Friday, March 25, 2011

Fox News, Obama si dictatorul

Si asa scriu destul de rar pe blogul meu incat nici nu merita sa-mi fac nervi si nervuri cu vorbe de duh despre poporul roman si politicienii lui. Cum ziceam, unii moare, altii se preda. Cu accent pe ultimul a de la preda.
Asa ca mai bine spun despre politichia americana.
Deci, prin America am inteles ca exista mai multe canale televizate de stiri, printre care cel mai adevarat (sunt extrem de sarcastic in caz ca nu ati inteles ironia) este Fox News. Unii l-ar da echivalent in Romania pe Antena -sa-i dam un numar- 3,4898. Eu, personal, le-as da un strajnic echivalent dupa cap ambelor.
Ori ca e cutremur, sau ca adoarme vreun controlor de trafic aerian in post, ca unii imigranti ilegali sunt trimisi inapoi in latinatatea lor, ca pretul benzinii creste, ca economia mondiala e pe duca sau nauca, ca armata chineza isi construieste cel mai tare portavion facutpevapormadeinchina, ca premiile Oscar nu mai sunt ce-au fost, ca Lady Gaga este o vedeta reala, ca Charlie Sheen e dus cu pluta iremediabil, ca marijuana aia nu se mai legalizeaza odata, ba ca nu-i indeajuns de religios, ba ca e prea musulman nascut pe alta planeta, ba ca programul No Child Left Behind ii favorizeaza pe cei din Ferentari (apropo, NCLB nu este un program initiat ...nici macar sprijinit... de catre prezentul presedinte american), dar asta este irelevant, important este ca Obama este si musulman, si necrestin, si prea inchis la culoare, si prea moale si a fost si bolnav cand a fost mic. Si -categoric- are destule chestii care-i pot fi reprosate, imputate si amputate dar trebuie si argumete, mama lor de argumente!
No, ca aici vroiam sa nu ajung, cam asa ar zice unii ca e treaba si in Romania (stiu, astia care nu stau in tara sunt prostiti de la capsunile culese pe campurile lumii si e inculti si incapacitati intr-ale politicii neaose, diaspora care sterge batranii lumii la cur nu stie ce se intampla in tara): orice se intampla, cu argumente, fara argumente, sa-l futem pe Basescu si apoi 'om vedea ce o mai fi. Sa moara dictatorul si sa ramanem noi (noi?! cine sunteti noi?) sa reparam ce a stricat marinarul din '92 (!) incoace.
Si dupa aia inchidem lumina si speram ca in 136 de ani a doua limba oficiala in fiecare tara a lumii va fi limba romana.
Si ca in anul de gratie 2011 nu se vor mai calca urmasii lui Decebal si Traian in picioare la ulei ieftin de gatit.
Si ca coruptia (da, e cacofonie, da?) este subiect etern si nevindecabil in orice maruntai al societatii romanesti si la orice nivel.
Si ca noi suntem cei mai destepti si docili poporeni ai lumii. OK, noi si chinezii.
Si ca orice divort al unor vedete media (rahat de vedete?) este principalul subiect la masa de seara in familia romaneasca si stire de prima pagina inclusiv in presa asa-zis serioasa.
Si ca oamenii care au ceva in capu' lor sunt adusi la stadiul de neica-nimeni intr-o tara dominata de la mare inaltime de politicieni jegosi si inculti si manelisti cu studii la Surbona si Oxtord (asta este un fel de casetofon Dhillips si trening Adidos).
Ma scuzati daca am sarit calul (o, da, l-am sarit si puteam si mai sus) si -indiferent de opiniile politice si numai- raman al vostru,
Traian Decebal Tokes. Cu o-ul din Tokes cu doua puncte deasupra.

4 comments:

Monica said...

shapai nu mai bine ne uitam pe Descopery si Canalul Naţional Geografic???

Flavius Ţerbea said...

@Monica: Descopery si Canalul Naţional Geografic salveaza Romania! Ar trebui facuta o campanie faisbucista ca sa adunam ceva semnaturi.
Sa ne uitam si noi si sa se uite si altii. Ca daca e mai multi ajuta. Uneori.
Si vin si astia cu wikiliku si ne mai distreaza. Uf.

Anonymous said...

Io ma gandeam mai degraba la Miorita..Trebe ca romanii nostrii or mai ave multe de tras...G

Anonymous said...

Tot eu...n-ai sarit calul,da'asta-i realitatea la ea acasa.Setul de valori e cu dosu-n sus,nu mai e principii,nu mai sunt moravuri.E trist dat adevarat ca in anul de gratie se mai calca lumea pentru un kil de ulei,iar Mutu(eu am ce am cu el),incepe si incheie orice emisiune sportiva(ca macar prin alea cica nu gasesti politic).E crunt,e disperare si,din pacare tare multi cei din categoria''moare dar se si preda).Incerc sa fiu ironica,incerc sa fiu rea,insa asta este realitatea.Dar,iti spun ce as face eu daca inversa rolurile cu voi...jur,cu mana pe inima,as pastra ce stiu eu ca reprezinta Romania,coltul meu de Romanie,da'la dracu daca as mai fi la curent cu mizeriile din tara.Pur si simplu,mi-as programa sa uit...Flei,de mult am vrut sa intreb(da nu-i ,usai sa raspunzi),ce pregatire ati avut tu si Maria in tara si in ce domeniu excelati acum de la 9 la 5?Gianinna