Thursday, March 4, 2010

Nea Marin, spagarul

Ce dubluvtf se intampla in Oltenia, nea Marine?
Il arestara pe primarul din Ramnicu Valcea, il saltara si pe soiosul primar al Craiovei (spagi, sute de mii de euro cash in sertarul noptierei, titluri de proprietate si autorizatii de constructie date ilegal si astea sunt doar chestiile pentru care exista -exista?!- probe, cica).
Hei, voi, primarii din Drobeta Turnu Severin, Slatina, Targu Jiu si, desigur, Caracal fiti pregatiti ca nu se stie!

Si pe mine nu asta m-a frapat ci modalitatile de sustinere a lor de catre simpli cetateni, simpli preoti cinstiti si curati ca curu', simpli asociati la potlogariile lor, simpli fotbalisti, simpli angajati a.k.a. bugetari -pe principiul ca au fost buni gospodari (au fost?) si ca ca ei nu e nimeni: liste de sprijin, mitinguri de sustinere unde se cere sa fie facuti cetateni de onoare (onoare?!), rugaciuni la biserica pentru invocarea divinitatii in favoarea infractorului (rusine, bai), concerte si orgii a unor artisti "consacrati", meciuri de fotbal cu dedicatie pentru protector, afise si bannere pe sediul primariilor cu measjul "Michael, we love you si esti cel mai tare".

Deci da, frati romani sau frati de origine romana, au trecut o gramada de ani de cand asteptam luminita de la capatul tunelului si tot de Solomon, Sechelariu, Pinalti, Ciuhandu, Oprescu si Mazare am dat.
Stiu, stiu...Basescu, Iliescu, Vanghelie, Patriciu, Tiriac si americanii sunt de vina...coruptia, securitatea, anii comunismului, injustitia, mineriade in pauza meciurilor, blaturi, nu sunt bani, nu sunt drumuri, nu vrem bani, nu vrem valuta...vrem ca Petre Roman sa ne reguleze, manelele si tiganii sunt de vina ca le ascultam si ca ei nu se integreaza, talhariile si jafurile bancare sunt produse ale occidentului, rautatea tasneste incepand de la copilul de clasa a patra al carui celular s-a stricat in timp ce le filma pe doua colege in timp ce se bateau dupa o partida de sex nereusita si pana la aia plin de ura de pe forumurile ziarelor care se cearta si isi arunca cuvinte grele-in romaneste- inclusiv cand este vorba in propozitie despre o finala superba in competitia de hochei de la Olimpiada de iarna si trecand de la discutiile de pe strada, scara blocului sau culoarele academice. Toata lumea se cearta, se uraste si nu face nimic. E vina alorlati ca suntem cum suntem, nu a noastra, bineinteles.

Partea buna e ca o parte din sistemul judiciar incepe sa dea semne ca nu mai e mult pana il vedem pe Adrian Nastase cu catuse la maini.

Pentru cei care nu stiu despre ce am scris: fericitilor, nici nu stiti ce bine poate fi cand nu ai idee de mizeria care-i inconjoara pe altii.

13 comments:

Anonymous said...

din pacate stiu despre ce vorbesti. De aproape 5 ani de cand am plecat de acolo eu citesc on line ziarele si mai ascult la radio, asa ca sunt la curent cu Ro; asta intr-un fel nu cred ca imi face bine ca mi-e asa sila de ce-i acolo ca nu ma atrage deloc ideea de a merge in vizita prea curand si e pacat.Ma tot gandesc nu mai bine merg in concediu altundeva sa ma pot relaxa ca doar asta merit dupa un an de munca nu sa-mi fac nervi 2 sapt. in ro si apoi tot anul sa incerc sa-mi revin. Eu deocamdata am 2 sap. de concediu pe an, so oare merita?

Cristian VADUVA said...

Binecuvantata fie ziua in care mi-am luat viza!!!

Cand ma mai apuca dorul de tara, ma uit la 2-3 stiri din Romania si-asa lehamite imi vine, ca dispare orice urma de dor.

Sti cum se spune: "Stai acolo ca stai bine!"

Dana said...

Ai descris foarte spumos toata mizeria acumulata in ultimii 20 de ani si tolerata de majoritatea, ba chiar cocolosita din diverse motive. De la distanta totul pare si mai hidos, si mai nesfarsit...te-ntrebi cum de neamul asta a ales sa se balaceasca intr-o asa mocirla si sa ajunga sa-i si placa atat de tare, incat unii se simt jigniti daca le atragi atentia ?

zamo.ca said...

pana la nastase, ar fi fost iliescu, pare-mi-se. nu?

Anonymous said...

