Tuesday, October 5, 2010

Loteria Vizelor, Mama Intamplare si Silviu Manea

Azi incep inscrierile pentru programul Loteria Vizelor pentru 2012. O sa dau un copy/paste la sfarsitul "scrierii" asteia peste comunicatul ambasadei americane in Romania in caz ca doriti mai multe informatii direct de la sursa, nu de la unu, altu', asa ca mine...
Eu stiu ca am aplicat la chestia respectiva (care mi-a schimbat treburile in viata) absolut intamplator si neplanificat: au venit niste prieteni pe la noi -ca noi aveam atunci net acasa si ei inca nu- si au zis ca vor sa puna la loterie si am vazut ca e ceva tare simplu, l-am sunat pe Dani Baltat sa ne faca poze corespunzatoare, am completat cateva chestii in doua minute si am trimis si am uitat instantaneu ca am aplicat pentru Diversity Visa 2007! Mi s-a amintit peste o jumatate buna de an cand am primit un plic mare in posta prin care eram instintat ca sunt cu un picior in America. Atunci am sunat-o pe Maria la lucru si ea mi-a spus -absolut convinsa - " fii serios cu America aia, nu mergem nicaieri. Vezi ca diseara ne intalnim cu xyzw si trebuie sa le luam ceva".
Ei, ulterior am dus munca de convingere cu ea (munca de 5 minute si axata pe tema ca nu avem nimic de pierdut si daca nu ne place venim inapoi) si de ziua mea am primit al doilea plic (se pare ca acum nu mai vine al doilea plic mare si galben...iti dau baietii un numar cu care verifici in Mai 2011 daca esti sau nu castigator) si in 15 noiembrie 2006 am avut interviul si de ziua indragostitilor 2007 am tras primul somn in aeroportul din Philadelphia, nu inainte sa fim intampinati de un miros nou, oameni noi si chestii necunoscute noua, gen tasnitoarea de apa ca-n filmele cu liceeni americani si oameni mari si mici, mai mult sau mai putin grei si zambitori.

No, eu asta vroiam sa va spun celor care "calcati" pe aici: aplicati la loteria vizelor ca nu aveti ce pierde si sansele de a castiga sunt suficient de mici incat sa nu va pese daca da sau daca nu. Dar macar incercati si vedeti dupa aia ce se intampla.
Si nu faceti ca Silviu (salut Silviu) care a castigat la loteria vizelor si nu a mai venit in America si acum regreta putin. Daca veti castiga veniti si vedeti la fata locului care-i treaba. Cineva zicea ca America nu-i pentru toti. Eu cred ca este pentru toti cei care au asteptari normale!

Comunicatul ambasadei zice asa:

Departamentul de Stat anunţă schimbări majore pentru programul "Loteria Vizelor 2012"

4 Octombrie 2010

Programul anual DV pune la dispoziţie vize de reşedinţă permanentă persoanelor care îndeplinesc câteva criterii simple dar stricte de calificare. Înregistrările DV sunt selecţionate printr-o tragere la sorţi generată de un computer. România va participa în programul din acest an.

Programul din acest an se va desfăşura complet online. Înregistrările pentru programul DV-2012 trebuie transmise electronic între amiaza zilei de 5 octombrie 2010 (GMT-4) şi amiaza zilei de 3 noiembrie 2010 (GMT-4). Solicitanţii pot accesa formularul de înregistrare electronică la adresa www.dvlottery.state.gov numai în timpul perioadei de înregistrare. Nu se percepe nicio taxă pentru a trimite o înscriere electronică.

Înainte de a trimite formularul de înregistrare electronică pentru programul DV-2012, solicitanţii trebuie să citească cu atenţie instrucţiunile detaliate care sunt postate pe pagina de web a Ambasadei SUA la adresa http://romania.usembassy.gov/visas/diversity.html

Odată ce solicitantul a reuşit să transmită înregistrarea electronică, acesta va vedea un ecran de confirmare cu numele său şi un număr unic de confirmare. Solicitanţii trebuie să tipărească acest ecran şi să păstreze numărul de confirmare într-un loc sigur. Solicitanţii nu vor putea să verifice dacă au câştigat şi să continue cu solicitarea de viză fără acest număr de confirmare.

