Tuesday, August 23, 2011

Whistler, British Columbia




In general, eu cred ca e bine cand mergi intr-un loc sa fii cat se poate de spontan si sa nu-ti programezi pasii, imbucatura si ce o sa-ti vada ochii.
Dar uneori dai rateuri si ti-ar fi parut bine de dinainte sa-ti fi facut un plan si sa nu-ti para rau de banii pe care i-ai dat pe mancare, pe durerile de burta inerente, pe arta abstracta total banala, pe istoria locala scremuta (asta se intampla foarte rar, de obicei istoria locului este chiar interesanta si iti poate da o idee despre cum si de ce se intampla unele lucruri...nu-mi cereti sa exemplific ce am spus, keep it simple), sa regreti ca nu ai vazut ce era mai important (sic!) de vazut si alte chestii grele, dadatoare de regrete minore si doriri de revenire pentru a se aprofunda ceea ce a fost ignorat fara voie.
No, acum ca am terminat cu introducerea greoaie as vrea sa va povestesc despre recenta gazda a probelor sportive care folosesc schiuri de la jocurilor olimpice de iarna (Whistler) si pe care am avut ocazia sa o vizitez.
Stiti cand am spus ca mi-a placut Viena cel mai mult la ultima vizita in Romania?
Si in Whistler mi-a placut cel mai mult cei 125 de kilometri de drum de la Vancouver pana acolo: se zice ca este unul dintre cele mai spectaculoase autostrazi din lume.
Este absolut superb, cu muntele in stanga, in mijlocul oceanului si in fata, cu piscuri inzapezite in zare la mijloc de august, cu barcute sau cu ditamai vasele navigand la marginea soselei, cu soseaua trecand printre ocean si munte, ca sa nu o mai lungesc.
Am vazut si o cascada absolut impresionanta (folosesc cam multe epitete si superlative, asa-i?), am vazut chineji absolut peste tot si am mancat la absolut cel mai prost restaurant din Whistler.
De fapt, nu este chiar cel mai prost, este pe locul 95 din 99 restaurante cu review-uri conform tripadvisor.com ...
Da' v-am spus ca avea o terasa absolut superba si de unde vedeai absolut toti cetatenii care se plimbau agale prin statiune?
Si pe langa absolut de multi chineji (ma scuzati, asiatici) erau absolut de multe fete frumoase, absolut de multi biciclisti de munte (ca sa nu le spun direct mountain bicker-si), foarte multe restaurante absolut mai bune decat cel la care am mancat noi si -absolutul absolut- un aer de statiune de munte europeana care m-a uns la inima.

3 comments:

Corina Richmondina said...

Imagini absolut fantastice, un albastru marin absolut si o padure absolut verde! Pacat de experienta culinara absolut trista! Priviti cu incredere spre viitor dragii mei prieteni, va fi absolut minunat!

meellla said...

welcome to Canada, daca mai esti prin provincia mea. Drumul este superb cum ai descris tu, statiunea e amenajata in stil European zic eu, adica pe gustul nostru. Sper sa vizitati si alte zone, sau sa va luati mai multe spatamani si sa reveniti in zona Vancouver-ului ca sunt atatea de vazut. Concediu placut.

Sofie said...

Flavius, parca ai fi husbandu' :P ... e asa mindru de autostrada aia de zici ca el a construit-o :).
Adevarul e ca au facut o treaba pe cinste, in mai putin de doi ani! Fosta autostrada era doar pe doua benzi si un fel de "magnet de accidente", mai ales iarna.
Whistler-u, din pacate, si-a pierdut din "glamour", dupa parerea mea. Preturile exagerat de mari au speriat turistii si faciliteaza doar anumite categorii, cu pro si con de rigoare. Daca pina acum vreo 2-3ani, il consideram "oaza mea europeana", acum, cu fiecare weekend petrecut acolo, am impresia ca suntem intr-o statiune kitsch de prin China sau Coreea :(.