Thursday, September 16, 2010

Poza de grup

Mie intodeauna mi-au placut pozele de grup.
Sunt tare faine de privit peste ani si atunci cand pui degetul pe fiecare persoana din poza aia si depeni amintiri, in gand sau cu voce tare.
Vecinul nostru...un nene care se tine tare bine...ii dadeam vreo 55 de ani...merge cu bicicleta cativa zeci de kilometri de cateva ori pe saptamana si la curse de masini de cate ori are ocazia...ne-a povestit zilele trecute -cu lacrimi de bucurie in ochi- cum a fost saptamana trecuta la intalnirea de 50 de ani de la terminarea liceului mecanic dintr-un orasel din Ohio. Ne zicea de ala, de aia, ca a participat chiar si o profesoara de-a lor (ati retinut ca era o intalnire de cincizeci de ani de la absolvire), ca au baut, ca au mancat, ca au depant amintiri.
L-am intrebat ca de cati ani nu mai fusese acolo si cu cati dintre colegii lui a mai tinut legatura; nu mai fusese acolo de cincizeci de ani si nu a mai vorbit cu nici un fost coleg de 50 de ani!
O saptamana a stat nenea in Ohio ca sa depene amintiri. Regretele lui au venit din faptul ca niciuna din cele 5 (cinci) foste iubiri din perioada licelui nu au venit la intalnire. Pe doua nu ar fi vrut sa le vada neaparat (ca sunt decedate) dar pe celelate trei (niste frumuseti la vremea lor) ar fi fost tare curios sa le vada.
Si in poza de grup de acum cincizeci de ani se vedeau niste flacai ca-n filmele anilor '60, cu freze a la James Dean si domnisoare cu parul bucalat si gata sa se apuce de societatea de consum americana, cu prosepritate pe chipul lor, cu speranta in ochi. In poza din 2010 se vedeau niste domni si doamne multumiti si bucurosi sa se afle acolo.
Eu nu am prea multe poze de grup (cu mai mult de zece persoane in aceiasi poza). Am una de la gradinita, una de la nunta lui sora lui tata, una de cand m-au facut aia pionier, una de la absolvirea clasei a opta, una de la un chef din liceu, una cu ceva robe si tunici false si cateva de pe la picnicuri cu prietenii. Poate or mai fi si altele dar ori nu-mi amintesc acum de ele ori nu le-am vazut vreodata.
Poza de mai sus e facuta de vreo saptamana buna, cu ocazie de zi de nastere (si onomastica) a Mariei.

4 comments:

Costel said...

Poza cand te-au facut aia pionier, se poate publica?

Lola said...

Nici eu n-am foarte multe poze de grup si cele care sunt tot din scoala generala sunt in mare parte. Ma enerveaza ca nu-mi mai aduc aminte numele tuturor, doar cateva.
Reuniunile astea sunt un lucru bun cred. Nu-s sigura.

La multi ani, Maria! Pup mult :)

Lola said...

Mi-a venit o idee nastrusnica: ce-ar fi sa ne scanam o poza de grup din copilarie (pana in 10 ani) si sa ne ghicim care suntem in poza? :))

Flavius Ţerbea said...

@Costel: da, da. E publicabila categorig...a fost facuta in incinta Scolii de Aviatie din Medias, un grup de copii inocenti intr-o sala cu machete aero si mandri ca au o basma rosie (inca nu primisem si inel de plastic incolor la ea) la gat. Trebuie sa o caut si sa o pun la scanat, ca si asa se decoloreaza de la vremea care trece al naibii de repede...

@Lola: eu sunt pentru, de ce nu?!
Multumiri de la MAria pentru urari. :)