Saturday, November 8, 2008

una calda si alta incredibila

Aseara am cumparat benzina de la BP cu $ 1.96 galonul!!! Acum doua luni cumparam cu 4 dolari...Asta e aia buna.
Am citit in ziarele de aici ca vanzarea armelor in multe state americane (inclusiv Virginia noastra) a crescut dupa alegerea lui Obama ca presedinte!!! Cica treaba asta s-a produs din cauza ca noua conducere vrea sa ingreuneze cumpararea de arme...lucru intelept, de altfel, cred eu.
Si da, am auzit un zvon naspa...lucru care credeam ca nu se poate auzi la sfarsit de an 2008...cica daca l-ar omori pe Obama...lucru pe care multi l-ar dori (ticalosii, multi din ei cu Biblia in buzunarul de la piept)...vor fi revolte sangeroase intre albi si negri (!!!) si...nu e rau sa ai o arma in casa.
Pai daca e asa, imi bag piciorele in ea de America...desi nu cred ca-i cazul.
Dar numai sa auzi zvonuri dintr-astea de doi lei si ...parca e prea mult...adevarul ca aici, "la noi, in Williamsburg, sud-estul Virginiei si locul de nastere al Americii"...in unul dintre cele mai rasiste orase din America (!), poti simti in atmosfera cat de greu digera unii ca au un presedinte ales de alta culoare decat a lor! Boii...
Oare daca ar fi ales acasa un ungur sau tigan tot asa am reactiona?!

Mda, dintr-astea nu am stiut inainte de a veni aici. Credeam ca rasismul e mai mult istorie si doar putin condiment amar in zilele noastre...nu "preparat de baza".

4 comments:

Lola said...

daca te uiti pe harta de la alegeri, o sa vezi o "bible belt" foarte bine conturata :D din pacate.
nu sunt "zvonuri" ci o trista mare probabilitate. multora le este teama nu numai de tensiuni inter-rasiale dar chiar si un alt razboi civil. sunt cateva state care demult fac miscari discrete dar hotarate sa devina independente.

Flavius Ţerbea said...

@lola:sunt tampiti, li s-a urat cu binele!

Donazz said...

Ori eu traiesc intr-o bula protectoare (?!) ori la noi in cartier nu e chiar asa.. Dar cred ca mai degraba prima varianta..:D

Eu personal nu cred in razboaie civile si/sau tensiuni mai mari decit cele dintre unguri si romani. Dar cred ca nu ne intelegem intre noi, albi cu negri cu chinezi sau indieni. Ca asa merg lucrurile... noi si ai nostri suntem mai buni intotdeauna. Am I right or what?
Voi AIA de pe partea aia a continentului cu parerile voastre! :))))

Flavius Ţerbea said...

@dona:eu sper ca nu a innebunit lupul si sa devina realitati unele zvonuri incredibile pentru puterea mea de perceptie. nu cred in razboaie inter-etnice in America si cu atat mai putin de secesiune...dar ajunge si ca se discuta despre asta...mie prima oara mi-a zis seful meu ca albii se inarmeaza ca sa se apere de negrii in eventualitatea uciderii lui Obama!!! Eu am crezut ca-si bate joc de mine si dupa aia am mai auzit-o si de la altii, din alt mediu...
Da, pe mine ma depaseste problema lor...nu stiu, nu cunosc, sa-si vada fiecare de treaba si sa lase ranile trecutului, in pana lor!
Da, noi suntem cei mai buni. Sa stii ca marea majoritate a romanilor intalniti pe aici sunt putin rasisti. Nici eu nu ma omor sa traiesc in comunitati de afro-americani, dar de aici pana la rasism sper ca-i cale lunga.
Dar daca asta le e problema lor principala (polite din trecut) atunci cred ca eu sunt din alt film. Oare nu au auzit ca a dat criza peste noi/ei?!
Da, AIA e nashpa si vorbesc pe langa...