Sunday, July 25, 2010

Umiditate 100%

Caldura mare prin partea noastra de Virginie, cu peste 40 de grade Celsius ziua si 30 noaptea. Si fara gheata la mal...
Si umiditatea, hm, pai umiditatea ne omoara. Inca nu m-am obisnuit cu ea si nici nu ma voi obisnui vreodata. A trebuit sa emigrez in America ca sa descopar ce inseamna cuvantul umiditate: inseamna sauna constanta si nedorita, inseamna ca la persoanele cu parul cret freza o ia pe aratura, inseamna ca ai senzatia ca iesi de la un dus fierbinte in fiecare clipa, inseamna ca activitatile in aer liber sunt paralizate (chit ca muncitorii de la drumuri toarna asfalt indiferent de temperatura de afara), intelegi de ce nu prea exista aici terase ca pe Balcescu din Sibiu (imposibil de stat afara indiferent de ora, cum ziceam), eu am senzatia de ameteala si lipsa de aer imediat cum scot nasu' de la aer conditionat (absolut orice cladire este dotata cu asa ceva pe aici) si te face sa-ti fie ciuda ca tie nu-ti place/nu poti sta la buza unei psicine sau la malul vreunui ocean.
Pe scurt: e jale vara asta.
Daca asta e viitorul atunci eu ma gandesc ca nu suna prea bine.

In rest, toate bune si nebune: am inghetat pe moment vizita in Chicago (aproape rezervasem biletele si eram pe punctul de a scrie fetelor ca venim), am inghetat vizita in Vancouver (dar sper sa o dezghetam anul asta), am cam inghetat vizita in restaurante, am mai inghetat niste chestii asa ca macar cu ingheturile astea sa ne mai racorim si noi.

10 comments:

Anonymous said...

Aww...si eu care credeam ca luna viitoare o sa va vad in carne si oase. :( No bueno. I'm sad.

Anonymous said...

hai acasa

Lola said...

Neobisnuit de cald vara asta, care a inceput si devreme. Insa nu ma plang, prefer asa decat frigul. De cate ori imi vine sa ma plang de senzatia de cuptor incins cu usa deschisa, imi aduc aminte cum e sa fiu infofolita si tot tremurand si cu picioarele inghetate.

Cica San Diego are o temperatura perfecta de-a lungul anului. Din pacate se pare ca e singurul atu :))
Si de ce ati inghetat vizitele la Chicago si Vancouver? ei n-au asa calduri ca noi. Cred.

Anonymous said...

in plina vara vad o poza de iarna?? Nuuuu!!! eu nu astept frigul ca e prea lunga iarna la noi, please, lasa vara sa stea macar pana in octombrie.

Cristian VADUVA said...

LA NOI (12 noaptea)

Right Now 29°C
Feels Like 38°C
Humidity: 89%

LA TINE (e deja 1 noaptea la voi)
Right Now 28°C
Feels Like 32°C
Humidity: 72%

... cei se poate si mai rau.

Iti dai seama... feels like 38 in miez de noapte. Iar pe timp de zi feels like 42 - 42 si soarele arde de rupe, evident ca aerul conditionat e element de baza si-l gasesti absolut peste tot.

adrianagianinna@YAHOO.COM said...

Caldura mare...Nu stiu zau cum e mai bine/daca pana ilele trecute ne topeam la 31-38 de grade,de-o zi plouasi sunt numai 15 grade(Celsius,evident)im multe oreale zilei,asa ca,voit n-am luat umbrela si am hoinarit cu ochi de turist.G

dmstangu said...

Da tu nu esti la malu' oceanului? La 12 noaptea, cand e caldura mai mare, nu poti baga un "skinny dipping" la lumina lunii?

d said...

Fotografia asta sa o inteleg ca o strategie de marketing pentru a vizita Sibiul ? :)))
Ce-mi place locul acela !!!!

Flavius Ţerbea said...

@Ionela: eu tot sper ca pana da frigul la voi sa ajungem in zona. Dar daca aveti drum (sau doar chef de excursie) va asteptam cu drag la noi!

Flavius Ţerbea said...

@ionut: nu venim! dar e (total) valabil ce am spus si Ionelei :)

@Lola, Meella: E mai buna caldura, fara doar si poate. dar vara asta a fost/este prea dura. Zi si noapte, saptamani intregi tot caldura infernala...da' pana cand!?
Cred ca trebuia sa numesc "amanare", nu "inghetare" toata treaba respectiva. Suna mai aproape de adevar asa. :)

@Cristian: da, ma dau batut: la tine e mai rau!:)
Cladirile nu cred ca primesc aici autorizatie de constructie daca nu sunt dotate cu AC. S-ar muri fara el.

@Gianinna: vara asta nu prea s-a putut face turism "outdoor". Prea cald de stat si contemplat peisaju'. Dar poate altii rezista mai bine la caldura.

@d: na, nu e nici o strategie. este pentru racorire!:)
chit ca as recomanda vizitarea Sibiului oricui, fara doar si poate...