Monday, May 9, 2011

Romania is safe

Un domn a venit ieri pe la mine la munca ca sa ma intrebe cateva chestii legate de Romania (respectivul lucreaza pentru o agentie si va fi in Romania si Bulgaria pentru urmatoarele cateva luni).
I-am spus ca sunt plecat deja de multisor din tara si nu mai stiu multe dar primul sfat care imi vine in minte este sa incerce sa evite deplasarea cu masina si sa evite total condusul pe soselele noastre neaose. Si, daca se poate, sa calatoreasca mai mult cu trenul si avionul.
A mai vrut sa stie despre litoralul romanesc si eu i-am spus ca mai bine sa mearga in vecini, la greci sau la croati. Dar, in schimb, i-am recomandat calduros zona Sibiului (cu tot cu Medias si Sighisoara), Maramuresul, Clujul, Brasovul, Bucurestiul, Carpatii, Bucovina. I-as fi spus si de Iasi sau Timisoara dar nu prea cunosc prin zona desi cred ca sunt locuri minunate acolo si demne de a fi vazute de un american dornic de turism romanesc.
M-a intrebat daca este usor de ajuns la locurile astea si eu i-am raspuns ca nu neaparat.
M-a intrebat daca Romania is safe si i-am raspuns ca de impuscat nu o sa-l impuste nimeni, de furat si inselat se intampla oriunde in lumea si nu ar fi ceva anormal daca ar fi talharit in ore mici de noapte daca este intr-un loc nepotrivit. Dar, in linii mari, Romania este foarte sigura in comparatie cu multe locuri de pe Pamant; inclusiv marile orase americane.
Mi-a multumit frumos si mi-a spus ca lui ii place Brasovul, ca fusese acolo de cateva ori.
Eu n-am inteles de ce m-a cautat ca sa ma intrebe de Romania daca tot mai fusese acolo.
Dar a fost tare simpatic si mi-a spus ca se muta din Virgina si ca are de vanzare o casa.
Si-i plac masinile europene dar Dacia nu l-a impresionat.
Deh, americanii astia care n-au ce face acasa...

10 comments:

Miju said...

da, romania is safe :)
cunosc o gramada de situatii de americani si englezi veniti pe aici, s-au descurcat binisor, mai ales ca cei pe care ii stiu au asistenta serioasa din partea romanilor(unii avand parte de tratamentul vip de rigoare gen dracula, rachiu mutiplu distilat, sarmalute si ciolan cu fasole)

pe americanul tau nu l-as face un fan lectura prin: http://kingofromania.com/2011/03/11/whats-the-difference-between-me-and-you/(gasit la Lola), omul chiar se baga in si se trage de siret cu bautorii de bere la pet si cu nevestele cu mileuri si capot(deviate usor in pitzipoance, pentru intrarea in viata); ok, sunt majoritari, dar inca mai cred ca poti alege cu cine traiesti ;)

Anonymous said...

He-he,pai poate ca omul nostru incerca sa vada parerea ta daca spui ca in final ti-a confirmat ca a mai fost.In ceea ce priveste armele,nu se tin chiar la cingatoare,insa sunt destui care detin.Poate ca pe om il atrage viata molcoma pe care inca poti sa o duci in Romania ,atunci cand se presupune ca ai bani.Asta presupun ca distinsul domn are,pentru ca,in caz contrar,poate ar alege o destinatie la cateva mile distanta de propria sa locuinta.
Tare sunt curioasa sa vad parerea Danei (din Gibraltar,fireste),impresiile ei legate de tara de bastina.Gianinna

Flavius Ţerbea said...

@Miju: o sa se descurce americanul meu; am vaga senzatie ca a fost si in locuri mult mai salbatice decat Europa de est. Loc fain, de altfel!
Cu dracula, rachiu ala multiplu distilat si sarmalele nu sunt mare pretin dar mi-ai facut o pofta destul de consistenta cu ciolanu' ala!

Flavius Ţerbea said...

@Gianinna: nu o fi avand omu' ce face pe acasa si a venit pe la mine in povesti!:)
mama lor de arme, ca nu-mi plac chiar deloc.
mai bine era cu prastia si arcu'...
Sunt si eu curios de impresii de calatorie!

Vlad Stoica said...

Pana la urma chiar asa este, de ce sa nu recunoastem. Se intampla si la noi multe evenimente neplacute, dar totusi in comparatie cu alte tari la noi nu e chiar asa de rau. Daca stii sa te feresti putin, in Romania chiar esti in siguranta.

Anonymous said...

Bine ca esti tu destept mey romanule mey si ai ce face pe acasa. pfuuu, ce ti-a si cu fudulii astia

Flavius Ţerbea said...

@Anonimule: n-ai inteles nimic! Da' nici nu trebuie sa intelegi. Fii rautacios ca e cel mai bine...

Anonymous said...

Da ce draq are litoralul romanesc. Cand erai mic nu veneai la mare????

Flavius Ţerbea said...

@Anonimu' II: da' cine a spus ca are ceva cu litoralul romanesc!? da' io cred ca alte tari sunt mai bune pentru turism la mare, ca sa zic asa. Cand eram mic imi placea foarte mult la mare, in Neptun. Da' poate mi-ar fi placut si pe altundeva da' nu puteam iesi din tara, 'tu-i!
Desi era frumos si decent atunci la mare, categoric.
Sper sa fie la fel si acum.

bunissima said...

Ah, uite sotul meu e cam ca amicul asta care te-a intrebat de vorba. Ii place sa converseze cu romani sau cu alti straini, sa afle parerile lor despre Romania sau desprea tara lor, sa creeze acea legatura umana fara un scop anume ci doar pentru ca este interesat de ce are acea persoana de spus. Recunosc ca domnul in cauza a insistat prea mult pe siguranta pentru cineva care deja a fost acolo, dar poate a uitat :)