Wednesday, January 27, 2010

Georgia in my mind

Nu stiu altii cum sunt dar eu, departe fiind de tara natala (Doamne multam?!), cred ca inmormantarile, botezurile, nuntile, zilele de nastere, revelioanele, divorturile, craciunurile, pastile, mirosurile, rusaliile si toti sfintii ion din calendarul crestin ortodox, imaginile, gusturile, alegerile si, desigur, coca cola sunt total diferite!
Ne trezim si citim mesaje off-line ca a murit bunicu, serbam revelionul un pic mai incolo, alegem presedintele fostei noastre tari la spartul targului, unii acolo plang si noi dormim oarecum linistiti, unii acolo se distreaza si noi suntem inca la munca, unii danseaza acolo la petreceri si noi jucam bowling cu Mike, auzim de prieteni dragi ca sunt bolnavi sau norocosi si noi mancam pe la vreun chinez sau mexican.
Acasa in Romania se poarta doliu si cearcane groase si eu trebuie sa dau explicatii peste explicatii acasa in America ca de ce nu m-am barberit de patru zile; au inteles, pana la urma, baietii traditia noastra de a purta barba la moartea cuiva drag, sunt intelegatori cateodata americanii astia dar recomanda sa nu se mai intample si data viitoare.
Lui Bob, ditamai omul de 55 de ani si prieten bun si cinstit, i-au gasit o tumoare urata la o mana, a ramas fara serviciu si maica-sa a facut un atac cerebral, insotit de o cazatura care i-a dizlocat femeii umarul sau soldul (cine mai stie). Si toate astea i s-au intamplat in aceiasi zi in care seara am iesit la un fabulos restaurant marinaresc cu el si cu sotia lui. Cum zicea el: viata merge inainte si noi trebuie sa mancam ceva bun, pentru ca ne e foame si daca stam sa ne plangem de mila nici nu rezolvam nimic si ne va durea si burta de la foame.
Poimaine plecam intr-o mini-vacanta in Carolina de Sud si Georgia (partea de coasta...daca stiti ponturi de calatorie de pe acolo va rog frumos sa mi le ziceti si mie).
Mergem ca sa vedem niste faruri si sa mai uitam de una alta, ca sa evitam zapada care se anunta sambata in Virginia si ca sa mai petrec un timp de calitate cu Maria.

17 comments:

Monica said...

ah, aia cu quality time pe romaneste imi place.
apropo de evitat zapada, au mers unii din Canada acasa in tara Romania, ca sa evite gerul si au aflat alaltaieri ca in Montreal erau 6 grade cu plius in timp ce in Romania stii si dumneata ce e acum, brrr. deci luati o shuba cu voi oricum.

Flavius Ţerbea said...

@Monica: Pai macar quality time sa avem pe frigurile astea din Romania! Luam, luam...ca vremea e ca vremea si nu se stie. Preventia e mama lor! :)

Lola said...

Mda, cum zice americanul (cu zambetul pe buze): life sucks and than you die. Bob e un prieten de tinut pe-aproape.

Si ma bucur ca o luati sud. In South Carolina nu am oprit decat in Charleston, usor de vizitat si usor charmant. Altfel, am doua recomandari de facut: in SC ai mare grija la condus, nu depasi viteza legala nici macar cu o mila - politia lor este poate cea mai nemiloasa (din contra) din Statele Unite, iar daca ai nenorocul sa te opreasca nu-i contra si nici nu incerca glume cu ei.
A doua e mai mult o rugaminte: daca treci pe langa lotul ala cu trailere de vanzare, care are un mare afis "The Ultimate Entertainer's Dream", fa te rog o poza caci eu n-am apucat. La fel daca treci pe langa magazinul ala la margine de drum, care vinde "Groceries, tools & wigs".
Si da, sunt pe drumul ala care trece pe langa ocean.

In Georgia trebuie absolut neaparat sa ajungeti in Savannah. Si probabil ca e una din cele mai caraghioase recomandari pe care le-ai primit vreodata, dar daca ajungeti pe-acolo vizitati neaparat Bonaventure Cemetery. ( http://images.google.com/images?oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=bonaventure+cemetery&um=1&ie=UTF-8&ei=E_RgS4vPCcyXtgeGmdnYDQ&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CCQQsAQwAw)

Crede-ma ca nu mi-am pierdut mintile. :)
Dupa New Orleans, Savannah este orasul meu de suflet. E America aia din cartile care le-am citit candva cand nu stiam mare lucru despre ea, inafara zgarie-norilor.
(si btw, sper sa fi vazut sau citit "Midnight in the Garden of Good and Evil" inainte de calatoria asta.)