Asezand pe caprarii,dupa capul meu,ar fii asa: 1.Multi,foarte saraci,cei care au pierdut bataliile,au plecat capul definitiv(si asta,poate,unde nu le-a spus nimeni ca puterea se afla in ei...)
2.Ar fii,in procente destul de mari,cei carora asteapta sa le pice ceva de sus,da ei sa nu miste-un deget(dupa mine,rezultatul nebuniei,ar fii,sa faci aceleasi lucruri da' sa astepti rezultate diferite)
3.Mai sunt,din pacate(din fericire in ptocente mici),''sfertodoctii",nulitati in masini de fitze,care nu deosebesc Arghezi de Slavici,iar de Ionesco nici n-au auzit/si nici nu le pasa..
4.Mai sun t cei care se zbat,insufla valori si cred in cei de langa ei.Cand nu voi mai putea face asta,urc in primul avion si-o iau de la capat/pan'atunci,martiri au fost,martiri sunt inca,iat cei care sunteti acolo unde va e bine,bucurati-va de asta.G

Flavius Ţerbea said...

@anonymus: intotdeauna voi rasfoi presa romaneasca...chit ca de mult ori raman dezamagit si nedumerit de ce vad ca se intampla in Romania!
Cat despre concediu petrecut in tara pot zice ca o sa-l mai fac la ai meil, dar nu foarte curand. Mi-am promis ca pana nu vad Hawaii, Taiwan si inca un alt loc nici nu se pune problema de mers pe plaiuri mioritice. Dar sper sa-i vad pe cei dragi la mine, in America sau intr-o alta locatie.
Dar iubesc Romania si intotdeuna o voi iubi!
Dar sperante nu mai am cu ea...

Flavius Ţerbea said...

@Cristian: si eu imi reamintesc din cand in cand de norocul pe care l-am avut castigand la loteria vizelor. Dar as fi fost si mai multumit sa vad ca la ai mei le merge normal si traiesc intr-o societatea macar un pic normala.
Dar are farmecul ei Romania...fara doar si poate.

Flavius Ţerbea said...

@Danangib: poate e solutia salvatoare: sa vedem mizeria de la distanta. CA macar atat putem face: sa observam. Ca in rest nu avem noi ce face.
Pana la urma, cine suntem noi sa salvam omenirea?!
Macar sa o observam...

Flavius Ţerbea said...

@zamo.ca: eu m-as multumi cu Nastase...Iliescu e prea batran (chit ca i-as reprosa multe din relele societatii romanesti), macar ca se tine bine mosu' la aia 80 de ani ai lui.
Sa-l judece Nina pe el si sa-l lase justitiei pe Bombonel.
Parerea mea.

Flavius Ţerbea said...

@G; e interesant tare si fain clasamentul tau.
Eu am avut o sansa...pe care nu o cautam, ca sa fiu sincer...si am profitat de ea si spun saru-mana.
Desi nu am intalnit in America nici un catel cu vreun colac in coada, parca e la alt nivel normalitatea pe aici.
Sau asa o percep eu...

ana said...

Buna,
Numele meu este Ana Zidarescu, redactor www.evz.ro, editia online a ziarului Evenimentul Zilei. Caut romani stabiliti in strainatate pentru interviuri, in ideea de a promova diaspora romaneasca, tinerii romani şi experientele lor in lume, antreprenori, profesori, liber profesionisti etc. Daca esti de acord, nu ezita sa ma contactezi. Nu sunt in cautarea senzationalului, insa cred ca in spatele fiecarei povesti se poate ascunde ceva extrem de interesant pentru cititori. Fiecare are o poveste unica de relatat, pana la urma. Adresa mea de e-mail este ana.zidarescu@evz.ro
Pe 15 martie vom relansa site-ul, in care se afla si categoria Diaspora, dedicata romanilor din strainatate.
Asa ca daca te intereseaza sa-ti promovezi blogul, gratuit, ma poti contacta la adresa ana.zidarescu@evz.ro.
Categoria Diaspora va fi relansata odata cu site-ul si va oferi, ca si pana acum, interviuri, stiri, articole si reportaje cu si despre romanii din lume.
Cred ca poate fi o oportunitate de promovare extrem de facila a site-ului tau si te va ajuta mult in cresterea notorietatii, avand in vedere ca avem peste un milion de cititori unici in fiecare luna. Astept un e-mail de la tine, indiferent de raspuns. Pe curand!

Unknown said...

De la "semne" pana la realitate e cale lunga, mai ales in Romanika. Din pacate, da-mi voie sa cred ca nu il vom vedea niciodata pe Nastase cu catuse la maini... :-(

Anonymous said...

nevoia de a verifica:)