Saturday, December 17, 2011

Poveste inainte de Ajunul Craciunului

Se apropie un alt Craciun, un alt an si trebuie sa gandim pozitiv, sa ne amintim lucrurile frumoase care ni s-au intamplat in anul care e pe duca, este vremea de facut clasamente si pus dorinte pentru anul 2012, cumparam cadouri peste cadouri si planificam mancare multa de sarbatoare.
Asa ca daca toate treburile astea se intampla nici nu e frumos sa scriem de lucruri rele.
Dar nu ma pot abtine si tin sa impartasesc cu voi cum am intalnit foarte recent primul homeless/boschetar pe care l-am vazut de cand locuim in Williamsburg!
Se numeste Virgil si se pare ca-i e roman verde, din Vaslui, venit acum mai bine de 20 de ani in America si din ce mi se sopteste in casca e un nene la 50 de ani, cu sotia amerianca vie dar intr-un loc racoros, certat rau de tot cu munca si se imbraca in haine de camuflaj.
Si cand un tip a vrut sa mi-l aduca sa-l cunosc -data fiind originea comuna (nu, nu sunt din Vaslui)- am zic ca fugi, nene de aici, ca eu is bulgar, ce treaba am eu cu romanii cu ceafa groasa care n-au ce face pe acasa si isi petrec zilele cum pot si ei prin aerul primavaratic din statele sudiste americane.
Asa ca nu am avut onoarea sa-l cunosc personal, doar l-am vazut de cateva ori pe la biblioteca, prin magazine si chiar am primit de la el o brosura printatata color prin care mi se aducea la cunostina ca a opta biserica baptista de pe strada cutare ofera o cina gratuita cu prilej de zi a recunostintei.
Halal spirit de sarbatori la mine, intalnesc si eu un roman si ma dau bulgar ca sa evit sa-l am pe cap daca afla ca-s de-a lui!
Am aflat de la alti romani in zona ca omului i s-au oferit cateva locuri de munca de jos dar nu a rezistat mai mult de cateva ore pe motive ca "hai. tata, ca munca e pentru fraieri, noi de descurcam altfel".
No, daca e asa nu e frumos. Daca e altfel si noi am judecat gresit, cerem a fi iertati ca oameni suntem si noi si parca nu am vrea probleme dintr-astea, cu concetateni care au acte dar carora munca le provoaca sila, pe aici.

4 comments:

Adriana Gianinna said...

Sarbatori faine voua, iar tie in special, mai multa pofta de scris.Gianinna

Anonymous said...

off topic: Sarbatori Fericite!! Sa aveti un an nou cu multe bucurii, sa fiti sanatosi si fericiti.

Dana said...

Craciun fericit Flavius !
Veselie sa fie si daruri multe xxx

Flavius Ţerbea said...

@Gianinna, meellla, Danangib - un an nou bun sa fie pentru noi toti.