Numărul de confirmare nu se mai poate obţine ulterior momentului înregistrării electronice.

Începând cu data de 1 mai 2011 solicitanţii pot verifica situaţia înregistrării lor cu informaţiile personale şi numărul de confirmare la rubrica Entry Status Check pe pagina de web www.dvlottery.state.gov. Entry Status Check va fi singura modalitate pentru solicitanţi de a verifica dacă au câştigat sau nu. Solicitanţilor nu li se va trimite nicio înştiinţare prin poştă sau prin e-mail. Mesajele primite prin e-mail care pretind că un solicitant a câştigat Loteria Vizelor şi va primi un număr de serie pentru un paşaport sau că a câştigat o sumă de bani, sunt escrocherii. Aceste mesaje pot părea oficiale şi pot folosi simboluri sau imagini ale Guvernului Statelor Unite, dar ele şi paginile de internet asociate lor sunt false.

Solicitanţii trebuie să fie de asemenea, precauţi în privinţa firmelor de intermediari care se oferă să transmită înscrierile în cadrul programului DV în numele acestora. Firmele de intermediere sunt cunoscute pentru faptul că reţin numerele de confirmare ale solicitanţilor până la achitarea unor sume de bani, uneori împiedicându-i pe aceştia să continue procesul de solicitare şi de primire a vizelor. Departamentul de Stat al Statelor Unite nu autorizează nicio companie privată să acţioneze în numele său. Pentru mai multe informaţii referitoare la escrocherii, vă rugăm să vizitaţi pagina de internet care alertează publicul asupra înşelătoriilor legate de programul DV la adresa http://romania.usembassy.gov/root/pdfs/diversity-visa-brochure.pdf

7 comments:

iulian said...

Sa fie cu noroc pentru toti cei care s-au inscris.Eu am facut-o azi si poate am sanse.Iar daca nu anul acesta,poate la anul .

Lucian said...

desi in ultima vreme a inceput sa-mi placa europa de la vest de romania, o sa particip si anul asta la loterie, poate poate sare iepurele :)

JunioR said...

Pff primu an in care voi aplica, sper sa fie si cu noroc dar ma cam sperie reactiile unor oamenii care nu stiu ce vor defapt sa ne spuna despre america :) am citit pe mai multe forumuri ca trebuie sa fi nebun sa pleci in state :| oare ce o fi cu lumea asta?

Anonymous said...

problema e cand ajungi acolo, nu?ca de plecat de-aici e simplu...statul te ajuta financiar, cu locuinta, munca, etc.?

Anonymous said...

Numai cuvantul -loterie,imi da fiori.Cum adica,hazard=loterie.Nu,n-as putea...Imi plac prea mult certitudinile,dar felicitari pentru toata lumea care a avut taria sa treaca prin asta.Chestia ca n-as putea sa-mi ''ajut'' eu norocul si sa las totul ca in mana loteriei(ca in binecunoscutul banc cu Itic,caruia i se recomanda totusi sa puna la loterie..),habar n-am,probabil imbatranesc.G

Unknown said...

Salutare si din RO...Intradevar imi pare putin rau ca nu am venit in US cand am castigat dar viata merge inainte si aplicam si anul asta:D....
Voi ce mai faceti? sunteti bine, sanatosi?....
Sper sa ne auzim(vedem) cu bine.
Salutari si Mariei...
Take care

Anonymous said...

scuzati-ma am si eu o intrebare daca se poate...deci eu mi-am inscris mama aseara la loterie...si azi a primit un telefon din america numai ca ea nu stie sa vornìbeasca asa ca i-a dat telefonul tatalui meu...nu am fost de fata pentru ca erau la munca(ei muncesc in acelasi loc)...daca ne-au sunat insemna ca ne-au ales?...sau suna pe fiecare?...si inca o chestie...cand o persoana se inscrie,isi pune toate datele numele ,tara etc...dupa ce apesi pe butonul ,,continue,, trebuie sa alegi cati ani sa ai valida cererea si cat vrei sa platesti cu cardul (dar partea asta nu am facut-o pentru ca parintii nu au o carte de credit) totusi credeti ca si asa putem sa din alesi chiar daca nu am platit?????....multumesc anticipat sper sa imi dati un raspuns !