Thursday, December 16, 2010

Melancolicul, handbalul si Stefan Hrusca



Am fost zilele trecute la un concert de colinde si m-a apucat o stare de melancolie-detasare-mirare.
a) Melancolic pentru Craciunurile astea care vin unu' peste altul cu o viteza ametitoare (adica, trec anii);
b) Detasat pentru ca un concert sau orice eveniment culturalo-artistic bun te face (cel putin asa sper eu) sa lasi deoparte treburile lumesti si sa apreciezi ca lumea este frumoasa;
c) Mirarea mi se tragea de la faptul ca mi-a trecut un gand prin creierii mei odihniti: ce chestie, sunt in America! Si ce caut eu aici? Sa fiu, chiar sunt in America si ma uit la un concert de colinde ca-n filmele alea de sarbatori de la posturile TV romanesti si mai au astia si o harpa pe scena! Cred ca n-am vazut niciodata live o harpa, doar in poze si la televizor. Si nici nu stiam ca sunetele unei harpe sunt atat de asemanatoare cu cele ale unui pian!
No, cam mirarea asta am avut-o eu. Si dupa aia concertul a continuat cu doua colinde interpretate de un cor de copii super haiosi si mi-am adus aminte ca eu nu eram (si nu sunt) un mare fan al colindelor lui Hrusca.
Despre frustrari, pareri de rau, mizantropii, filantropii, ipocrizii si romani care traiesc in America (si nu inteleg nimic) poate intr-un episod viitor.
Pana atunci eu ma bucur sa aud ca Nationala feminina de handbal a Romaniei s-a calificat in semifinalele Campionatului European.

9 comments:

Anonymous said...

Suna atat de frumos!

Simona said...

E placut sa asculti colinde si sa astepti cu nerabdare Craciunul. Da' eu am un repros........prea putine poze. Orasul in care locuiesti pare desprins dintr-un basm. De ce nu pui mai multe poze? Cred ca arata extraordinar in perioada asta a anului.

Anonymous said...

Anii trec,da nu-i bai de-aia,cand or veni anii molcomi de mai incolo,om avea vreme de aduceri aminte.
Craciun cu bine voua,succes,prosperitate,impliniri(un pruncut poate/parola era -ce treaba ai tu,uratule...G

Flavius Ţerbea said...

Suna tare frumos harpa aia, Ionela!

Simona, chiar arata ca-n povesti (si) in perioada asta partea istorica a Williamsburgului. O sa incerc sa fac mai multe poze "tematice", promit!

Si speram sa vina si pruncii aia, fara doar si poate!:)

Dana said...

Craciun fericit, multa voie buna, bucate alese si daruri multe, multe!

Simona said...

Am trecut pe aici sa-ti urez, Craciun fericit alaturi de cei dragi!

Lady Io said...

Craciun fericit!

Anonymous said...

sarbatori fericite alaturi de cei dragi.

Flavius Ţerbea said...

@Dana, Simona, Lady Io, Meellla: multumesc mult pentru urari si sa fie bine la toata lumea. Am vrut sa scriu ca va doresc tot ce imi doresc si mie dar poate dorintele difera si... :)
Va doresc un Craciun fericit si un An Nou normal.