Thursday, January 29, 2009

Plan de vacanta

Daca tot nu ajungem -momentan- in Romania am zis sa ne rasfatam putin pentru o saptamana si sa dam o tura prin vecini la sfarsitul lui aprilie inceputul lui mai. Eu ma gandeam sa mergem pana la cascada Niagara (eventual cu escala de o zi-doua in New York si o fuga pana in Toronto) si daca ar mai fi timp sa mergem pana in Boston si Cape Cod. Nu ma intrebati de ce vreau sa vad Cape Cod si Boston...pur si simplu imi par mie faine din ce am auzit de prin stanga dreapta. Toata tevatura inseamna cateva mii bune de mile, dar cat timp benzina e decenta nu doare asa de rau. Despre oboseala, bani si alte chestii nu vreau sa vorbesc pentru ca merita din plin, parerea mea! Sper sa si ne iese socoteala din targ cu cea de acasa si sa reusim sa mergem.

11 comments:

Lola said...

Frumos planul dar un pic cam ambitios - o saptamana ar insemna sa fiti numai pe drum si sa vizitati orasele mentionate cam din mers. :)

Anonymous said...

Servus!
Frumoasa idee... Sa scrii si sa fotografiezi tot acest periplu... Il voi urmari...
Cele bune!
Flavius

Donazz said...

Flaviu, referitor la intrebarea ta, Canada e de vazut, probabil mai degraba pe vreme calda decit cum am fost eu in ianuarie. So, daca ai ocazia e pacat s-o scapi. Eu as fi mers mai degraba mai in sus, Toronto e americanizat, Montreal & comp. sunt mai interesante. DAR nu e o pierdere de vreme.
(FYI: Detroit cam e o pierdere de vreme, in caz ca te batea gindul:)

Flavius Ţerbea said...

@Lola: e ambitos planul, sper sa imi fac lectiile de acasa si sa apucam sa vedem tot ce ne propunem...si nici nu avem dubii ca vom vizita cam totul din mers, data viitoare afroundam fiecare oras, acum doar am vrea sa-l citim in diagonala...eventual un mic muzeu in fiecare, un restaurant bun si....dar daca e obositor dezhamam caii pe undeva si stam linistiti cu burta la soare, ca sper sa fie soare atunci!

@Flavius: Salutare, eu asa as vrea...sa tin un fel de jurnal foto cand va fi chestia propriu-zisa...sa stii ca, parerea mea, e tare faina America, in caz ca unii cred altceva! :)
Merita vizitata.

@Dona: sper sa fie vreme buna atunci, dar Montreal e pe lista pentru la anul. Florida suna bine acum...dar in afara de vreme...cica prea seamana cu unde stam noi si as vrea sa vad ceva altfel...america aia din filme, daca asa ceva exista!

Flavius Ţerbea said...

@dona: in canada am fost pe partea de vest...vancouver...si nici acolo nu-i plac foarte tare pe americani canadezii...dar orasul (si zona) este super meserias.

Lola said...

Sper sa nu te superi ca-mi permit un sfat (in urma celor ce ai scris ulterior si pentru ca am facut drumurile astea si eu). Daca planuiesti sa vezi Montrealul, as face atunci Bostonul si Cape Cod. Face mai mult sens decat sa zig-zag-ezi (stiu ca arata aproape pe harta, dar crede-ma, nu e :)) )

Si daca pot sa-ti dau si parerea mea despre cat de mult timp ai nevoie sa vezi cele obiective: Toronto e cam boring, cum zicea si Dona - dar intre Niagara Falls si Toronto este o gradina zoo/safari care mi-a placut la nebunie (genul unde animalele sunt libere si oamenii sunt in custile masinilor proprii). In Toronto mai mult de o zi nu prea ai ce vedea/face.

In Niagara nu as mai sta peste noapte daca as mai merge vreodata, cateva ore sa ma uit la cascada si pe langa sunt de ajuns.

Boston e alt oras care il poti vedea intr-o zi - insa mult mai interesant decat Toronto. Are un aer baroc inconfundabil.

