Monday, October 19, 2009

Alte impresii din Romania

Dupa 4 zile in Romania pot zice ca multa lume pe aici are o adevarata obsesie pentru orice face Basescu (oricum mie imi pare contra naturii alianta intre liberali si pesedei...suna aiurea sa aud aceleasi cuvinte din gura liderilor ambelor formatiuni politice...ceva nu-mi miroase mie a bine in treaba asta, dar, deh, ce stiu eu...uite ca sunt de putin timp acasa in Romania si deja discut politica), scandaluri si vedete (sic) total necunoscute mie la TV, fotbal la orice ora si din orice pozitie, jeg, vizite peste vizite (de astea ne bucuram), sunt putin bolnav...poate de la nenumaratele vizite la dentist, dezordine, mancare peste mancare (de 24 de ore nu am mai pus nimic in gura...mi-a ajuns mancarea pana peste urechi), am fost cu autobuzul, cu trenul, cu nspe mii de taxiuri, am fost in toate cartierele Sibiului numai in zona centrala (turistica?) inca nu am ajuns.
Ca sa fiu rau: Sibiul...cum ziceam, in cartiere, nu in zona turistica...arata e x c r e c a b i l!
Drumuri jalnice, cladiri care stau sa cada pe tine sau au toate culorile pamantului, noroi pana la glezna, taximetristi care fumeaza, asculta manele si injura birjareste, tineri pe tren care asculta (surpriza) manele la telefon si scot si baga pule la foc automat in gura tuturor, un domn la costum in autobuzul de Mures care consuma direct din servieta slanina cu ceapa (!), vanzatoarele la magazine de tot felul, dar inca destul de multe prea sictirite.
Cacat, fratilor, am innebunit? Zici ca am regresat 50 de ani in loc sa ne gandim si noi la normalitate!
E jale, pe bune, nu arata viitorul prea roz. Dar sper sa ma insel eu si poate vremea nasoala sa ma influentat.

18 comments:

Lucian said...

ti-am trimis un e-mail :)

Radu said...

Cred ca e doar primul soc.
In saptamina a doua n-o sa te mai agreseze asa "realitatea romaneasca".

Dar pot sa confirm ca am trecut exact prin aceleasi stari de spirit acum 10 la prima mea reintoarcere.
E straniu ca nu s-a schimbat mare lucru (desi acum vreo 5-6 ani parca sesizasem ceva dezghet spre bine, intre timp am reusit sa "recuperam avansul" si poate chiar "sa-l intrecem inapoi" ... )

Brindusa (Brinda Dasha) said...

Bine ai revenit in eterna si fascinanta Romanie. Totul e asa cum e. Nu te mira. Stii expresia: "Pestele de la cap de impute"? Ce exemple dau politicienii nostri care, pe timp de criza, au timp de lupte pt putere. "Tara arde si baba se piaptana".
Cu toate astea, eu nu as mai pleca. Si aici trebuie pus osul, iar satisfactiile reusitei sunt mai mari, chiar daca lupta e mult mai grea.

Unknown said...

Saptamana trecuta am fost si eu 4 zile in Romania (Timisoara si Caras) si am avut exact aceleasi senzatii ca si tine. Nu am regresat. Romania e tot acolo unde ai lasat-o, in schimb tu (noi) ai inceput sa te obisnuiesti cu normalitatea de aici.
Sincer, eu nu-i vad un viitor prea stralucit tzarisoarei aleia prea curand... Trist.

Lola said...

My thoughts exactly!

Voi incercati sa va simtiti bine atat cat se poate si sper sa-ti treaca raceala si sa nu se dezvolte in gripa. Si nu i-o da si Mariei, fii un pic precaut ;)

Va imbratisez cu drag si astept cu interes mai multe impresii, dar mai ales vesti de insanatosire.

Donazz said...

Pot sa fiu numa' o data rautacioasa? Deci (ca sa zic asa) lasa ca vii inapoi aici si o sa ti se para din nou Romania frumoasa:)

Flavius Ţerbea said...

@Lucian: l-am citit, ti-am raspuns.

@Radu: chiar ma gandeam ca inca vreo cateva zile si ma integrez perfect in peisaj si nu-mi mai pare anormalul normal.
Da, nu numai ca nu am progresat, dar parca ne-am prostit de tot la cap, uf.

@Brandusa: asa e, este si fascinanta si eterna, mama ei de Romanie speciala! :(
No, nici eu nu ma gandisem niciodata la plecari in tari mai calde si, la fel, ma gandeam ca pot fi o mica rotita in sistemul care sa normalizeze pe ai mei. Si dupa aia s-a nimerit sa plec si ma voi felicita intotdeauna pentru acest pas. Desi, imi pasa de Romania! Mi-am cumparat si tricoul Nationalei, ca sa ma mandresc cu el in America. :)

@dmstangu: subscriu: e trist!

@Lola: deja se pare ca a trecut raceala, Doamne ajuta! Te imbratisam si noi. :)

@Dona: da, da...sa ajung io inapoi la Williamsburg si apoi imi va parea Romania si curata, nu alta. Da' numa' sa ajung odata...

. said...

Anul trecut in septembrie am avut acceasi senzatie vizitand Bucurestiul pt 3 saptamani : mizerie, nebunie, agitatie, mitocanie, customer service - ce-i aia ? si o senzatie profunda de claustrofobie ..Am crezut ca am inebunit eu .. dar...
Cu toate astea.. saluta Romania si din partea noastra, in special Sibiul ...

mimi said...

:)) eu cand am fost in martie am mers in maxi-taxi cu o batranica ce avea o gaina intr-o sacosa. mi s-a parut tare amuzant.

