Wednesday, January 14, 2009

Coca Cola vs. Coke

Am facut un experiment cu cartile pe fata...a se citi cu o sticla de Cola romaneasca si una americaneasca in fata mea.
Concluzia mea: diferenta de gust surprinzator de mare.
Coca Cola romaneasca imi pare mai putin dulce...probabil pentru ca e folosit ca indulcitor zaharul... pe cand americanii baga la greu "high fructose corn syrup" (mai nesanatos decat zaharul, dar foarte ieftin).
Dar "ca si chestie" Cola romaneasca e super nashpa cu multa gheata pe cand cea de aici nu o pot bea fara gheata la greu.

Si da, sper sa ma las de Cola de tot...ca si de alte sucuri acidulate, ca se depun la greu pe burta si imi mai si subtiaza oasele mele semiosteoporozice. Asta asa, divagatie ca sa ma aflu in treaba...

10 comments:

Amalia said...

Dar cum, sunt complet diferite. Am mai gasit aici cola la sticla de sticla (sau cum sa spun), la sfert, facuta in Mexic. Nu mai are rost sa precizez ca imi place cel mai mult cea din Romania, dar eu sunt biased, desigur. Ca nu pot sa spun partinitoare, ca nu da bine... Oricum nicicare nu e sanatoasa, ce sa mai. Alt fenomen paranormal pe care l-am observat este ca atunci cand pun gura pe un Big Mac am tendinta sa ucid pentru o cola, parca striga, cere, urla. Cred ca astia sunt intelesi si mai cred ca eu n-am paranoia :)...

Lola said...

Asa e, ai dreptate. Imi aduc aminte ca am fost in vizita in Ro acum mai multi ani si intamplator am baut o Fanta de struguri dementiala (gust de must cu un pic de piscatura pe limba - si btw, si procesul de carbonare e diferit, aici soda e mult mai carbonata). Cand m-am intors aici am incercat-o si este ab-so-lut dezgustatoare. Cumplit de dulce si nici pe departe gustul care mi-a placut atat.

Dar vorba ta, nu e buna nici in cizme soda asta.

In alta ordine de idei, am o problema cu poll-ul tau din dreapta paginii. :D
Cand spui "mancare traditionala romaneasca" ce inteles are? ca asa cum l-ai format pare ca ai vrut sa zici daca exista mancare original romaneasca - pentru mine "traditionala" inseamna transmisa din generatie in generatie sau servita la anumite ocazii.

Donazz said...

Un marketing inside tip: Nici ciunga n-are acelasi gust peste tot. Orice difera la gust, aroma, culoare (chimicale) de la loc la loc, in functie de gustul (a se citi cultura) clientului.
Si le place diferit, in functie de ce i-a invatat mama lor acasa. Stii cum zic?

Flavius Ţerbea said...

@amalia - am baut si eu Cola made in mexico...seamana tare bine cu cea de acasa...sau cea de aici de care vorbesc batranii americani:)
O, si in mod clar, un burger fara cola nu "luneca" chiar deloc!
mcdonalds+coke=love!si pain pentru ceilalti...
Poate reusim in timp sa uitam de tot de gustul lor/ei. Desi, nici o sansa...

Flavius Ţerbea said...

@lola - intr-adevar, poate trebuia sa ma refer la "mancare autentica romaneasca", ca sa nu fie nici un dubiu.
Dar exista asa ceva, btw?!
Eu sper ca da...clatite cu rda si marar, de exemplu?

Flavius Ţerbea said...

@dona - Stiu cum zici? Si asta mi-a mai spus-o si un prieten american a carui sotie e putin mai mult peste media de greutate (400 pounds) si caruia (lui, nu ei) i-am spus sa nu mai mearga de 6 ori pe saptamana la Mac, Burger King, Chick-fil-A (favoritul ei), Wendys (favoritul lui)si el mi-a raspuns ca daca cu astea ai crescut greu poti sa-ti mai educi gusturile la varsta asta.
Poate o fi adevarat, desi sper ca orice invat are si dezvat. Oare?!

Donazz said...

Invatul are si dezvat? Are, dar trebuie sa vrei sa vrei if you know what I mean;) Ca si noi am putea face/fi altfel.. dar cum facem noi e CORECT! Noi detinem adevarul! Noi avem dreptate! Noi stim mai bine!
(Unde "noi" = variabila aleatoare)

Flavius Ţerbea said...

Uf, ca asa-i. Noi le stim pe toate...bune si rele...dar or mai fi si miracole...am vazut io la televizor din aia mari care se chinuie sa dea jos o jumate de tona...si apoi au murit ca au facut stop respirator din senin. Din senin?

Lola said...

Flavius, mi-e ca nici clatitele cu urda si marar nu-s ale noastre original :(
am scris si eu candva pe blog despre originalitatea mancarii romanesti - daca stam sa ne gandim, dacii (din care cica ne tragem) nu stiau decat carne fripta. de-a lungul istoriei partea buna a cotropirii pamantului muma a fost ca am mai invatat si noi o leguma, o fiertura.
Clatitele vin de la francezi si au fost popularizate de rusi, care le umplu si cu talpa de bocanci rasa.

re: Cola, eu cred ca orice invat are si dezvat si mai cred ca zaharul (si derivatii lui) provoaca dependenta. incercati sa eliminati total zaharul o saptamana din dieta si o sa vedeti simptome de withdrawal de n-o sa va vina sa credeti. :)

hehehe Dona, stii bancul cu proaspatul insurat caruia nu-i placea mancarea nevestii pana ce din greseala a ars-o femeia? LOL ca asa gatea mama lui :))

Amalia said...

cola latină...