Friday, October 2, 2009

Concert in campus si targ de oi

Aseara am fost la un concert.
De dimineata am cumparat bilete de avion.
Azi am fost la Targul Virginiei.

Sa incep cu concertul.
In primul rand: daca vreodata aveti ocazia, daca sunt in apropiere, daca nu va plac neaparat dar stiti cateva melodii de-ale lor, daca un prieten de pe blogul asta vi-i recomanda, daca vreti sa va simtiti bine macar pentru o seara, daca si numai daca vreti sa asistati la un eveniment unic si irepetabil...atunci mergeti la un concert U2!
Nici macar nu am cuvinte ca sa descriu concertul sustinut de ei in campusul din Charlottesville, Virginia. Poate doar scena aia gen asacevanuexistasi, Muse in deschidere, Bono vazut de la 20 de metri si cu o voce impecabila?
In primul rand nici nu stiam ca in deschidere vor sustine o prestatie (si ce prestatie!) Muse, formatie care umple Wembleyul de una singura. Deci, cum zicea un bun prieten, am avut o super trupa in deschiderea altei super trupe! Si asta fara sa o fi stiut dinainte...
S-a cantat la greu, s-au aprins zeci de mii de ecrane de telefon mobil in loc de brichete (deh, lumea evolueaza), am respirat aer studentesc de Blue Ridge Mountains (Charlottesville este aproape de munti si mare centru universitar), am ramas mut de uimire in fata scenei aleia (am mai zis asta, nu?... The Claws este porecla ei si asteptam sa-si ia zborul din clipa in clipa), senzatia de stadion plin este foarte faina si showul total a ajutat mult la buna dispozitie a celor 60000 de persoane de pe plaiurile alea virginiene...
Parcarea: gratis, la Matthew in curte (20 de dolari in alte curti); biletul nostru: nepretuit sau 99 de dolari plus taxe; sucul la sticla fara dop: 4 dolari; intrarea la toaleta: gratis; alcool: oficial nu se consuma in incinta stadionului respectiv, spre deosebire de celelalte 99,99% stadioane din America. Neoficial, la restroomuri era plin de sticlute de whiskey si oameni beti.

No, si dupa ce ne-am trezit de dimineata...fara a ne veni a crede la ce am asistat inainte cu cateva ore...buimaci de cap fiind si nestiind ce facem...am cumparat doua bilete de avion cu destinatia mame, tati, bunici, neamuri si preteni! Pe ele scrie data decolarii: aniversarea nuntii noastre si pe data de intoarcere: ziua mea de nastere.
Parcarea: in fata blocului, inclusa in chirie, transportul la Washington: mai vedem; pretul biletului: prea scump pentru perioada asta dar corect cand il cumperi cu putin inainte de data plecarii...

Si dupa aia am mers la Targul Virginiei. Un fel de targ agricol de la Romexpo combinat cu orice obor de la margine de mare oras romanesc.
In afara de tiganie si atmosfera (faina) de balci ar mai fi demn de mentionat variatele concursuri de animale de pe langa casa omului: oi, iepuri, drujbisti, rednecksi, vite, porci, curcani, pasaret, junk food din toate pozitiile, porumbei, cowgirls, curiosi si tractoristi.
Suprafata targului: imensa, parcarea: 5 dolari, intrarea 11 dolari de persoana de luni pana vineri, 15 in uichend, un pahar de suc de la 3.50 in sus, mancarea (sic!) de la 7 in sus, bautura si femei: nu cunosc.

10 comments:

Anonymous said...

Eu nu mai am ce discuta cu voi..cum adica ati fost la concert U2 inaintea mea!? Glumesc, desigur.

Lady Io said...

Se pare ca v-ati simit foarte bine :-)
Si pe cand excursia catre patria eugeniilor?

Anca G. said...

Ne pui memoria la incercare :)..imi incerc norocul: 15-30 oct?

Flavius Ţerbea said...

@Ionela: stiu (de la Dona) ca baietii vin in Chicago. eu zic sa mergi, ca nu o sa regreti deloc experienta!

@Lady Io: o, da, a fost concertul concertelor. ne-a uns la sufletel! :)
Extrem de curand excursia in patria eugenilor. PE bune, ar trebui sa patentezi expresia "patria eugeniilor" ca suna tare fain!

@Anca: 15-26 ;)
Te sunam zilele astea ca sa vedem daca putem rezolva ceva probleme dentare in timpul asta scurt...

Anca G. said...

'tu-i..
Deci pot sa-mi iau adio de la felia mea de tort de ziua ta :D
Daca nu dai de mine la telefon, lasa-mi un mail cu cand si cum vreti programarile :)

mimi said...

Vai ce va invidiez, asa as merge si eu in tara. Va urez distractie placuta si sper sa nu stati foarte mult. Sau macar sa scrieti pe blog si din tara :)

Mircea Popescu said...

U2 needs moar cowbell.

Lola said...

Drum bun si distractie placuta!
La multi ani si Aniversare fericita :)
Sa fiti iubiti si fericiti si sa va fie bine zi cu zi!
xoxoxo

Flavius Ţerbea said...

@Anca: de fapt, plecare e a doua zi dupa felia de tort! Dar nu mai spui la nimeni... :)

@Mimi: o sa mergi si tu in tara, nu ne invidia. Eventual doar pentru cantitatile industraiale de branza de burduf pe care le vom ingurgita! :)
Sper sa n-am timp sa scriu pe blog, ca sa fiu sincer! Desi, cam simt ca o sa-mi fac timp si de domnul blog.
Cum ziceam, ca sa descriu senzatia de branza de burduf care se topeste in gurita... :D

@Mircea Popescu: macar mi-ai dat de lucru cautand ce inseamna cu adevarat expresia respectiva. Da, e inca o marca inregistrata Saturday Night Live si...fara a fi interpretat nicicum...sper ca nu era un spam, de fapt, comentariul tau si, ca sa nu uit, bun venit aici...plus ca nu vad neaparat legatura cu U2!
Adica e de rau sau de bine?! Ca eu nu am prea inteles exact...

@Lola: multumim frumos! Sa dea Doamne Doamne sa fie asa cum ai zis.
Ceea ce, de altfel, va uram si dumneavoastra! :)

Sofie said...

De acord, U2 nu trebuie ratat ... eu o sa le ratez concertul de 360 din motive de conferinta, ma zgirii pe ochi, dar i-am vazut acum 4 ani si am fost in transa vreo citeva zile dupa :)...

Drum bun si o calatorie cit mai linistita ... cu brinza de burduf, rosii, vin, palinca, placinte, cirnati, parinti, neamuri, prieteni si ce mai vreti voi :).

Felicitari pentru aniversare si multi, multi ani fericiti de-acum inainte ... si sa ramineti la fel de frumosi si de indragostiti!

Inca una si ma duc:) ... La Multi Ani si tot binele si fericirea din lume!