Thursday, October 8, 2009

Herta Müller, piratii somalezi si romanii neprotejati

Romanian-born German writer Herta Mueller won the 2009 Nobel Prize in literature - asa incepe fraza pe care am citit-o eu acum doua minute pe un site american de stiri si care - nu pot zice ca nu- m-a facut sa ma simt mandru de a fi born in Romania! Noroc cu nemtii ca mai avem si noi motive de aratat pieptul de arama, ar putea zice un pesimist.
Suna, oricum am da-o la intors, foarte bine fraza respectiva si eu recomand sa ne mai mandrim si noi cand putem. De acum, sa vedeti bataie si mandrie ca noi, romanii, suntem posesorii a inca unui Nobel!
Dar, fara nici o urma de sarcasm, merita toata felicitarile mele Frau Hertha Mueller. Si asta cu atat mai mult pentru faptul de a fi "Romanian-born".
Daca treaba asta m-a bucurat, urmatoare chestie "mi-a facut dimineata" : cica, dobitocii pirati somalezi...tocmai reveniti in actiune odata cu sfarsitul sezonului ploios din Oceanul Indian...au incercat sa viruseze un vas de razboi francez! Si n-au reusit si o parte din ei au fost capturati. Foarte bine le-au facut, mama lor de nesimtiti puturosi. Sa puna mana pe o sapa, ar zice bunicu-meu, nu sa fure ditamai petrolierele occidentalilor! Cu tot cu occidentalii din toate tarile pamantului care formeaza echipajele.
Si inca una scurta, inainte de a merge in treaba mea: Comisia Europeana a dat in judecata Romania la Curtea Europeana de Justitie pentru neprotejarea pasarilor salbatice! Eu recomand sa o dea in judecata si pentru alte neprotejari din toate pozitiile...inclusiv neprotejarea omului roman, de ce nu?! Stiti si alte exemple? Va asteptam la posta redactiei cu ele.

5 comments:

to-morrow said...

Eu sunt foarte incantata ca se va aminti de Romania in aceste zile :)

Unknown said...

Buna Flavius,
Stiu ca poate sunt putin off topic dar vreau sa-ti spun ca-mi place foarte mult blog-ul tau. De cand l-am descoperit l-am citit cap-coada ( pardon coada-cap pentru ordinea cronologica ). Nu traiesc in USA, ma batea gandul sa aplic pentru loteria vizelor dar...asta e alta poveste. Oricum, am citit si alte blog-uri, alte impresii despre living in America dar doar al tau mi s-a parut cel mai interesant deoarece spui lucrurilor pe nume. Scrii si de bine si de rau, scrii exact asa cum e acolo si asta imi place.
Cat despre castigarea premiului Nobel....hmmm, asta imi lasa putin un gust amar deoarece premiul ramane in Germania iar Romania este amintita doar ca locul de nastere. Dar...asta e, sincer ne-o facem cu mana noastra.

Toate cele bune si sanatate!

Flavius Ţerbea said...

@to-morrow: as vrea sa spun si eu ca sunt incantat ca voi vedea Romania zilele astea,dar din diverse motive, nu sunt! :(
Dar Nobelul pentru literatura de anunul asta chiar nu m-a lasat rece. Si a fost surprinzator si cel pentru Pace. Poate a fost dat in avans?!

@Elena: multumesc frumos pentru cuvintele frumoase. Nu e deloc tarziu sa aplici la Loteria Vizelor! Si iti si recomand sa o faci. N-ai absolut nimic de pierdut, dimpotriva...

Anonymous said...

Suntem mandri de cei ce reusesc, asa ca Herta Muller, slava Domnului ca au spus numai ca este nascuta in Romania si nu si faptul ca a fost fortata sa plece din Romania, multi nu ar mai fi fost asa de mandri ca sunt romani! Meritul este numai al ei, nascuta sau nu in Romania! Si numai ea stie cate a trebuit sa suporte si cate necazuri i-a adus asta! Deci sa lasam "gustul amar deoarece premiul ramane in Germania", pentru ca nu avem nici cel mai mic merit ca natiune, dimpotriva!

morbo said...

erau pirati debutanti, nu din aia cu experienta