Monday, October 5, 2009

Tot de la targul de oi






Revin cu ceva amanunte de la targul ala de care ziceam in postarea de dinainte.
Am zis ca US Army avea ditamai camionul pe post de banner publicitar si de birou de recrutare a celor doritori de filme de actiune si moarte glorioasa? Nu am zis? No, era si asa ceva...
De standul "fiilor de soldati confederati a.k.a. sudisti" v-am spus? No, era si asa ceva. Chiar se mandreau al naibii cu steagul si trecutul lor de demni bisericosi si proprietari de sclavi. O sa revin vreodata la subiectul C.S.A. .
Stiati, nu, ca pe vremea razboiului de secesiune american erau (mai neoficial, mai oficial, depinde pe cine intrebi) doua "tari" distincte. Una pe care o stim cu totii -USA- si alta, a alorlalti (CSA = Confederate States of America)?
Treburi complicate, nu am chef acum de lucruri serioase. Oricum, inca imi pare ciudat cum pe casa unora flutura falnic steag confederat si de mandria de a fi redneck cu sapca si camasa in carouri. Si multa burta si sunci pe tine, la copii si la nevasta. In special la nevasta, de fapt...
Altceva ce v-am mai spus? De concursul de frumusete a oilor tunse la curu' gol v-am spus? Nu? Pai sa stiti ca pe la domnii oieri din Virginia o oaie nu se jurizeaza dupa freza ci dupa formatul corpului. Adica, pentru a vedea care oaie e mai faina, o tund la piele inainte de concurs! Si, ca sa nu raceasca, madam oaia este imbracata. In straie care mai de care mai haioase.
Saracele, da' cu oile ce-ati avut?!
Si apropo de oi, si aici am terminat...bineinteles, cu apropabare de la nevasta zic asta...nu stiu altii cum sunt, dar ciobanitele care distrau ovinele prin grajdurile alea nu aduceau defel cu mustacioasele din Jina, Poiana Sibiului, Tilisca si alte sate a branza mirositoare (si) din frumoasa Marginime a Sibiului! Erau blonde si brunete, frumoase, spalate, deh, erau la competitie, cu cisme si blugi, cu freza regulamentara si laptop in dotare. Si ceva ma face sa spun ca nu erau aranjate doar pentru concursul respectiv. Cam aia e starea lor naturala. Ca ma gandesc ca la ferma au mexicanii grija de animale, nu se coboara ele la muls de cornute mici si mijlocii. Sau poate ca da.
Si ce v-am mai spus? Ca atatia oameni grasi nu am mai vazut demult? Da, atatia oameni grasi ca la State Fair (denumirea oficiala a targului) nu tin minte sa fi vazut vreodata.
Mai divaghez putin de la subiect: cica, in Midwestul Americii oamenii sunt vizibil mai rotunzi decat pe cele doua coaste (est si vest)? Nu stiu, nu cunosc...
Si am mai auzit ca cei mai silueti americani ar fi in California? La fel, nu stiu, nu cunosc...
Deci cam asta cu targu' asta: lume multa si animale de tot felul, junk food, o gramada de animale mici, mari si mijlocii, vreme urata, utilaje agricole, politie la greu (in incinta pavilionului expozitional...mama, ce am spus...pavilion expozitional...este o sectie imensa a politiei statatle) cu armata si fratii nostri sudisti pe baricade.
Ca ziceam de politia statala. Au astia la politie (cu tot cu sirenele de rigoare a.k.a. discoteca) din toate pozitiile: de stat (adica din Virginia, in cazul de fata), de county (judet), politia locala, politia universitatii, politia padurilor, apelor si incalzirii globale (nu e chiar asa...le zice park rangers), bineinteles, seriful (care nu stiu eu exact ce face, dar titulatura lui imi este de ajuns ca sa-mi impuna respect), politia de frontiera, politia de apa, politia de aer, politia de foc, politia de rahat, gata, ca vine politia!
Si ca sa fiu bineinteles: au fost o gramada de chestii mai mult sau mai putin interesante, rurale, ciudate, faine, expozitii tematice si miros de prajeala.
Dar oile alea m-au fascinat pe mine, de aia le-am facut poze numai lor si am neglijat celelalte animale. Apropo de oi, sper ca va veti abtine de a face comentarii referitoare la orasul meu de bastina; in Medias nu avem ciobani. Ciobanii sunt la conducerea Stelei. Si nu numai...
Haideti, ca nu m-am putut abtine ca sa nu fac o gluma proasta. Ma scuzati pentru derapaj...
Hai, mai debitez inca una si am plecat: este criza de munitie in America! Nu mai fac fata fabricile de gloante la cererea de pe piata...

Gata, am plecat.
Noapte buna, rednecksi si soldati!

8 comments:

mimi said...

Ha, am rude in Medias. Poate suntem inruditi :)

d said...

he he ...ce-i mai faini oameni sunt in Colorado..:)

Interesante oile si poate ar fi fost mai recomandat sa pui poze cu ciobanitele ..asa ca fapt divers ,cu aprobare de la sotie :)

Ca tot ai pomenit de Steaua nu ma pot abtine :
"Ciobane ,pleaca din Ghencea !"

Monica said...

domnul meu, pai dumneata de ce ai plecat in america?cum am vazut oi in titlu, cum mi-a sarit gandul la marginimea sibiului. la oi, la oi?
vreau poze cu ciobanite. de fapt le voiam cu grasanii:)

Flavius Ţerbea said...

@Mimi: de-ai cui esti din Medias? :) Oricum, categoric, lumea e tare mica si interesanta!

Flavius Ţerbea said...

@d: daca zici, o fi, ca eu nu am fost ca sa-i vad pe oamenii din Colorado! Si nici pe alea din California...
Nu de la sotie aveam nevoie de aprobabi, ci de la ciobanite! Nu se face sa indrepti camera inspre ele, mai ales daca nu sunt pe podiumul de prezentare...

Flavius Ţerbea said...

@Monica: adevarul ca asa ma bate buricul degetelor sa trag niste poze de alea adevarate, cu grasanii grasani, nu gluma, dar...din aceleasi motive cu cele spuse lui d...nu imi vine a le face poze asa, direct. Mai prind si eu pe furis cate unul.
Macar am facut poze la oi imbracate... :)

Dana said...

Flavius, tocmai ce ti-am descoperit blogul de cateva sapt. si printre picaturi, in pauze, l-am citit de la inceput. Foarte bun!!:) Sunt in California (San Diego) de 8 ani, si te asigur ca un om normal in San Diego, dupa standardele romanesti, e gras aici. Toti sunt obsedati de "organic food," numai salati si sticla cu apa-n mana oriunde, si se uita crucis la tine cand ii inviti pe la tine si ai sarmale la masa. Una peste alta, e bine, ca toata lumea e la jogging sau in sala de sport, si nu te tine cureaua sa bagi in tine ca spartul cand avem 350 de zile de sunshine pe an si iti arati fizicul in public mai des ca altii.
Spor la blog, si mai scrie, ca scrii bine :)

Flavius Ţerbea said...

@Dana: bine ai venit si multumesc pentru cuvintele frumoase la adresa blogului meu!
Si te invidiez pentru alea 350 de zile pe an pline cu soare si oameni silueti! :)
Te mai astep pe aici.