Friday, January 8, 2010

Life is beautiful

Stiti la ce ma gandeam eu azi?
Ma gandeam ca sunt un norocos ca am ajuns prin voia nusestiecui in America!
Eu chiar cred ca nu toata lumea se adapteaza sau este incantata de America dar eu sunt al naibii de incantat! Chit ca nu toate sunt perfecte, nici pe departe DAR, cu toate problemele normale si anormale, tot e de bine, zic eu.
Tin minte si acum -ca atunci- ca dupa ce am primit plicul prin care eram anuntat castigator al loteriei vizelor am mers sa ma sfatuiesc cu un bun prieten la o terasa din Sibiu, pe Victoriei. Si el mi-a spus sa nu merg in America pentru ca voi pierde oportunitati si o sa regret daca voi lua in piept drumul lung al emigrarii.
Si, in momentul ala...asta daca mai eram cumva indecis, am zis ca sub nici o forma nu voi rata sansa asta.
Cuvantul oportunitati a facut minuni, mi-am zis ca tot mai bine suna oportunitati americane decat oportunitati romanesti, oricum ai da-o la intors.
Si daca nu e vorba de bani atunci e vorba de traiul ala decent, fara grija imediata a zilei de maine si alte rahaturi care nu se vor rezolva niciodata (da, da...niciodata) in Romania.
Aici nu e vorba de istoria noastra milenara, de stramosi, de religii, de familie si prieteni. Chiar cred ca toate astea raman sau vin cu tine indiferent de locul unde te afli.
Credeti ca eu nu ma mandresc ca sunt roman si de cate ori am ocazia imi laud tara?
Credeti ca mi-e rusine de unde,de la cine si de la ce vin?
Sub nici o forma nu mi-e rusine si nici nu am nimic de demonstrat.
Mai am momente de revolta cand aud de unii ticalosi care isi bat joc de o tara intreaga, mai am momente in care mi-e greata ca sunt compatriot cu te miri cine, mai ma enervez cand aud chestii total aberante si care par normale la o gramada de lume neaosa (sau poate gresesc eu si ele sunt, de fapt, normale).
Da, am fost in Romania si mi-a lasat un gust amar din cauze de boli, familie, prieteni (in special), atitudine si civilizatie dar astea se intampla oricui, nu doar romanilor.
Da, e adevarat ca ochii care nu se vad se uita (se uita, se uita, futu-i) si unele lucruri se mai si schimba, dar nimic nu ne opreste sa fim tot aia, chiar daca unii vor sa ne vada altfel.
Da, e neplacut sa vezi ca necunoscuti sau prieteni din copilarie iti lasa mesaje anonime prin care te jignesc aiurea.
Da, e adevarat ca nu e fain sa-ti deschizi emailul si sa vezi ca in afara de Barack Obama si echipa lui, Mos Craciun, Bestjobs, Monsters, niste curve si siteuri xxx, tot felul de companii aeriene, banci din Nigeria, reviste, o mana de prieteni reali sau virtuali, La Quinta Inn si alte enspe lanturi hoteliere, ICR New York si semi-spameri nu te intreaba nimeni de sanatate.
Dar, in acelasi timp, e si normal si e si vina mea.
Ma opresc cu prostiile astea inainte de a o lua de tot pe aratura.

Eu doar asta vroiam sa spun: ca sunt un norocos si ca viata e frumoasa.
Chiar si atunci cand e un frig de crapa pietrele americane.

27 comments:

Anonymous said...

...Draga Flavius, in sfarsit te "regalezi", ca sa spun asa, ...felicitari, este de departe cea mai buna postare, aceasta este adevarata dimensiune a ta, felicitari sincere, mi-au placut la nebunie cele postate, "draga Raducioiu", (il voi retrage definitiv)!!!!
...ca sa-l citez pe Alexandru Paleologu, "prostia este eterna", ne paste zilnic, dar lucrurile frumoase raman, inca o data, felicitari!!!
Trakl Georg

Indelible Bonobo said...

la mai multe oportunitati in noul an!

(asculta opportunities in varianta manhattan transfer, cred ca ti-ar place :D )

Anonymous said...

De fiecare data cand fostii prieteni din Romania imi rascolesc sufletul sau imi lasa un gust amar, imi zic ca tot e bine ca-l am pe Levi. Un prieten adevarat, de suflet e mai bun decat 3 de fatada.

