Monday, January 19, 2009

"kidney prices by country"

Ghiciti ce gasesc in ultimul numar din Newsweek ? Romania mentionata intr-un clasament? Ce fel de clasament?
O statistica sugestiv numita : "For Sale by Owner"...stati, nu sariti, ca stapanul Romaniei inca nu o vinde. Mai asteapta sa se linisteasca treburile cu criza asta nenorocita.
A, sa nu divaghez; topul se refera la "cat mai costa un rinichi zilele astea" si este parte din articolul "Not Just Urban Legend", referitor la "comertul" cu organe.
Apropo, remarcati ca noi suntem stransi legati de republica Moldova, deci...ca sa nu fie discutii...e de-ai nostri in mod clar.
Pe vremuri am avut si eu treaba pe la "spitalul de rinichi" din Cluj...cunoasteam bine pe o asistenta de-a celebrului chirurg transplantian-de-rinichi Lucan care imi zicea cum vin strainii (in special israelieni) si cumpara prin diverse filiere (!!!) rinichi de la romani de-ai nostri...ea zicea ca e cam 20000 $ by piece. Mie imi venea greu a crede cuvinte de genul rinichi de vanzare, doctori "legenda" care stiu si nu zic, banii sa iasa...ca la alte legende nici nu vreau sa ma gandesc...astea deja tin de teoria conspiratiei...
Oricum, noi ne bucuram (sau nu) cand numele tarii noastre apare in diverse publicatii din strainatate, cum s-ar zice in limbaj de lemn.
A, in varianata electronica a articolului nu am vazut sa fie topul respectiv...de aceea am scanat pagina 42 din Newsweekul din 1.19.2009.

Oricum, chiar daca "kidney prices by country, late 90's" ...adica mai de demult...chiar asa, numai 2700$ sa fie cotat rinichiul romano-moldovean?
Radem si glumim dar e de plans, in mod clar, ma gandesc eu...

2 comments:

Donazz said...

Carevasazica citesti Newsweek...

Flavius Ţerbea said...

Cu abonament acasa...ieftin si bun. :)