Saturday, January 2, 2010

Rezolutia, globul si bautura

Pe vremuri, de Revelion, la miezul noptii aproape toata lumea buna si nebuna de la orase si sate iesea in strada ca sa vada artifica vecinului sau a Primariei, sa auda zgomot de petarda spargatoare de timpan si arzatoare de maini, gene, sprancene, haine si gloabe ochulare (daca stiti voi alt plural la glob ochular va invit cu cea mai mare placere sa-l ziceti, ca mie nu-mi vine).
Ca sa fiu sincer, anul asta nu stiu cum s-au intamplat treburile in Romania pentru ca m-am luat cu munca si nu am avut acelasi fus orar ca sa vorbesc si sa aflu amanunte de la fata locului.
Dar stiu ce s-a intamplat in partea noastra de lume la miezul noptii: nimic!
Da, pur si simplu, nici un zgomot, nici o petarda, nici macar un foc de arma nu am auzit! Si poate pentru ca toata America sta cu ochii in tembelizor ca sa vada nustiuce glob imens din New York luand-o la vale?! Da, asta e treaba care-l framanta pe american in prima zi a anului: daca ai stat treaz pana la miezul noptii si daca ai vazut globul!
Cand vine vorba despre alte natii care traiesc pe continentul descoperit de-nu-se-stie-nici-acum-sigur-cine atunci e alta treaba: ei incearca sa sarbatoreasca ca acasa la ei, cu specificatia ca nu petarde, nu artificii (bineinteles, smecheri exista si aici si pot sa-ti provoace surpriza) si nu alcool servit in barurile din Virginia dupa ora 2. Deci ne-am inteles...in baruri si restaurante...nu la casa omului petrecaret, normal: sucuri da, bautura alcoolica nu.

Si mi s-a adresat o intrebare originala de Revelion: ce-i doresc eu Romaniei pentru noul an?
Na, rahat, ce sa raspund eu la o asa intrebare si cu ceva alcool la bord (doar un pahar de coniac, doua de vin, unul de sampanie, unul de sangria...stiu, stiu...si asta-i vin dar eu il socotesc separat de data asta, doua beri, un pahar de whiskey si ceva apa am baut, altceva nimic)?
Luat pe nepregatite am raspuns ca bautura, dar nu cred ca asta am vrut a spune!
Dar mi-am mentinut raspunsul daca tot am zis.

In rest, rezolutii si revolutii, aberatii si aberele, laude si frustrari, prostii si prosti, boli si belele, tutun si alcool, masini si femei, case si ghiuluri de aur, trafic si traficanti si alte cele nu, pe astea nu mi le doresc.
Doar un copil, liniste, normalitate si sanatate.
Si sa dau jos vreo 5 kile...
Da' voi, cei de departe si cei de acasa, ce-i doriti Romaniei?

PS In poza sunt niste sarmale, cu gust ca la mama ei acasa, numai ca sunt facute si comercializate in America, se gasesc la alimentara si costa $5.99 aproximativ o jumate de kil!
Si doresc un an bun la toata lumea. Deci, LA MULTI ANI!

13 comments:

to-morrow said...

Ca sa raspund la intrebarea de pe blogul ta:
O Romanie fara grosolanie etalata in vazul tuturor. As vrea sa cred ca se poate...
La multi ani!

Brindusa (Brinda Dasha) said...

La multi ani si multe sarmale. Glumesc. Oricum noua nu prea ne plac. Da Doamne sa fiti binecuvantati cu un bebe. Si noi ni-l dorim de mult, dar am primiti doar din cei cu blanita si 4 labute. Dar ne multumim mult si cu ei ca ne umple casa de veselie. Altfel ar fi prea goala.
Iar cu kilogramele ...hm, ar trebui sa te intelegi cu sotul meu ca nici lui nu i-ar strica cateva in minus.
Sa fiti fericiti acolo unde sunteti si, mai presusu de orice, sa va simtiti impliniti sufleteste.
Un An Nou fara crize si crizati!

d said...

Eu ii doresc Romaniei sa scape atat cat se poate intr-un an de cei care o fac de cacao intr-un fel sau altul..:)
Si cred ca ar trebui sa faci un club al doritorilor de slabit :) Ma inscriu cu cele 7 pecare ar trebui sa le dau jos :)

JunioR said...

sincer de vro 2-3 ani tot ii doresc Romaniei numai bine si liniste si cand vine sf anului imi aduc aminte ca a fost numai haos.... deci anu acesta orcum la 00:00 nam apucat sa imi pun dorinta mi-am adus aminte abea dimineatza de ea si mi-am puso " Sper sa termin Facultatea" este dorinta pentru anu asta, cum anu trecut mi-am dorit sa iau bacu' din prima sa dau peste nas catorva persoane :D anu ast avreau sa termin facultatea "primu AN" asa ca ROMANIEI MELE ii doresc haos poate la sf anului toata lumea va fi linistita, voua va doresc sa vi sa indeplineasca dorintele de la 00:00 si sa aveti multa sanatate ca sa mai chetuim si noi din cand in cand ca nu scrica umpic de miscare la buricele degetelor :)). Bafta numai de bine sa auzim.

Flavius Ţerbea said...

@to-morrow: clar ca se poate. intrebarea este cand, Doamne, iarta-ne, ne dezgrosolanim?!
La multi ani si tie si sa ne citim sanatosi.

Flavius Ţerbea said...

@Brandusa: La multi ani dar fara sarmale. gata, au trecut sarbatorile ...pana la Craciunul urmator nici sa nu mai aud de ele...mai ales ca nu sunt fan.
Multumim pentru urari si sa fie bine si la voi si la noi!:)
Frumos spus: fara crize si crizati. Sa speram ca cineva te aude si o rezolva!
La multi ani!

Flavius Ţerbea said...

@d: aoleu, fratele meu! cum adica: sa-i omoram pe aia raii?! :)
lasa sa traiasca si ei ca nu ar mai avea atata farmec unele chestii daca nu avem aroma de cacao prezenta pe toate meridianele!
Facem si club, cum nu: eu aduc micii! :)

Flavius Ţerbea said...

@JunioR: Multa bafta la licenta si sa fie haos, daca asta iti doresti! :)

Lucian said...

eu ii doresc romaniei sa scape de mine cat mai curand :)

Dana said...

Pai ce sa-i doresc Romaniei ? Sa-si revina la normal, sa traga invataminte din istoria indepartata si sa faca o comparatie, gen: "ce frumosi si destepti eram....si uite cum am ajuns", poate s-o trezi la realitate, ca boxerii din pumni...
Tie iti doresc un an minunat, sa ai parte doar de bucurii !

Flavius Ţerbea said...

@Lucian: pai, atunci sa ti se indeplineasca dorinta iti doresc!

Flavius Ţerbea said...

@Danangib: un an nou bun iti doresc si tie si sa speram ca are din ce se trezi Romania noastra! :(
Ca, sper, ca nu e stare naturala si e doar un somn zdravan situatiunea care este.

mimi said...

ce tare, acum stiu cum sa le spun. nu ca eu as fi mare amatoare, dar asa de impresie :)