Asa ca tot e bine ca o ai pe Maria si ca esti in America!

PS: A venit frigul si la voi? Noi avem vreo 15-20 de cm de zapada, avem si gheata, avem promisiuni ca luni mai vin cativa cm de zapada... Ca sa nu mai zic ca azi faceam patinaj artistic cu masina prin intersectie. Eu si restul soferilor.

Lady Io said...

Eu nu inteleg de ce se strica relatiile de prietenie atunci cand cineva pleaca din tara. Nu mai suntem aceiasi oameni?

ina bixade said...

:)norocosule, eu mai bine ma abtin sa elaborez acest subiect, stim noi de ce hi hi hi...ti-am trimis un email acum citeva zile, sper ca a ajuns!

Flavius Ţerbea said...

@Trakl Georg - da!

Flavius Ţerbea said...

@InBonobo: multumesc la fel.

Flavius Ţerbea said...

@Ionela: e foarte bine ca o am pe Maria si ca sunt in America. Si e foarte bine ca mai am in Romania prieteni adevarati si de nadejde si e foarte rau (cred) ca acum am in Romania si fosti prieteni...asta fara a sti de ce sunt fosti...dar n-are rost sa-mi bat capul, raman cu gustul amar...care va trece la un moment dat.
Da, da...e ger si la noi (minus 7 celsius). e groaznic de frig pentru zona asta si tine tare mult. anii trecuti mai purtam si tricou din cand in cand in decembrie-ianuarie...acum haine groase la greu. :(
Atentie mare la condus!

Flavius Ţerbea said...

@Lady Io; crede-ma ca habar n-am de ce se strica unele prietenii. Cand am fost in tara ma rugam de cei pe care-i stiam prieteni ca sa ne vedem si unii din ei inventau tot felul de scuze puerile. Stii cum e...daca nu faci un mic efort sa te vezi cu cineva o data la trei ani asta nu e de bine.
Dar, nu toata lumea e la fel si prietenii adevarati stiu cum sa procedeze ca sa fie bine. Mai sunt si oameni intelepti pe lumea asta. si cinstiti.
Eu as vrea sa cred ca suntem aceiasi ca intotdeauna.

Flavius Ţerbea said...

@ina; mi-a ajuns emailul de la tine dar era adresat unui anume Tiberiu si ma gandeam ca e nu era pentru mine!
Si da, stiu de ce nu vrei sa elaborezi subiectul. :)
Sa fie toata lumea sanatoasa ca viata noastra tot aia e.
Dar e pacat sau lamuritor...depinde cum privim lucrurile.

ina bixade said...

vaaai, pentru tine era scris acel mesaj, tie ti l-am adresat, nu stiu de unde am scos numele tiberiu:) flavius, tiberiu suna cam la fel, nu? poate de acolo:)

Flavius Ţerbea said...

@ina: ti-am raspuns pe email.

Dana said...

Si eu ma gandeam la cam acelasi lucru: ca sunt tare norocoasa ca sunt aici in Gibraltar si ca s-a potrivit pe sufletul meu, ca putea sa nu-mi placa, sa-mi fie dor de orasul meu de 10 ori mai mare, dar de 10 ori mai...mort,lol, se poate spune asa ??????
Mergi inainte Flavius, traieste-ti viata de american (ca tot roman ramai,lol) si restul se rezolva cand te-oi intoarce , daca te mai intorci vreodata. Fiecare cu destinul lui si cu oportunitatile care-i convin,he,he,he....

ina bixade said...

flavius, am receptionat, multumesc and you've got mail again:) va pup si mai vorbim pe email!

ioana said...

Salut! Ne bucuram ca esti fericit si ca te simti bine, chit ca a trebuit sa traversezi oceanul ca sa ajungi de la starea de "vesnic nemultumit" la starea asta de euforie.

In alta ordine de idei, nu, nu cred ca te mandresti cu tara de unde ai venit, si da, cred ca ti-e rusine cu Romania. Altfel nu inteleg seria de posturi din ultima jumatate de an.

Si nu, ochii care nu se vad nu se uita, numai ca nu mai sunt la fel. Unii si-au schimbat culoarea, altii si-au pus lentile de contact, si asta e cel mai trist...

Purple Rain said...

