Friday, October 23, 2009

Aproape liniste

Haideti ca urmatoarele impresii sunt de bine: de duminica stam in marea majoritate a timpului la pat din cauze de boli crunte. Maria ceva de genul toxiinfectie alimentara si eu (destul de probabil) gripa de aia nasoala in combinatie cu altele. Dar dupa ce noaptea trecuta am vizitat Urgenta din Sibiu (din nou) acum ne simtim mai bine si pot sa inghit putina mancare prin gatul ala super umflat si dureros pe care l-am avut pana in dimineata asta. La Maria e mai simplu: nu are voie sa mance mai nimic si nici macar nu se arata doritoare de mancare. Probabil si de aia i-au pus baietii ieri noapte perfuzii peste perfuzii, timp de 10 ore...
Deci, ce sa va povestesc din Romania?
De alea 197 de filme pe care le-am vazut pe HBO si nu numai? De miile de meciuri de fotbal din cupele europene? De alea 5 zile in care nu am vazut pe nimeni si nici macar nu ne-am sculat din pat? De milioanele de vizite la dentist, dintre care una extrem de dureroasa? De reprosurile pe care ni le face lumea ca nu facem sa ne vedem (ce sa ne vedem, suntem netransportabili...sper macar pentru avion sa ne punem pe picioare)? De putinii prieteni pe care-i mai avem in tara? De tzatzele prezentatoarelor meteo si a limbajului vulgar de la TV (acum sunt specialist in emisiuni proaste...nu mai pot sa le vad...scandaluri peste scandaluri, prostie acoperita cu idiotenie si rautate gratuita acoperita cu dejectii prepay)? Ca n-am profitat de vremea superba din ultimele zile si sa vedem si noi macar centrul Sibiului?
Suntem absolut terminati si nu ne vine sa credem ce ni se intampla, nu ne-am vazut aproape cu nimeni, am facut 10 poze de cand am venit, nici macar la mormantul bunicului Mariei n-am ajuns, am stat doua ore la ai mei, nu ne simtim in stare sa stam in picioare, imi plang singur de mila si mai multe nu. Si mai injur din cand in cand, ca-mi vine!
Am mai fost bolnavi (dar nu amandoi in acelasi timp), am mai avut zile proaste, dar niciodata nu-mi amintesc sa fi bolit 5 zile la pat (si inca numaram) si sa nu putem fi buni chiar de nimic. Deci, in concluzie, suntem ca fanul.
Da, recunosc, pana acum...mai avem putine zile de stat in Romania...a fost o vacanta de cosmar si eu am doar o singura intrebare: bai, care esti ala sau aia de ne-ati blestemat? Pai nici chiar asa, da-o-n ma-sa...
Poate mai recuperam pe ultima suta si ne revenim miraculos. Eu inca mai sper...
Daca nu, data viitoare.
Data viitoare care nu va fi prea curand, asta asa, ca sa nu existe dubii...

22 comments:

Mekone said...

Of, știu cum e să vii în România și să n-ai timp să faci tot ce-ai vrea... Da la voi e prea de tot ... pe cine oți fi călcat pe coadă?????? Eu vă urez însănătoșire grabnică .... și să uitați curând de cele rele!!!!

Lola said...

Imi pare rau ca nu va simtiti bine... :( Bummer. Nimic mai nasol decat sa fii bolnav in vacanta.

Insanatosire grabnica!

Georgiana said...

no ce rau imi pare ca nu vi s-a nimerit vacanta... in loc sa haladuiti peste tot si sa povestiti cu toti cei care mai sunt pe-acasa, voi boiti la pat

insanatosire grabnica!

Donazz said...

Speranta moare ultima, Flavius! Hang in there! Nu e nimic grav, doar o usoara alergie la romania... Insanatosire grabnica!!!!

Unknown said...

Va dorim insanatoshire grabnica la amandoi!
Apropos, cu horinca ati incercat?

Lady Io said...

Aoleu, dar chiar ca v-au lovit toate. Ce rau imi pare!
Va doresc sa va fie mai bine macar spre sfarsitul vacantei.

Anonymous said...

Postarea asta e pe bune??
Stiu ca tu crezi ca io te-am blestemat, dar crede-ma ,nu am fost eu, de fapt chiar imi pare rau de chestia prin care treci...
Peace!

Dana said...

Flavius, jur ca ori de cate ori ne-am intors acasa, cam o data la 2 ani, de obicei de Craciun, exact asa am bolit si noi! Au ajuns ai mei sa imi spuna sa nu mai vin, pt. ca nu e de noi vremea de acolo. Nu inteleg ce ni se intampla de fiecare data, gatul umflat de nu putem inghiti nimic, nasul doare ingrozitor pe dinauntru, si dormim cu zilele, dar un somn din ala nenorocit, de boala. Si nici nu ne ducem undeva in creierii muntilor, sa mai zici ca e un frig imposibil de dus, nu ne deplasam mai departe de Ploiesti. Nu stiu ce sa mai zic, n-om mai avea imunitate la ce microbi or circula prin tara aia??!!! Sper sa va reveniti si sa va revedeti cu rudele si prietenii, si sa nu aveti bafta noastra, cu multi dintre ei suparati ca nu ne-am vazut pana sa plecam!:)

Amalia said...