Cape Cod e fun. Iar pe drum, mai un lighthouse, mai un Hyannis... daca e vremea frumoasa este foarte frumos. In Cape Cod iarasi, sa nu te astepti la cine stie ce de vizitat - e o strada principala pe care defileaza toata lumea, cu magazine si restaurante chiar la plaja.

Muzee... in NY si poate in Boston daca esti pasionat mai mult de istorie decat de arta.

In NY bineinteles ca aveti ghid daca vreti. :P

Eu iti spun astea ca sa nu fiti dezamagiti :)

Flavius Ţerbea said...

Lola. pai de aia am si scris de planurile noastre, ca sa fiu sincer! Adica, sa primesc sfaturi si sugestii mai mult decat bine-venite!
In principiu, ne-am hotarat la varianta Cascada Niagara (fara Toronto) si de acolo in Cape Cod+Boston si la intoarcerea inspre casa sa ne facem timp de pe o zi pe alta (macar) de NY...unde sper sa ne intalnim cu tine macar la o cafea, daca nu chiar la o plimbare impreuna...in masura timpului tau liber, normal!
Oricum, inca nu e nimic batut in cuie 100% dar...teama mi-e (asa se scrie?!) ca masinuta noastra va avea in primavara cateva mii de mile bune in plus. Cum ziceam, este un "road-trip" nu mergem sa stam nicaieri...un tur de forta ca sa mai vedem America asta mare si in alte ipostaze decat Virginia, Maryland si North Carolina (plus Washington DC si un pic din Seattle)...cam astea-s locurile pe care le-am vazut in doi ani de America.

Lola said...

aha, "daca e marti, e belgia" :))

asa cum zici, fara Toronto, e mai "do-able". eu inteleg ca vreti mai whirlwind dar 700 de mile pe autostrada nu prea arata diferit indiferent de statul unde te afli :D
plus ca, sa stii ca 7 zile de condus aproape non-stop o sa te oboseasca mai tare decat o saptamana de munca. trebuie sa te opresti din cand in cand sa smell the roses, nu? :))
uite de ce am zis eu de zig-zag:

williamsburg, va - boston - 10 ore de condus, cu posibile opriri interesante pe drum.

boston - buffalo, ny - 8 ore pe drum aproape fara nimic interesant.

deci, eu una (si nu inseamna ca iti zic tie ce trebuie sa faci, doamne fereste) as face o saptamana ny - boston - cape cod (3 zile - 2 - 2 incluzand timpul petrecut pe drum, nu e mult deloc, 2 zile insemnand o noapte practic) si cand as avea un long week-end as face va - niagara - toronto (daca tot ajungi pana la niagara de ce sa nu vezi si toronto, nu?) - 3 zile ar fi arhi-suficient, plus ca din buffalo poti sa mai ocolesti un pic sa vezi muntii/5 finger lakes.

anyway, feel free sa-mi dai email daca vrei, cum spuneam - am facut drumurile astea cel putin o data.
a, si inca una la care sa te gandesti - traficul. intre ny si boston poti avea noroc sa faci 5 ore sau poti avea ghinion sa prinzi un nod in connecticut (de obicei si f frecvent) si sa faci 7. :)

Flavius Ţerbea said...

Lola,iti multumesc frumos pentru sfat. Da, "mersul pe autostrada" ar putea inlocui cu succes definitia plictiselii.
O sa stam stramb si o sa judecam drept (sic!) si poate schimbam traseul cu totul...dar o sa-ti mai cer sfatul in probleme de calatorie, in special in nord-estul Americii. :)
Si, ca o mica divagare, chiar recomand Virginia pentru a fi vizitata. Merita efortul!

Lola said...

Bine, daca-mi zici si mie unde-s locurile alea care le arata in commercialul cu "Virginia is for lovers". Deci, convinge-ma si s-ar putea sa sa o cuplam la un week-end in DC, planuim un Smithsonian :)

Flavius Ţerbea said...

@Lola-Cel mai frumos din Virginia este Colonial Williamsburg! Parerea mea...