Friday, April 8, 2011

Spirit de antrepenor semi-ratat

Ma gandesc foarte serios sa-mi deschid o afacere.
Desigur ca nu am destui bani de investit; exista doar cateva idei, exista discutii, exista oportunitati, exista chiar si o criza economica dar intotdeauna avem o sansa ascunsa prin fundul buzunarelor, pai nu?
Unii ar spune ca mi s-a urat cu binele, unii poate m-ar incuraja, altora li s-ar rupe de capacitatea mea de "patron" intre ghilimele, altii imi vor povesti din propriile greseli si succese si eu stau si cuget ca inca nu stiu ce vreau sa ma fac cand o sa cresc mare!
Asa ca, daca nu am fost indeajuns de isteto-capabil ca sa ma fac matematician, electrician, inginer mecanic, bucatar profesionist, tamplar, frizer, manichiurista chinezoaica, fizician, programator la Google, sora medicala (inregistrata sau nu), individ nascut pentru a vinde sau - pe scurt- persoana cu o meserie concreta (sa nu ma intrebati ce e aia) ma bazaie tot mai mult o idee pe la creierul meu odihnit ca sa ma risc si sa iau taurul de coarne. Apropo de taur, puteam include si macelar la lista de profesii concrete. Si - fara nici o gluma - la un moment dat mi s-a oferit "oportunitatea" sa fiu macelar. Asta este, unora le place jazzul, altora le place ideea de a fi macelar. Mie imi place jazzul si consider ca orice profesie este onorabila, ca sa nu fie discutii.
Ok, ok, rectific: aproape orice profesie este onorabila in felul ei. Momentan nu-mi vin idei de profesii neonorabile (desi ma gandesc ca exista si dintr-astea), dar daca aveti voi unele scrieti-le cu incredere aici sau oriunde.
Si eu - de fapt - vroiam sa scriu despre prestatia absolut haioasa a lui Elton John la Saturday Night Live si uite ce a iesit: anunturi matrimoniale, gen domn titrat, posesor auto, caut afacere, fara obligatii, accept provincia!

7 comments:

Purple Rain said...

Daca chiar vrei sa te lansezi in lumea afaceristilor independenti, exista destule oportunitati fara a fi nevoie de capital enorm de investit. :) Eu iti urez succes si personal ma bucur enorm cand mai citesc despre cineva care a inceput un business propriu.

Corina Richmondina said...

Sincer, orice ti-ai pus in cap sa faci, JUST DO IT! Nu ezita niciun moment sa crezi in tine si in fortele tale, nu are nicio importanta ce meserie ai atata vreme cat esti pozitiv si optimist si vrei sa reusesti! Bottom line: follow your dream and go for it! Restul...devine doar istorie, cea pe care o vei scrie tu! Bafta sa ai, ca isteto-inteligento-capabil esti din belsug!

Anonymous said...

Doar fa-o!Niciodata nu exista momentul perfect pentru a incepe orice...Iar unora chiar le place jazz-ul.G

Costel said...

Esti la prima faza: te gindesti, vorbesti, bloguesti.
E o multime de munca la o afacere personala. Dar merita; succes.

Dana said...

Pacat ca nu ai o meserie "concreta" sau cum i-o zice, se pare ca un electrician, o coafeza, un zugrav simt concretul mai bine decat un doctor, prin unele parti ale lumii.
Daca gasesti ceva care ti-ar placea si e si cerere de piata,de ce nu ? Mult succes !

Flavius Ţerbea said...
This comment has been removed by the author.
Flavius Ţerbea said...

@Purple Rain: eu chiar as vrea dar mi-e frica! :[
Dar o sa-mi fac curaj. Sper!
Multumesc de urare.

@Corina: I'll do it, I'll do it numa' sa-mi treaca ezitarile astea.
Multumesc de cuvintele frumoase.

@Gianinna: jazzu' asta e al naibii de complicat uneori. Si greu de inteles. da' nu imposibil.

@Costel: multumesc. asa e: deocamdata sunt la faza de discutii, lamentatii, "aproval", stoarcere de creier si buzunare. Poate iese ceva, poate nu, macar vorbim, discutam, bloguim! :)

@Dana: electricanu', coafeza etc. sunt absoluit ok. Si doctorii la fel.
Uf, treaba cu utilu', placutu' si chiar si profitu' este toata smecheria, pana la urma.
Deci, ce ne facem cand crestem mare?!