Wednesday, January 21, 2009

Tema pentru acasa

Sa zicem ca ai o colega care nu miroase prea bine si -dintr-o pura intamplare tu esti seful ei- si vine azi mirosind nashpa, vine maine mirosand urat si vine poimaine putind pur si simplu (nu, nu parfum ieftin sau altceva...este t r a n s p i r a t i e in combinatie cu miros de tigara)...deci, cam ce ar fi de facut?! Si, demn de retinut, locul unde isi etaleaza fizicul este un loc de fitze, cum s-ar zice pe Dambovita...
E frumos (normal, legal etc.) sa-i zici sa se spele si sa-si dea pe la subtiori cu vreun deodorant, in pana mea?!
Cam asta ar fi tema emisiunii.
Ce e oarecum funny (desi asta e asa cand nu esti langa ea) e ca unul din stereotipurile americanilor despre europeni ar fi ca noi mirosim urat (in special, francezii)...tipa e din Europa, de la Mama Rusie...numai cat sa le dea apa la moara s-ar putea zice.

10 comments:

Lola said...

sigur ca poti spune ceva, problema este CUM formulezi ceea ce ai de spus. americanii sunt asi la diplomatie.
daca tu esti seful in cauza, iti sugerez sa lasi jena deoparte si sa vorbesti fie cu seful tau direct fie cu human resources si sa ceri direct sfatul lor cum sa abordezi problema.
sunt sigura ca va suna ceva de genul "natasha, you're an asset for this team blah-blah, however! we should address a small thing/issue blah-blah" :D

Anonymous said...

Vorbesti cu o colega de-a iei sa-i spuna?

Anca G. said...

Eu as lua-o putin la mishto, pe un ton absolut friendly: "Ce palaria mea miroase aici asa?? Fetelor, v-ati dat cu spray de gandaci? ..Hei, Katinco, iar s-a luat apa la tine in cartier?" Si as bate-o pe umar, zambind :)

Flavius Ţerbea said...

@Lola-de spus TREBUIE spus ceva...nu e vorba de mine, ci de consoarta...si seful ei direct e in NY...nu cred ca merita deranjat pentru o asa problema "minora"...va incerca cu un "memo despre igiena personala la locul de munca sau ceva de genul" catre toti angajatii...sa semneze fiecare si poate cine trebuie pricepe...daca nu, discutia hotaratoare...ca de la est european la est european. Oricum mine imi pare foarte delicata problema, e dar ciudat sa-i spui cuiva ca pute...dar nici sa nu-i spui nu e bine pentru ceilalti.

Flavius Ţerbea said...

@ateistul:exclus! de ce s-ar baga cineva?pe aici cam nu se baga nimeni in oala altuia...si daca se baga poate cadea rau de tot pe fundulet.

Flavius Ţerbea said...

@anca:nu a inteles apropourile...ca au fost facute...trebuie actiune ferma, ca de chestii cu subinteles nu s-a prins.

Anca G. said...

Imi aduc aminte de o faza: Colega mea de banca din liceu a izbucnit intr-o zi in clasa catre una nespalata: "Doamne, Vali, ce puti, sa mor io! Tu n-ai auzit de apa si sapun?" Si a ras. Tipa s-a suparat pe moment, dar apoi i-a trecut, pt ca a mea colega care i-a spus era o simpatica, mai naiva ea de felul ei, pe care o placeau toti. Poate ar fi bine sa o roage Maria pe una dintre colege sa-i spuna, si anume pe cea pe care ti-e cel mai greu sa te superi.

PS: colega noastra s-a spalat o saptamana, dupa care a revenit la vechile obiceiuri :)

Anonymous said...

E simplu. Se face o plangere discreta la Human Resources (sau la patron, daca e firma mica si n-are HR) si astia n-or sa aiba nici o problema sa ii spuna femeii verde-n fatza ca trebuie sa se spele.

Amalia said...

Sa-i spuna asa, ca de la est european la si-mai-est-european-transbordat-la-americani-fara-stickul-de-bun-simtz. Dar ce zic eu, ca doar stiu ca trebuie spus cu manusi. "Puti, draga" nu merge si mi se pare ca variantele mai rafinate sunt inutile.

Anonymous said...

Ideal ar fi ca ziua ei sa fie cit mai curind..