Sunday, August 4, 2013

Absolut neadevarat

Pentru ca am facut o promisiune ca voi scrie ceva -si candva- pe blogul meu m-am asezat frumos cu instrumentul de scris in poala pe canapea si m-am apucat a gandi la un subiect pretabil de a fi luat in discutie pe stomacul gol. Si dupa o jumatate de ora de gandit mi-am dat seama ca toate subiectele despre care ma gandeam eu sa-mi dau cu opinia pot fi subiecte care sa provoace scandal si -in consecinta- evitabile!
Vroiam sa scriu despre presupusa relatia a doamnei Cretu cu domnul Powell si sa fac si o mica paralela intre numeroasele (foarte numeroasele) idile pe care le cunosc absolut intamplator intre cetateni americani cu radacini in Africa si domnisoare sau doamne cu radacini in spatiul carpato-nsitro-danubiano-pontic dar am zis ca daca scriu se poate interpreta si -carevasazica- nu mai scriu. Sa fie sanatosi si sa se iubeasca fara prejudecati. Bun, deci cu subiectul asta nu ne riscam.
Am mai vrut sa zic de Biserica si -nu, nu vreau sa injur, nu va speriati- ingustimea gandirii dar nici asta nu merge si-i lasam pe popi, pe pastori si pe turma in pace. Mai ales ca -vad scris pe Facebook- este perioada de post si e intelept sa fim cu minte.
Era in mintea mea si subiectul "noi, romanii verzi, nu ne vindem tara; noi, romanii patrioti cu sange tricolor, stim ca suntem persecutabili din toate directiile, stim ca suntem cei mai buni, mai cinstiti, mai harnici, mai -desigur- ospitalieri dar ne fura ungurii prunii si toata lumea e pornita pe noi ca sa ne ia bogatiile si raul si ramul si gazele de sist din Barlad. Si tot noi, romanii care uita, vrem sa cinstim pe toate scursurile din istoria noastra mincinoasa (nu stim cine sunt scursurile, nu stim daca istoria e mincinoasa sau nemeritata sau cautata cu lumanarea) si ne fofilam dupa patriotarde izbite de toti peretii cu igrasie. Nu, categoric subiectul "li s-a umflat patriotismul in glanda" nu-l pot aborda pentru ca eu acum sunt plecat din tara, am tradat, am uitat si de ce mai m-ar interesa? Deci, nu.
Vroiam sa scriu si despre studentii romani care vin sa lucreze peste vara pe meleaguri virginiene si care cred ca daca isi arata tzatzele (nu ţaţe, ţâţe am incercat sa scriu) sunt cool si daca fura chestii marunte si fac prostii pe la bancomate sunt mai destepti decat ei dar nu pot scrie nici despre asta pentru ca nu toti cei care vin pe aici fac prostii si au piept de aratat si -deci- ignoram si subiectul asta pana vom gasi studentii romani care vin sa lucreze cu programe gen work&travel si vin imbracati decent cand isi cauta de munca si nu mai fura ciocolata (da?) ca sa pot scrie de lauda si nu de jena. 
De fotbal, Gigi Becali la inchisoare, scrisori penibile trimise pe Facebook via Londra catre "tara mama" (da' tata n-are tara asta, numai mama?) si citite cu bale la ochi de destui cunoscatori; despre conducatori corupti, judecatori protejatori, aliante politice lgbt, anormalitate mediatica(sic!), antieuropenism, antiamericanism, antimama, antitata chiar nu stiu ce as putea scrie fara sa aberez pe campii. Deci, nici astea nu merg scrise.
Despre americani ramasi cu gandirea la 1620 (vroiam sa scriu "americani ramasi cu gandirea la stanca de la Playmouth" dar suna prea pretentios) si cu regretul infrangerii Confederatiei si a altor chestii domestice voi reveni intr-o relatare ulterioara ca sa nu creada lumea ca doar romanii au anti-progresistii lor dar asta deja e filozofie post-aberanta si ne afundam prea tare.

Asa ca as scrie despre mancare ca la mama acasa dar nu scriu ca poate se supara maica-mea si soacra-mea.

6 comments:

Monica said...

No, mai bine că n-ai scris, că ne enervam duminica! :D Bine că ești bine.

Anonymous said...

da zi-le mai bine, ca tot e tara asta "libera", nu? Ca toti pot sa intre in magazine cu pistolul in buzunar dar daca tu zici ceva ce s-o intampla?! daca se mai supara unii si alti macar poate au cate-o clipa de remuscare si in loc sa fure ciocolata asta, ca vorba ceea e duminica, poate o lasa pentru saptamana viitoare, sau asteapta pana se termina postul....Dinu

Anonymous said...

NO, BINE AI REVENIT CA NE ERA DOR DE TINE!

I.Manea-Galati said...

Scrii bine,dar prea rar! Mare defect! Fa ceva!!

Purple Rain said...

Poti sa scrii ce vrei! Imi era dor de tine si de umorul tau!

Eduard said...

Nu ai mai scris de ceva timp, asteptam urmatorul articol!