Sa va faceti bine, imi pare rau ca s-a intamplat asa. Acuma o sa fiu ca femeile alea care simt nevoia sa povesteasca unei gravide ca stiu si ele pe cineva care a avut o nastere grea, dar am sa spun ca si cumnata mea, cand s-a dus in Romania dupa mult timp, a stat tot cu copilul bolnav, cam cum ati povestit voi. Multa, multa sanatate.

Anonymous said...

Imi pare asa de rau sa aud vesti de astea. Sper sa va puneti pe picioare cat de repede si sa va bucurati de cateva zile de concediu.

d said...

eu va doresc sanatate si sa vedeti centrul Sibiului ;)

I said...

Pe langa cele 197 de filme vazute pe HBO, ce-ati trait voi pare cel mai horror (indiferent care-ar fi fost filmele vazute). Imi pare rau ca ati avut o asa vacanta, fir-ar sa fie!
De unde ma laudam in gura mare ca sunt imuna la gripa si ca Stefi seamana cu mine, ne-am "potcovit" amandoua (Stefi de la gradi si eu de la ea) cu o gripa care ne-a chinuit cam 3 saptamani. Am bagat in noi tot felul de medicamente, antibiotice, plus starea cumplita- ce sa mai! Sper ca nu s-a transmis prin internet, acolo lucreaza alti virusi.
Multa sanatate Mariei si tie!
Va asteptam cu alt gen de vesti (fara horror!)

Dana said...

Deci "virusul Romania" a lovit din nou !Imi pare rau Flavius, multa sanatate tie si Mariei !

to-morrow said...

Sper sa va intremati cat mai curand. Multa sanatate pentru amandoi!

Sofie said...

Flavius, imi pare rau ...
dar uita-te la partea plina a paharului - sunteti acasa cu ai vostri.
Sanatate multa, si tie, si Mariei.

Monica said...

aoleu si vai de mine! sa va faceti bine mai repejor! ceea ce e clar si dovedit stiintific: pe avion imunitatea scade asa ca in zilele urmatoare e foarte probabil sa se imbolnaveasca omul.eu ma ingrozesc mai ales ca am tot calatorit in ultimii doi ani.Doamne ajuta!

rhodos said...

pe scurt, ati avut o vacanta ratata :( nasol. Sper sa va insanatositi repede ca pana la urma e mai important decat sa vezi centrul sibiului. Multa sanatate.

Anonymous said...

...lasati fleacurile si puneti-va pe picioare. Multa sanatate!

Anca G. said...

Si acum ca ati plecat, e liniste de tot..si ma enervez ca nu ne-am vazut mai mult!

mimi said...

imi pare rau :(
dar lasa, macar ati ajuns la dentist.

Monica said...

cum vă mai simteţi?

daţi un semn de viaţă, un punct, o virgula ceva!

Flavius Ţerbea said...

@Mekone - asa a fost: mult prea de tot ce s-a intamplat cu noi dar acum le uitam si mergem inainte, ce sa mai si facem.

@Lola - Nasol de tot a fost, categoric.

@Georgiana - multumim.

@Donazz; Moare greu, adevarat, speranta. Dar doare si da ameteli de cap, magarita... Aproape ca imi venea sa hang in there si mai multe nu. De ciuda si de nervi!

@dmstangu - aia n-am incercat-o, ca unii zice ca nu da bine cu antibioticele!

@Lady Io - multunmi frumos si urarile tale s-au indeplinit: sfarsitul a fost salvat de ultimele zile insorite si aproape pline de sanatate! :)

@Anonymus; din pacate postarea era pe foarte bune! si e dragut comentariul tau si multumesc frumos ca nu m-ai blestemat tu! Peace si tie. :)

@Dana: Probabil venisem obositi si sistemul nostru era sub pamant. Sau a fost doar o coincidenta urata...
Din pacate, multe neamuri s-au suparat pe noi ca nu le-am vizitat si aproape ca ne-au acuzat in fata ca boala noastra a fost un pretext ca sa nu-i vizitam. Eu nici macar nu am stiut cum sa reactionez. Sau poate ca nu am fost informat corect si ei mi-au transmis multa sanatate. Ceea ce le doresc si lor.

@Amalia - multumim mult. Macar daca unul din noi era citav...dar asa, amandoi la pat?!

@Ionela- multumim amandoi si speram ca si voi sunteti bine, sanatosi, voiosi, spirituali si frumosi, ca de obicei! :)

@d - putin de tot, din amandoua, au fost, 'tu-i! :(

@YSY, Danangib, to-morrow, Sofie - multumim tare mult si va urez si voua multa sanatate si sa va ocoleasca filmele alea de groaza, cu boli si vacante ratate.

@Monica - Doamne ajuta si sa-i fereasca pe virusii aia sau ce o fi fost...din avion sau de oriunde...ca daca-i prind, in si mai multa penicilina ii bag! Am pus i punctu' si virgula aia si atasez si cateva mutumiri pentru interesul aratat! :)))))

@rhodos - subscriu, aproape complet ratata, noroc ca ultimele zile petrecute cu ai nostri au fost bune si insorite. Am vazut (super putin) si centrul Sibiului si pot confirma ca nu stiu cata oara ca e tare frumos! Parca nici n-ar fi in Romania... :)

@mimi - asta da: macar treaba facuta cu nenea dentistul a meritat tot chinul si jalea. ramanem cu amintirile. si cu dintii...

@Anca: stim. Si noi simtim la fel. Dar o sa mai facem, promit!