Friday, February 19, 2010

Olimpiada vazuta de sus

Nu stiu despre ce sa mai scriu...si vorba Donei...mai bine taci cand nimic nu ai a spune.
Asa ca nu mai scriu nici de ceremonia de deschidere a Olimpiadei de Iarna unde mie mi s-a parut ca au defilat pe scena, in roluri principale, toate rasele si orietarile sexuale si religioase ale pamantului numai ce are Vancouverul mai mult nu: miliardele de chinezi vancouverieni. Bine, bine...nu-s chinezi, stiu, is asiatici, dar nu despre asta ziceam.
Si mascotele alea olimpice par a fi pokemoni chinezesti! Deci, chinezii sunt mascotele olimpiadei?!
Am mai vrut si sa scriu ca m-am saturat sa tot aud "ce bine ca avem un job, ce bine ca avem un job". Rahat, ar fi mai bine sa aud "ce normal e ca avem un job"! De fapt, nici nu ar trebui sa se mentioneze asta. Mama ei de criza...
Am mai vrut sa scriu si ca am vazut acum cateva saptamani Avatar si ca daca nu aveam ochelarii aia pe nas care sa-mi provoace efecte 3D mai ca mi-ar fi parut rau dupa aia 28 de dolari platiti pe doua bilete. Oricum, asta e doar inceputul...Si asa eu ziceam ca filmele din viitor nu mai au nevoie de actori reali, ii rezolva baietii din tastatura, domnii care fac efectele speciale sunt (vor fi) noile superstaruri. Dar eu sper din toata inima ca sa ma insel si sa-mi dea pace astia cu startrecii si terminatorii lor cu tot.
Ma mai gandeam sa scriu si despre coperta numarului pe februarie a National Geographic...Poligamia in America...dar am zis sa nu fiu intolerant si sa-i las pe aia cu 16 neveste si cu 132 de copii in plata Domnului lor. De fapt, poate de asta o sa scriu separat la un moment dat, ca mi-a venit sa sar infuriat de pe buda in timp ce lecturam revista. Mai ales la faza in care la moartea liderilor nevestele ramaneau baiatului cel mare!!!
In rest, despre crize economice, petreceri, botezuri, scandaluri, barfe, scrisori, tristeti si bucurii, prieteni noi si vechi, facebook, copii, scoli si restaurante voi scrie altadata.

Eu doar asta vroiam sa spun: inspiratia mea este in hibernare.
Ne vedem la primavara.

Cu toata stima si pedeapsa,
semneaza Sobolanul ala din Pennsylvania celebru din filmul Groundhog Day.

PS In poza este sala unde s-a desfasurat deschiderea Olimpiadei si poza a fost facuta intr-o dimineata de toamna devreme in timp ce-mi savuram cafeluta pe acoperisul unei cladiri din centrul Vncouverului, experienta de neuitat si de reamintit.

2 comments:

Sofie said...

Hai mai Flavius, cum nu i-ai vazut ... au fost sub forma de China, Chinese Taipei, Hong Kong si South Korea :) ... intr-adevar, luati la gramada nu-s mai mult de 200, da'-s acolo si iau si medalii ... coreenii is pe locul 4 si China pe 11, la natiuni.

Flavius Ţerbea said...

Vor mai trece inca vreo doua olimpiade si dupa aia sa te tii medalii pe ei!
Si o sa apara mai des si la festivitatile de deschidere in roluri principale! :)