Saturday, November 1, 2008

criza in america

Azi am simtit si eu, pe propria piele, efectele crizei economice din America. Adica?
La serviciu m-au anuntat elegant ca de acum inainte nu imi vor mai plati suplimentar orele lucrate duminica...pana acum era un dolar in plus pe ora fata de plata normala, acum au pus placa cu "economie slaba" si au rezolvat problema. Unii ar zice ca e bine ca platesc chiar si normal, nu?!

Si da, se simte destul de bine vantul recesiunii...restaurantele sunt tot pline, lumea mai merge in magazine dar parca isi verifica mai atent credit cardurile, casele nu se prea vand prin partea de Virginia unde stam noi, dar nici preturile nu au scazut! Noi (cumparatorii) mai asteptam sa scada...cei care au case de vandut asteapta sa creasca si...fiecare asteapta vremuri mai bune. Si sa ramana benzina la pretul de azi: $2.06 per galon!

A, si inca ceva: oare de ce sunt atat de patimasi unii sustinatori de origine romana de-ai lui McCain? Ma uitam - distrat, interesat, scarbit si satul- la comentarii pentru diverse articole din ziarele romanesti si...parca era prea multa patima si frica in "scrierile" unora...mai ales ala care se semneaza "nobama" imi pare putin exagerat. Noroc ca mai e putin si se termina show-ul. Sper!

Uf, chiar daca nu intentionam sa scriu vreodata despre politica - cel putin nu aici - ma mananca in buricele degetelor si vreau sa zic ca l-am considerat la inceput pe Obama un produs media, dar acum pot zice ca imi place de el si sper sa iasa Presedinte si sa reuseasca sa indrepte anomaliile administratiei W.
Da, il consider pe McCain un politician mare, un adevarat erou si consider ca ghinionul lui a fost acelasi W care i-a limitat rau de tot sansele. Plus ca acum e cam batran si cand i-a fost vremea nu a reusit sa castige increderea republicanilor. De ce ar fi bun acum?
Si daca ma apuc sa zic de Palin...mai bine tac...oricum mi-am ridicat in cap pe unii de la munca (deh, sudisti conservatori) cand le-am zic ca eu cred despre ea ca "she is dumb as a brick"...expresia asta am auzit-o eu la cineva...nu e a mea, dar e potrivita.
Si da, cred ca Palin ar fi super buna de moderatoare de show tv nu de potential lider mondial, i-ar lua audienta lui Oprah pe care, repet, nu o plac deloc...fara sa am habar de ce!
Si, la urma, eu de ce ma bag ca si asa nu pot vota? Da, dar next time...

Si, ca sa inchei cu aberatiile mele despre politica, mi-e greu sa inteleg cum cineva care si-a rezumat ultima parte a campaniei...stiu, stiu...strategie electorala...la chestii asa-zis minore: teroristi inventati, ne iau ungurii Ardealul, America e mare, foarte cea mai mare si mucii nostri sunt cei mai verzi pe pieptul de arama. asta-mi pare ceva de gen tara arde si baba se piaptana, prea mi-au sunat unele chestii a retorica prm-ista si a intelect jignit...sa ma convinga sa-l votez...cum ziceam, daca as fi putut vota?! Asa nu pot si nu votez.
Habar nu am daca Obama va fi un presedinte bun, dar sunt convins ca e mai bun decat celalalt canditat la acest moment. Asta avem, cu asta defilam, ar zice bunicu.
Asa ca, deci, puteam sa tac si filozof ramaneam...

PS Scuzati multitudinea de <si> din acest "text".

2 comments:

Lola said...

$2.09 benzina??? la noi tot aproape de $3 e ($2.89 cea mai ieftina cine stie pe unde, mai des 2.99)
Cu alegerile, asa simt si eu. Nu-mi place nici unul dar imi place mai mult de Obama decat de McCain.
Sa vedem ce-o fi.

Anonymous said...

Am calculat odata, acum mai multi ani, ca oriunde ai locui iti cam ramin cam aceeasi bani dupa ce-ti platesti casa/masina/benzina/incalzire/si toate celelalte, cu deosebirea ca traind intr-o aglomeratie urbana esti mai imun la fluctuatii. E adevarat ca benzina de $2.60 saptamina asta dar n-am auzit inca nimic concret de criza. Daca nu punem la socoteala fetele mai incruntate ale unora si cosurile parca mai goale la Costco. La mall-uri parca e mai aglomeratie ca de obicei si ofertele de munca nu par sa se fi micsorat, nici salariile oferite. E adevarat ca nu lucrez cu ora, asta s-ar putea sa fie o problema.