Friday, August 12, 2011

Elena din Blaj

La un moment dat a venit la mine la munca un om important in cadrul companiei (om cu functie mare, daca ma-ntelegi, super de treaba si fara nici un aer de vezidoamencaio-smaresimamajunssiacumcineecamine) si din vorba in vorba ma intreaba (inevitabil!) de locul meu de origine si imi zice ca da, da, inteleg ca esti din Romania, da' de unde esti din Romania?
Eu ii spun bancul cu ala ca de-a cui esti din Johannesburg si el imi zice ca logodnica lui e originara din Romania. No, acum e randul meu sa fiu curios si-l intreb ca de-a cui e si cum se numeste doamna respectiva.
Elena din Transilvania!
Hm, de unde din Transilvania?
Stai sa o sun ca acum e chiar in Romania la nunta lu' frates-o unde ar fi trebuit sa fiu si eu dar n-am putut merge ca a trebuit sa fiu aici si acum.
Pacat ca n-ai mers ca o nunta romaneasca poate fi de pomina.
Alo, draga, cum ii spune orasului tau? Blaj!?
Ai auzit de Blaj?

Da, e de-a mea, la 25 de mile de Medias!
Auzi, Eleno, ai auzit de Medias? E aici un tip, Flavius, roman si el. Cum, trece acelasi rau prin orasele voastre? Asta e chiar prea de tot. No, sa te distrezi fain la nunta si ii transmit salutari concetateanului tau. Si noi pe voi.
Auzi, frate, ce chestie, sunteti din aceiasi zona.
Da, este o lume mica.

Pe aia cand am mers la biserica si am vazut din spate o doamna si i-am spus Mariei ca tanti respectiva ori e din Blaj ori e din Tarnaveni v-am spus-o?
Nu?
Era din Tarnaveni.
Am recunoscut coafura.

5 comments:

Mekone said...

Povestea e haioasa si am folosit si eu bancul cu Johannesburg. Dar sfarsitul povestirii ... e total imprevizibil, de Seinfeld, n-am mai ras asa demult, cu tot respectul pentru coafura respectiva pe care n-o stiu, dar incerc sa-mi imaginez! Mai spune-ne povesti de-astea!

Anonymous said...

bine ca nu era din Prostea

Dana said...

Ha, ha, ha...tare faza cu coafura de Blaj....cam greu sa-i explic acuma lu' Clive de ce rad, ca el n-a auzit saracu' de asa ceva, da' zice ca le stie p-alea de Bodmin, de prin UK si acuma rade el, ca io habar n-am cum se poarta lumea p-acolo....

Costel said...

Avea si broboada?

Flavius Ţerbea said...

@Mekone: no, multumesc si daca am produs un zambet tot nu-i rau!:)

@anonymus: sau din Micasasa!

@Dana: probabil fiecare tara are Tarnaveniu' ei! N-am uitat de leapsa, o sa ma gandesc la un top five al filmelor mele preferate. Promit!

@Costel: na, doar permanent vopsit negru ca pana corbului. daca avea broboada nu recunosteam satu' de origine.