Carmen said...

n-am mai fost de vreo 2 ani prin romania...sint tare curioasa cum mai e pe-acolo, mai astept impresii.

to-morrow said...

Pai ai nimerit in perioada usor agitata de dinainte de alegeri :) Ca altfel, totul e pus la punct, ca un ceas elvetian :)
Lasand gluma la o parte, cred ca ai fost stresat de TV cu declaratii politice razboinice si vedete de carton; totusi, sper ca te-ai intalnit si cu locuri fermecatoare, si cu oameni buni. Poate ca la iarba verde, cu prietenii, Romania e mai simpatica :)

Dana said...

Am eu o vorba cum ma simt eu cand ma duc in Ro: precum Fram, ursul polar. Adica aici mi-e dor de fratii mei lasati in urma, iar cand ma intorc acolo, imi dau seama ca nu mai am absolut nimic in comun cu ei. Asa si tu acum!:)

Dana said...

Eu am avut senzatia ca am plecat din secolul XXI si am aterizat in secolul XX, brrrrrrrr....

Monica said...

Cred ca eu am noroc ca stau(chiar daca pentru putin timp)in Mexic, pentru ca n-am parte de dezamagiri cand ajung in Ro.
pe de alta parte, sper sa nu ma credeti nebuna, faza cu nenea care mananca slana si ceapa direct din geanta mi se pare ok.mi-ar fi parut rau sa manance niste chimicalo-napolitane sau altceva. asa e naturel dar nesimtitor.mirosea, sa pricep?

Flavius Ţerbea said...

@adinam: salutam Sibiul din partea ta! Numa' sa putem sa ne ridicam din pat si o s-o facem. :) Inca n-am apucat sa-l vedem de la sol prea bine dar mai speram.

@mimi: unel parti de la noi din tara sunt tare amuzante, fara nici o indoiala! :)

@Carmen: din pacate, de data asta, nu pot scrie impresii din Romania. Eventual doar impresii din apartamentul soacra-mii. Dar nu au intrat zilele in sac. De tot...

@to-morrow: da, da. Perioada asta e nepotrivita, in mod clar. Ale naibii alegeri. Si eu inca mai sper sa ne adunam cu preietnii la un gratar, desi lumea pare mai ocupata ca oricand pe aici. Se schimbara treburile si la noi in tara, se pare, trebuie programare, nu mai e ca inainte cand ne sunam inainte cu 10 minute de a pleca la la iarba verde. Sau imbatranirea e de vina si ne vine a iesi mai greu. Si bolile, 'tu-i!

@Dana: nu cu toti, da' cu multi simt la fel si eu, din pacate.

@Danangib: se traia bine si in secolul ala, dar se poate trai si mai bine in secolul asta. Fiecare secol cu ale lui. Acum, eu votez 21! :)

@Monica: o, da! Si inca ce mai mirosea. Nu am recunoscut imediat mirosul total...in afara de slana si de ceapa...mai era si parizer! Ne-a amuzat si pe noi, desi nenea cu pricina arata foarte domnos. Probabil merge in delegatie si salva banii de diurna. Oricum destul de tare mirosul ala la 7.30 dimineata, pe stomacul gol.
Dar ceaiurile de tei si de macese sunt cele mai bune in Romania! Deci, dezamagirile nu sunt totale. :)

morbo said...

ei bine, e un execrabil relativ. cartierele sibiului arata mai bine decat cartierele din o groaza de alte orase din romania, daca nu chiar din toate. doar am circulat prin romanica si am ajuns la concluzia ca nu are rost sa mai plec in concediu, de exemplu, in a noastra tara, cand marea majoritate a plaiurilor romanesti arata mult mai rau decat orice coltisor corespondent din sibiu.

Anonymous said...

"Cacat, fratilor, am innebunit? Zici ca am regresat 50 de ani in loc sa ne gandim si noi la normalitate!
E jale, pe bune, nu arata viitorul prea roz. Dar sper sa ma insel eu si poate vremea nasoala sa ma influentat."

...âhâ,sigur e vremea!!! Nici n-ai plecat bine din tara si a plouat cu cârnati ! N-ai simtit nici un miros deosebit pe aeroport ?! Pai io, când ma alearga catzeii vagabonzi "afiliati" asociatiei de locatari, am remarcat din goana ca toti aveau colaci in coada!
In plus, când vine Bush sau Clinton, apare curcubeul (pe verificate)!...când Iliescu apare, soarele rasare ! Chiar si primarii clipesc in intuneric (sau o fi de fost girofaru', ca nu mai stiu).
Tu insuti ai recunoscut ca-ti placeau buletinele meteo prezentate ...pai asta inseamna belsug, mah! Pe asta o stii (e putin mai veche, dar ramane amuzanta)?
http://www.youtube.com/watch?v=vxy-t3lrhQA
b

Flavius Ţerbea said...

@Morbo - da, este un excrecabil relativ! Daca afara este insorit parca nu mai arata chiar atat de rau. Cu exceptia (cel putin) a lui domnu' Vasile Aaron...
Si inca o data un da pentru afirmatia ca Sibiul is the best of the best. Prin Maramures parca mie mi-a placut mai mult...de vizitat zic...dar multe alte locuri mai faine decat Sighiul si imprejurimile nu prea am vazut. Dar se poate mult mai bine...de cartiere zic.

@b - adevarul e ca e extrem de speciala tara noastra. Poate ar fi bine sa nu mai fim chiar atat de speciali(azti)desi carnatii aia pot mirosi chiar bine!
Daca nu, nu!