacanta, mi-a povestit ca a venit la el odata o doamana din estul europei si in primele zile a prins o infectie la picior de la scarpinat la piscaturile de tantari,atentie, daca mergeti in caribe, tantarii sunt tare flamanzi dupa sange nou si dulce...si a trebuit sa o injecteze timp de 10 zile cu antibiotic.spunea ca a venit in fiecare zi cu aceasi chiloti, dar nu aceasi, dar spalati seara, ci cu fiecare zi prindeau o culoare mai inchisa, iar despre miros nici nu mai vorbim.
eu am ramas uimita, ne credeam curati si aveam ca mit pe negri ce consideram ca nu se spala...insa nici gand...poate cei din africa, insa negrii latini, am verificat ca-s tare curati, cu exceptii, clar.ce noi n-avem ale noastre?:-P

Anonymous said...

He-he,imi vine in minte celebra afirmatie a unui distis on de osti/''jOSEPHINA,NU TE SPALA SOSESC JOI SEARA...N.B''.Ce sa zic,jalnic,mai ales daca si junele duhneste identic a nespalat.Tre' sa recunosc,de-a lungul anilor,am uzat cat am putut de diplomatia de care dispun si am spus intre4 ochi catorva persoane ca''nu se mai poate,put de lesin cand treci la 8 metri.Am primit cele mai ciudate replici,insa persoanele s-au corectat.Parul de prisos,ce sa mai vb,trebuie cosmetizat{si asta la ambele sexe.Gianinna
p.s.De Sanzaiene,intr-un cadru foarte restrans,m-am casatorit..

Anonymous said...

1) Auzita de mine, spusa de o romanca catre alta romanca:
"Ce te tot speli atata in fiecare zi? Doar nu ai jeg!"

2) Daca ai facut greseala sa te urci intr-un mijloc de transport in comun din ro. pe timpul verii ai murit!

3) La bloc la mama aveam o familie in care, sambata seara of course, toti se spalau pe rand in acelasi vas (fii pe faza) cu aceeasi apa. Ca sa faca economii. EEEEWWWWW!

4) Cunosc oameni in romania care poarta sosetele de cateva ori la rand fara sa le spele.

5) La bunca la sat e o moda sa te speli pe dinti numai dumnica, inainte de a merge la biserica!

Exemplele pot continua, dar cred ca ne-am ingretosat destul pentru moment.

Anonymous said...

Aaaa....am uitat sa zic ca totusi e o chestie la americani care ma sacaie: barbatii isi lasa tufe la subrat, ca daca nu faci asa esti gay sau nu esti manly enough! BULL SHIT!! Pe langa faptul ca mi se pare inestetic (chestie subiectiva, desigur), e foarte neigienic (foarte obiectiva asta). Parul lung nu doar ca impiedica antipersipantul sa actioneze direct pe piele, dar e locul cu cele mai multe dust mites. Parul (de oriunde) e locul preferat pentru dust mites. De asta se recomanda epilatul prin diverse zone si schimbatul pernii in fiecare an.

Flavius Ţerbea said...

@ela, ionela: imi pusesem si eu..ca tot omul...o farfurie si ma pregateam sa mananc in fata calculatorului si dupa ce am citit (si) povestile voastre legate de igiena mi-a pierit toata pofta de mancare si m-a luat cu mancarimi. :)
si nu glumesc.

Ionela, sa stii ca eu sunt total "pentru" epilat/ras/tuns/barberit (si) la barbati! Da' cu ceara nu ma dau si pace.

Flavius Ţerbea said...

@Gianinna: muuuuuulte felictari si urari de bine pentru casatorie. Sa fie intr-un ceas bun! :)

Anonymous said...

Flavius, hai sa inlocuim in text "epilatul" cu "defrisatul prin diverse metode".