Sunday, November 9, 2008

un reportaj fain

Dati click aici ca sa cititi un reportaj emotionant scris de Ruxandra Hurezean (si fain, in primul rand) despre putinii sasi ramasi in Ardeal.
Cum ar fi aratat Mediasul meu si Sibiul nostru fara ei?!

3 comments:

Amalia said...

Flavius, mulţumesc pentru postarea link-ului spre acest articol. Nu pot să-ţi spun cât de mult m-au impresionat rândurile astea: Nu are rost sa va spun mai multe:

"cred ca astazi sint in viata pentru ca traiesc unde m-am nascut, intre dealurile astea grozave, pe paminturile mele, aici. Nu vreau sa spun cuvinte mari. Mai multe intelegeti domniile voastre si singuri".

Şi tot articolul e interesant. Atât de multe lucruri aflu abia acum, abia târziu.

Flavius Ţerbea said...

Amalia, ma bucur ca l-ai citit...e chiar fain scris. Prea usor ne-am debarasat de sasi. Da, ne-am debarasat, asta e cuvantul, nu am facut nimic sa nu le taiem toate legaturile cu tara...pur si simplu ne-am bucurat ca au plecat si ne-au lasat casele lor trainice, de sute si sute de ani. Si dupa aia i-am regretat. Tipic?!
Daca am stii noi cat de multi sasi au regretat plecarea acasa (!) am fi uimiti...si nu s-au mai intors pentru ca era prea tarziu. Cei mai buni prieteni ai parintilor mei sunt sasi, plecati in Germania dupa '89 si tristi si neimpacati...

Amalia said...

Curat tipic... Adevărul e că au adus la noi nemţismul, care a prins foarte bine, zic eu. Ca să nu mai vorbim de frumuseţea oraşelor. Ţi-am spus, am şi eu un unchi la Mediaş. Cred că am mai spus dar îmi face plăcere să repet :)). Pe timpuri mergeam acolo la un medic oftalmolog şi îmi făceam ochelari, la Deva nu era nimeni de încredere în domeniu.