Friday, July 24, 2009

Brüno, Ana Cumpănaş si parosul

Hai ca asta sper ca nu-i roman si ca e doar o coincidenta. Ca oricat de paros ar fi el sau sotia ma gandesc ca ar fi prea de tot sa-ti pui FLOC numar la masina!!!
Si daca tot vorbeam de treburi rusioase (sic!) v-as povesti un pic despre Brüno (noul film cu Borat, daca ma-ntelegi) desi multe nu ar fi de povestit.
Daca Borat a fost genial, film de tinut pe noptiera si luat aminte, Brüno e un fel de doua feluri, o ciorba reincalzita care nici nu aduce nimic nou si nici nu demonstreaza nimic. Eu ce am inteles din film e ca nenea Cohen vrea sa ne faca sa vedem ca si evreu' cu arabu', si rednecku' religios si cuplu' de swingeri, chiar si afro-americanu' sau mai stiu eu cine gandeste la fel: adica uraste homosexualii obraznici!
Da, dar personajul lui e provocator pana peste toate si nici macar haios nu mi s-a parut. Dar na, poate ma insel eu si n-am inteles nimic! Nu, nu dati banii pe un bilet de cinema pentru a-l vedea, asteptati sa-l piratati de pe net...
Si am mai vazut si Public Enemies (cu Johnny Depp) tot in aceiasi zi si pot zice ca pe asta-l recomand cu caldura! Fain filmat, impecabil jucat, fara cusururi. Si am mai aflat si cine l-a vandut pe John Dillinger FBI-ului: Ana din Romania, matroana de bordel si amenintata cu deportarea daca nu coopereaza. Si nu e fabulatie, e fapt real!
Deci da, subiect pentru presa romaneasca: celebrul spargator de banci John Dillinger a fost omorat cu ajutorul (datorita?) lui Ana Cumpănaş (dati click pe nume ca tanti are pagina pe net...celebritate, carevasazica si in film este jucata de catre tipa din Pisica Alba, Pisica Neagra a lui Kusturita) aka Anna Sage. Sa traiasca, la multi ani...
Si, din pacate pentru ea, americanii au fost nashpa si au deportat-o (in film nu zice ca da sau nu). Neseriosi!

PS: FLOC poate fi abrevierea de la un sindicat al fermierilor sau ceva de genul. Sau o chestie folosita in chimie. Sau o organizatie non-profit a oamenilor strazii din Washington DC. Sau altceva...

17 comments:

ketherius said...

Pe mine m-a lasat rece si trailer-ul de la Borat, asa ca nu l-am vazut. Si nici nu cred ca o sa il vad in viitorul previzibil, pentru ca nu imi place "umorul" generat de penibil.

Anonymous said...

Am vazut Public Enemies, on my request, si mi-a placut mult. Tare mi-e teama ca sotul o sa aleaga Bruno, ca e randul lui si am vazut cum ii sticleau ochii la trailer.

ina bixade said...

Maaare porcarie bruno asta...borat m-a distrat, insa bruno m-a facut cu nervii, numai aberatii in filmul ala! Cea mai idioata comedie...

Nicole said...

Despre Ana Cumpanas a aparut in Romania in 1990 un roman bine documentat, scris la 3 maini de Mircea Nedelciu, Adriana Babeti, Mircea Mihaies, "Femeia in rosu".

Flavius Ţerbea said...

@ketherius: Borat e genial! Chiar il recomand. Nici macar nu cred ca e o comedie cat o satira...

Flavius Ţerbea said...

@Ionela: pai daca faceti cu randul trebuie sa te sacrifici, n-ai ce-i face...asa e intelegerea. :) Desi poate il convingi pe Levi sa vedeti altceva ca aruncati banii pe fereastra pentru Bruno!

Flavius Ţerbea said...

@ina bixade: subscriu! :) E nasol de tot.

Flavius Ţerbea said...

@Nicole: Am vazut pomenita pe net (in timp ce cautam informatii despre Ana C) cartea "Femeia in rosu" si am inteles de la cineva ca e jumatate fapt real, jumatate fictiune. Inclusiv ca se intalnea cu Sigismund Freud?! Dar cum ziceam, doar am auzit nu am si citit. Inca...
Ca acum m-ai facut curios si o sa vreau sa o citesc.

Amalia said...

For some reason ma simt si eu datoare sa-mi dau cu parerea despre Borat: m-am distrat copios la cateva dintre faze, la altele putin mai putin. Dar pe total, a fost bun. M-a amuzat faza cu manifestarea cetateneasca din biserica (teatrul care se face uneori in biserica). Despre Bruno nu poci spune nimic, caci nu l-am vazut. Dar am incredere ca daca ziceti voi...

"Femeia in rosu" a fost transformata si in film, am tot vazut ceva pe TVR International. Si manareala s-a petrecut la Chicago.

Anonymous said...

Dar nu vi se pare ciudat cum te fac fimele astea sa-ti para rau pentru cine nu trebuie? Johnny practic jefuia banii altora, impusca fara sa se uite in cine, lua prizonieri la nimereala si ii lasa in mijlocul lui nicaieri, legati de niste copaci...si totusi nu voiam sa fie prins de politie si speram sa scape de fiecare data. Damn...ce manipulare in masa!

Flavius Ţerbea said...

@amalia: E fain filmul? Femeia in rosu zic... Multe manareli s-au petrecut in Chicago ala, al naibii mafiotii... Apropo, exista ma gandesc un muzeu a lu' nenea Al Capone?!

Flavius Ţerbea said...

@Ionela: Sunt de acord cu tine! Dar, vorba Mariei, Johnny Depp poate sa fie in orice rol ca "eu tot cu el tin"...
Cat despre Dilinger si altii de teapa lui sunt clar de acord ca au fost niste hoti si criminali care nu isi merita renumele pozitiv, in general. Pana si pe Robin Hood il "iubeste" femeile si barbatii, chit ca a fost la fel: un hot si un criminal! Dar unele povesti, scoase din context, au farmecul lor. Vivat haiducii! Sau nu...

Andrei Pavel said...

treceam sa intreb te bagi la un link exchange?
http://sssfinxxx.wordpress.com/
dar mi-a sarit flocul pe retina :)))))

Flavius Ţerbea said...

@Andrei Pavel: atentie mare la ochi! Nu publicam versuri! Dar le mai citim din cand in cand...

DoDu said...

Am vazut numere de masini la fel de haioase, imi amintesc de unul FUTE

Cristi VADUVA said...

FLOC = Farm Labor Organizing Committee

www.floc.com :)

Flavius Ţerbea said...

@Cristi VADUVA: pai am scris la PS ce ar putea insemna...dar multam fain de clarificare. :)