Sa aveti drum bun si timp de calitate, si sa-ti oblojesti sufletul sper.

d said...

Dicstractie placuta :)
Ca pont mi-a zis cineva din NY ca e plin de rednex acolo in Carolina ..sa imi zici daca e asa !

Anonymous said...

Daca exista timp pentru jale,exista timp pentru bucurie,acel timp de calitate petrecut cu oameni dragi cu o carte buna in mana(am cumparat deja una pe anul asta),ori vreun rasarit de soare.Cu siguranta cand vom fii destul de batrani,nu ne vom aminti cat de zelosi am fost la munca ori cate zile fripte ne-or fii facut unii,ori viceversa.Cu toate astea romanii sarbatoresc prea mult,fie-mi iertat.G.

Dana said...

Timp de calitate placut, distractie placuta! Sa faci multe pozr cu farurile alea si imprejurimile. See yeah soon !

Flavius Ţerbea said...

@Lola: da, da. Traseul este Charleston-Savannah si un mic mai incolo, inspre Florida.
Multumesc tare mult de sfaturi si promit sa pozez ce m-ai rugat daca o sa le vad!

Flavius Ţerbea said...

@d: multumesc. pai pot sa-ti zic de pe acum ca vom vedea si rednecks...sunt peste tot in sudul Americii, inclusiv in jurul Williamsburgului. Si nu numai...
Dar nu am eu treaba cu ei, sunt oameni de treaba. Sper...

Flavius Ţerbea said...

@Danangib: Multumesc! See yeah. :)

Flavius Ţerbea said...

@G: jelim, ne bucuram, serbam, calatorim, ne amintim, uitam...asta inseamna ca inca traim! :)

Anonymous said...

Sigur,doar ca eu traiesc in Romania si cred acelasi lucru,ca,inRomania se lucreaza prea putin,romanul petrece de la sf.Andrei pan' dupa sf. Ion,stiut fiind ca romanul bea horinca ori de necaz,ori de bucurie.Sigur,asta n-ar fii nimic rau daca economia tarii ar permite/in caz ca da,ar emigra lumea spre Romania nu in afara ei(ceea ce n-ar fii exclus peste vreo...500 de ani).In rest,clar,daca esti cu Papa,tre sa stii ce face Papa,iar daca e zapada si e frig,nu pot avea pretentia vreounui bronz sanatos pe plan local.Exista partiesi mult alb,e ok.Distractie faina,Gianinna

Valy & Deima Cofaru said...

Ca sfat: visati cat mai mult si bucurati-va cat se poate de plimbarea de pe coasta, acolo oceanul iti ofera niste privelisti superbe.
La fel ca Lola, stai mai mult cu piciorul pe frana decat pe acceleratie, nu se merita sa ai de-a face cu politaii de acolo , sunt rai si cauta sfada, si in acelasi timp daca nu gonesti pe drum , ai mult mai timp sa te bucuri de peisaje.
Recomand la drum carti despre statele USA , din editura lonely planet de exemplu, si inainte de a intra intr-un anumit stat, parcursa putin istoria si descrierea statului , in felul asta punandu-va in atmosfera de vacanta si de autenticitate a locurilor pe care le vizitati.
Si nu in ultimul rand , good time alaturi de persoana draga, incercati restaurantele specifice locului.
Distractie placuta si abia asteptam sa vedem niste fotografi si sa auzim parerile voastre de vacanta!

Unknown said...

Si, ati reusit sa evitati zapada ?...

Flavius Ţerbea said...

@Gianinna: multumesc.

Flavius Ţerbea said...

@Valy: multumesc frumos pt sfaturi si...pun imediat si impresiile de calatorie.

Flavius Ţerbea said...

@dmstangu: da, am vazut zapada doar marti seara, la intoarcere. si a fost incredibil sa vedem atata zapada aici! :(

Flavius Ţerbea said...

@Lola: sa stii ca ne-am uitat pe toate firmele si firmuletele dar n-am vazut pe nici unul din care mi-ai spus. Poate am mers pe alte drumuri...ca ne-am bagat pe drumuri destul de neumblate, ca sa fiu sincer. Dar mai merg, ca mi-a placut acolo si sper sa le mai gasesc atunci! :)
Inca o data zic saru-mana pentru sfaturi...cu limita lor de viteza cu tot...ca n-am depasit-o deloc de frica.