Monday, December 27, 2010

Iarna pe ulita








A nins de Craciun in Williamsburg.
Nimic anormal pentru altii, total neobisnuit pentru cei care-si duc traiul in vechiul orasel din Virginia. Ultima oara cand a nins in ziua de Craciun pe aici a fost in 1948. Asta asa, ca fapt divers. Si atunci doar a fulguit din ceea ce zic ziarele timpului in timp ce zilele astea stratul de zapada a fost aproape jumatate de metru in unele locuri! Din pacate (sau din fericire) zapada asta nu va sta prea mult dar suficient cat sa ma faca sa-mi reamintesc ca iarna cu zapada este surprinzator (pentru mine) de faina.
Si ca sa nu uit: a facut Maria niste sarmale, supa de pui cu taitei, salata de beauf si o prajiturica tare tare bune. Si acest lucru este iesit din normal si demn de mentionat, ar putea spune altii.
Si, ca sa fiu sincer, a venit si a trecut Craciunul asta cu o viteza ametitoare, aproape nici ca l-am simtit; a fost cu multa multa (prea) multa mancare, cu cei dragi alaturi de noi in persoana, in telefon, in calculator sau in gand, cu oameni faini, cu liniste, cu inzapeziri, cu tihna si odihna, cu mancare, cu un Williamsburg paralizat pentru cateva zile din cauze de Craciun si -mai ales- de zapada, cu oameni nebuni inaintea sarbatorilor, cu nebunia cadourilor, cu mancare, cu bucurii, cu zambete, cu o mica dezamagire, cu griji pentru cei dragi care decolau sau aterizau pe vreme rea, cu zapada ca-n copilarie, fara doruri, fara colindatori, fara izdecraciun in aer si pe scara blocului, fara cersetori la usa, cu bere Stella Artois si vin viert, cu trabuc si cu tuica, cu sunca de porc si curcan si clatite americane, cu cremes a la Medias si cremsnit a la Sibiu madeinwestpoint, cu brazi ca din filme si colindele pamantului, cu trista Antena 3 si fantasticul LeBron James, cu mancare, cu zambetele copiilor si aerul relaxat al americanilor de toate natiile, cu un sentiment de bine si de recunostinta si de norocul de a fi cu cine, cum si unde sunt.
Si ganduri de bine si ani multi pentru baby Michelle!
Si sarbatori fericite si un an nou bun va doresc in caz ca nu ne mai auzim pana la anul.

10 comments:

ina bixade said...

Minunate pozele tale. Sarbatori frumoase din partea mea!

Lola said...

La Multi Ani, Flavius si Maria!
Noi suntem ingropati in zapada si nici pe departe nu e asa frumos sau fun cum arata in pozele tale.

Simona said...

Multumesc ptr poze, vad ca te-ai tinut de cavant. Frumos oras!!!
Sarbatori fericite si un an nou cu multe impliniri!!!

Lady Io said...

Locuiesti intr-un oras tare frumos. Sarbatori fericite in continuare!

Anonymous said...

Ai dreptate,Craciunul a trecut mult prea repede...In ceea ce priveste omatul de la voi,hai sa-l incadram in categoria venirii muntelui la Mahomed...La multi ani voua!Gianinna

Flavius Ţerbea said...

@Ina, multumesc frumos si sarbatori frumoase si la tine.

@Lola, La Multi Ani si sa speram ca dezapezesc baietii Time Square pana de Anul Nou ca sa poata da drumul globului ala la vala. Ca fara el nu se poate. :)

@Simona, uneori mai ma tin si de cuvant, sa stii! :)
Un an nou bun si la tine.

@Lady Io: E chiar fain orasul asta, uneori si uit de asta. Noroc cu zapada asta ca sa-mi reamintesc de el! La multi ani!

@Gianinna: ai spus inspirat ca a venit muntele la profet! Craciun ca-n copilarie prin zona asta nu speram sa vad. Si a fost tare fain.
La multi ani tie!

Sofie said...

Minunate imagini, ca-n filmele de Craciun! Norocosilor!
Sarbatori Fericite si un An Nou plin de bucurii si impliniri!

amalia said...

La multi ani!!

amalia said...

a, si in 2011 va asteptam cu seriozitate si interes in vizita la Chicago.

Andrea S. said...

La multi ani sanatosi si fericiti si din innzapezita Germanie...deci daca la voi a nins de Craciun la noi a inceput prin decembrie si o tot tine asa...e cea mai tare iarna din 1886 incoace ;) na ca am trait-o si pe asta...e o iarna asa cum o stiam eu din Petrosaniul natal...cu zapada iarna...ceea ce ar trebui sa nu fie anormal...pentru unii...deoarece imi amintesc cum mereu la inceputul iernii in tara auzeam " iarna ne-a luat prin surprindere"...de parca ningea in august!