Tuesday, July 28, 2009

Lighthouse peste lighthouse





Da, pasarelele imi dau din nou tarcoale si asa ca o sa va mai plictisesc (pe unii) cu 6 noi bucati de faruri americane! Pe toate le-am vazut cand am fost in excursie la Niagara si in New York.
Primul pe care l-am vazut a fost Fort Niagara Lighthouse (mijloc-stanga)...frumos far...arhitectura unica din cele pe care le-am vazut pana acum;
urmatorul vazut este cel mai celebru far din lume: Statuia Libertatii! Da, este (si) un far, de ce va mirati?!
Dupa aceea am vazut si restul pieselor, na, nu le mai dau numele ca sa nu plictisesc chiar de tot. Trei erau in New Jersey si unul la granita dintre Delaware si Maryland.
Farul din Atlantic City...ultimul de jos-dreapta ...este situat intr-0 zona de iti sta mintea in loc de cat de naspa (citeste periculoasa) poate sa fie! Am coborat 30 de secunde din masina cat sa fac poza si am demarat ca sa nu am parte de alta poveste interesanta (pentru altii) in America.
Hai ca iarasi am plictisit si promit sa mai fac!

6 comments:

Lady Io said...

Sunt frumoase farurile!
In Croatia sunt niste insulite pe care nu exista decat un far, sunt oferite spre inchiriere (toata insula, cu tot cu far) pe perioade de minim o saptamana. Iti dai seama ca Robinson Crusoe trebuie sa te simti in vacanta :-))

to-morrow said...

Ce de faruuuuri! Imi plac.
De cate ori privesc un far, ma gandesc ca are in el ceva, ca o promisiune de calatorie. E ca si cum as pleca sau ca si cum as astepta sa vina cineva care calatoreste pe mare :)

Dana said...

Imi plac cele 2 din mijloc, cel din stanga pentru arhitectura, cel din dreapta pentru pozitionarea romantica + aranjament cu banci, unde poti admira oceanul, stelele, apusul, whatever....

Flavius Ţerbea said...

@Lady Io: Si eu cred ca nu-i rau deloc sa stai o saptamana pe o insula pustie. Si cu atat mai fain daca iti tine umbra un far! :)

Flavius Ţerbea said...

@to-morrow: romantico! :)

Flavius Ţerbea said...

@Danagib: da, ala gri are o arhitectura de castel medieval, unic din cele peste 20 de faruri pe care le-am vazut pana acum...