La multi ani! Ma bucur c-am descoperit blogul unui om care se considera norocos! Asa, si spui ca e ger la voi, la -7C?! eu as spune ca se apropie primavara...:))

Flavius Ţerbea said...

@Danangib: sa fiu sincer nu am venit cu idei preconcepute despre America si asta m-a ajutat, cred eu.
cat despre reintors doar atat zic: Doamne, fereste!
Multa bafta si la tine si sa avem grija sa nu ratam prea multe oportunitati.
oricare si oriunde or fi ele...

Flavius Ţerbea said...

@Purple Rain: Bine ai venit pe la mine si la multi ani!:)
Da, da...e al naibii de ger la minus 7 grade aici. Normal, pentru perioada asta ar fi undeva in jur de 10-15 grade cu plus!
Cica ar fi cele mai rele temperetauri din ultimii zeci de ani prin sudul Americii.
Macar noi avem csa prevazuta cu sistem de incalzire, dar altii nu au fost inspirati si e vai de mama lor, saracii.
sa mai vii pe aici mai ales ca se va incalzi saptama viitoare, cica!

Anonymous said...

Nu cred ca ar trebui sa lase gust amar ceva ce n-a existat,caci ,pare-se astfel de oameni se numesc ''prieteni''doar de catre noi/si poate de-aia gustul amar.Sunt insa in jurul nostru o serie de oameni de calitate slaba,dar care nu pot avea statul de prieten din lipsa calitatilor.nu ca nu i-am credita noi,iar oameni slabi,nevolnici,semidocti si rosi de invidie sunt peste tot,stai linistit..Gianinna

mimi said...

Nu mi se pare ca per total viata e complet diferita in SUA fata de RO, insa exista o groaza de amanunte care fac viata in US mai comoda.
Drumuri mai bune, lipsa mizeriei pe strazi, oameni mai retrasi si mai politicosi, posibilitatea de a returna si dupa 3 luni o haina cumparata etc.
Oricum nici in Ro nici in US nu e simplu si pe roze. Depinde foarte mult de tine, zona in care stai, asteptarile pe care le ai.
Eu ma bucur ca te simti bine. Iar prieteniile se strica si cand te muti in RO dintr-un oras in altul deci sa nu iti para rau dupa ele.

Flavius Ţerbea said...

@Gianina: au existat, exista si vor exista. numa' ca uneori nu stim noi cand si daca.
dar daca suntem sanatosi si voisosi...si ei la fel...pai tot nu-i rau.
si...la urma urmei...ce la vie! :)

Flavius Ţerbea said...

@Mimi: ai uitat sa zici de sea-food de la mama lui! Pai fara asta eu nu mai pot trai!:)
Si categoric: depinde de multe ca sa fie bine.
Si si mai categoric: niciodata nu o sa le putem avea pe toate. Sau, cel putin, nu in acelasi timp...

Dana said...

Flavius, te asteapta o leapsa la mine pe blog.

Valy & Deima said...

Buna Flavius !
Foarte fain articolul. Felicitari ca sunteti fericiti cat despre problemele celelalte , NU EXISTA, uita-te la partea plina a paharului , prietenii care nu mai sunt , nu au fost prieteni, au fost amici care nu se bucura de fericirea ta.
Sanatate tuturor " amicilor " tai :-) cat si alor nostri :-)
Viata e frumoasa , iar jumatatea plina a paharului este EXTRAORDINARA.

Flavius Ţerbea said...

@Danangib; am rezolvat problema!:)

Flavius Ţerbea said...

@Valy & Deima: va doresc un an nou bun si sa fim sanatosi cu totii.
Ca unele probleme exista, se sau nu se rezolva asa o fi viata asta.
Eu sunt sigur ca prietenii exista, nu-mi fac eu probleme din cauza asta. Toti avem momente de prostie in capul nostru. Important e sa fie bine cand tragem linea si adunam bunele cu relele...

Anonymous said...

As mai adauga ca prietenii sunt balastul vietii,pirdem pe unii si ne pare rau,castigam alti prieteni.Pot spune insa ca adevaratii prieteni ii numeri poate pe degetele unei singure maini.Ei sunt cei care te stiu asa cum esti cu bune si rele,stiu sa te minta frumos cand ti-e greu si departarea n-are nici o influenta in cazul lor,dimpotriva...Gianinna.