Tuesday, January 20, 2009

Nu semnez

Am primit (din tara) cateva emailuri si mesaje off-line cu un link unde sa semnez o petiţie împotriva (şi pentru abolirea) legii nr. 298/2008 (privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţele publice de comunicaţii...)!!!
Nici nu prea stiu ce-i aia si nici nu ma deranjeaza, ca sa fiu sincer!

4 comments:

Anonymous said...

Nu ca ar trebui sa semnezi, chestiile astea sint apa de ploaie si cine stie la ce o sa fie folosite semnatura ta, poate chiar "pentru" in loc de "impotriva" dar situatia sta asa:

orice comunicare voce/date v-a fi inregistrata in Ro pe cheltuiala abonatilor, deci l-a sfirsitul anului (daca ai "cunostinte") o sa afli ca i-ai trimis 5 email-uri nu stiu cui, ai uitat sa-l feliciti de ziua lui, l-ai facut "bou" de 5 ori (de 3 ori in email, odata pe Skype si odata la telefon mai pe seara) si ai folosit un ton cam insinuant cind i-ai spus ca se mentine tinar.

Evident n-are de ce sa-ti pese ca doar n-ai facut nimic ilegal si datele nu vor fi folosite niciodata impotriva ta.

Anonymous said...

ha-ha-ha, ai primit-o pana si tu acolo in america? :))))))
nici eu nu semnez!
oana

Flavius Ţerbea said...

@ateistul (scuze ca-ti spun asa...tu ai zis primul;) )- cateodta e bine sa ai pusa la pastrare o data, asa, just in case...
@oana - a ajuns, al naibii, pana in America...unde probabil ca-mi stocheaza baietii toate datele?!

Anonymous said...

Dom'le, ce se mai minte poporu' cu televizoru'... sau internetu' mai nou! Nu se "inregistreaza" nimic mai mult decat data, ora, locatia si nr. de telefon, informatii care erau inregistrate si pana acum si prezentate clientului sub forma de factura detaliata. Legea specifica clar ca NU se inregistreaza CONTINUTUL mesajelor/apelurilor. Oricum, cred ca ar fi mposibil tehnic sa "tape" (cum am citit intr-o stire tradusa) toate convorbirile...

Deci nimic nou sub soare. Singura noutate este ca ii obliga pe operatori sa stocheze datele timp de 6 luni (de parca n-o faceau oricum) si sa le dea autoritatilor, daca le cer.