Monday, April 4, 2011

Mici si grasi

Lumea asta e mica. Chiar foarte mica, uneori. Si chestiile intamplate la Bolintin Vale au uneori efect -mai mult sau mai putin intarziat- in Charles City County (un ţinut de prin partile unde locuim noi la ora actuala).
Un exemplu total nefericit este cel cu pastorul idiot din Florida care arde un Coran (bineinteles, in prealabil, tinut la inmuiat o ora in kerosen) si niste barbari care se enerveaza la doua saptamani dupa ce a ajuns vestea in satul lor afganistanean si in lipsa de altceva iau la macel sediul ONU...ok, suna pompos sediu, reformulez: o mini-misiune ONU...si se razbuna pe toti cei iesiti in cale: nepalezi, nordici europeni si -cel mai dureros pentru noi- un sucevean, Filaret Moţco pe numele lui.
Desi initial se vorbea de decapitare, se pare (?!) ca au fost doar niste injunghieri in gat, chestie mai acceptabila, ar spune unii cinici.
Rai tare astia cu religiile lor.
Si pacat ca -de cele mai multe ori- nu sufera cei care provoaca raul. Ei doar au un ranjet mare pe fata cand isi privesc opera.
Si cred ca a venit primavara!

11 comments:

Anonymous said...

Daca nu ar exista religii (organizate, nu oameni spirituali) lumea asta ar fi un loc mai pasnic. Pacat ca platesc cei care nu au nicio implicatie.

Flavius Ţerbea said...

@Ionela: Treaba complicata religia organizata. Un fel de partide politice cu bunele si relele lor, cu bunii si raii lor, ar zice unii...
Pacat ca nu-i mai simplu. :|

dmstangu said...

Da' de ce n-au luat si aia o biblie, s-o inmoaie in kerosen si sa-i dea foc? Nu asa era echitabil? De ce la un gest simbolic se raspunde cu unul mult mai radical? Asa e, religia organizata e cea mai mare plaga pe care omenirea a putut sa si-o autoinflicteze... :-(

Anonymous said...

Incet da sigur,primavara vine...G.

cepuscamea said...

se pare ca ard si ei biblii dar nu se agita lumea: http://plancksconstant.org/blog1/2010/09/muslims_burn_bibles_routinely_and_often.html

amalia said...

ai auzit, cred, de activistu' ala "pro life" care la un moment dat s-a infocat asa de rau ca l-a omorat pe unul "pro choice"...

Religia e unul din cele mai periculoase motive de "out-of-group-discrimination" (ah, in sfarsit incep sa uit limba romana!). Dar ce e cel mai nasol e ca nici macar nu e vorba de principii religioase, lumea habar n-are de ele si actioneaza conform manipularilor de pe ici si de pe colo.

Anonymous said...

Am sa va adauga in lista mea de bloguri favorite

Amma said...

good point!!!

Lola said...

Se ard si biblii si steaguri americane, cred ca e distractia lor favorita cand n-au ce face, doar ca n-am auzit pe-aici sa se supere nimeni si sa ia gatul la 12 arabi per biblie.
Extremismul de orice natura este daunator.

Dana said...

Io zic ca cel mai bine ar fi sa-si vada fiecare de-ale lui, pe la el pe-acasa. Atata timp cat ne arde sa ne tot amestecam in culturi pe care nu le intelegem, doar pentru ca suntem lacomi si ne credem stapanii lumii, o gramada de oameni nevinovati o sa aiba de suferit. Io nu m-as baga peste vecinii din blocul de la capatul celalalt al orasului, ca sa ii invat cum sa traiasca, pentru simplul fapt ca nici mie nu mi-ar placea sa ma trezesc cu ei in miezul noptii inarmati pana-n dinti, ca sa-mi tina mie lectii de democratie, la mine acasa. Pentru ei, nu exista nicio distinctie intre natii, tot ce e strain e rau, i-a invadat si le-a ucis rudele. De unde a inceput, nici macar nu mai conteaza.

Flavius Ţerbea said...

@all: pana la urma tot evreii sunt de vina, nu? sau musulmanii? sau protestantii care i-au urmat pe aventurierii ennlezi? sau catolicii si ortodocshii nostri? sau budishtii chineji care vor domina lumea la un moment dat? sau eschimosii? sau petrolul, aurul si ardelenii?!sau poate industria farmaceutica si de armament de la Cugir?!sau unii pasionati de jocuri video violente?sau capitalismul, comunismul si barbarismul unora, altora? sa ma scuze cei pe care nu i-am pomenit.
Destul de ambigua si nerezorvabila chestiunea asta.
Macar a mai venit o primavara pe ulita noastra.