Wednesday, November 19, 2008

business is business

Idee de afaceri: se ia una bucata pestera (sau stanca frumoasa, sau curtea unei manastiri, sau orice alta locatie cu oarecare potential turistic), se amenajeaza o fantana/lac/balta/petec de apa, obligatoriu cu acces imposibil la ea (la luciul de apa, zic) si se asteapta turistii. Pentru ca ei cu siguranta vor arunca cu monede in apa respectiva motivati de diverse porniri, ca de exemplu: gasirea norocului pierdut alaltaieri pe inserat, gasirea iubirii de aproape, gasirea unei masini ca sa moara dusmanii de ciuda, gasirea regasirii norocului pierdut si alte cate si mai cate.
Se asteapta o perioada buna de timp si se colecteaza maruntisul (daca e cu noroc atunci si ceva bacnote rezistente la apa).
A, si ca sa aibe si mai mult succes afacerea recomand amplasarea unei masinarii care sa schimbe bacnotele in monede, just in case.

Uitati, de exemplu, astia de la pestera Luray nu au pus semne cu "va rugam nu aruncati cu monede in "fantana", ci, dimpotriva, nu au zis nimic si in 50 de ani au adunat aproape 750 de mii de USD, donati ulterior in scopuri caritabile. Simplu, fara bataie de cap, nu?

2 comments:

Anonymous said...

Mai flavius , tu crezi ca la manastirea Barsana treburile stau altfel? sau ai uitat cum maicuta culegea cu grebla ce se aduna?!Numai ca la noi se tace si se face>.

Flavius Ţerbea said...

Pai ce, nu le strica un ban in plus pentru lumanari, jeepuri si alte consumabile?