Wednesday, November 17, 2010

Florida









Am fost in vacanta in Florida pentru o saptamana.
In sudul Floridei este foarte frumos.
Miami (impreuna cu imprejurimile) te face sa te simti in vacanta indiferent de crize economice si alte probleme.
Mi-am serbat ziua de nastere la capatul Americii, in Key West.
Am mancat (si ce bine am mancat) americaneste, pescareste, argentinieste, romaneste, frantuzeste, cubanezeste si niste dulciuri luate de la farmacie.
Am vazut 3 faruri. Faruri maritime.
Am vazut multe yachturi scumpe si foarte scumpe, vase de croaziera mari si foarte mari, multe femei ca-n telenovele (sau, ma rog, ca la Miss Universe), multe persoane cu alte orientari sexuale, multi palmieri, vreo cateva accidente rutiere si apa albastra, ca-n poze.
De amintit si noptile animate din Miami, vremea incredibil de calda, plajele (si ce plaje), ghetoul ala sa te fereasca 'Al de sus ca sa ti se strice masina pe acolo, parcari extrem de scumpe, fructe exotice, neexotice si ieftine la piata agro-porno-alimentara din bazarul din Fort Lauderdale.
N-am vazut crocodili traversand strada (desi indicator rutier care avertiza asta am vazut), n-am oprit la portile restaurantelor, reprezentantelor auto si gradinitelor care aveau tricolorul romanesc atarnat la poarta, l-am fi salutat si pe conducatorul auto care avea un abtibild mare cu Jesus loves Romania dar nu s-a mai nimerit, nu am facut comparatie intre vilele din Palm Beach, Golden Beach si cele din Dealu' Feleacului ca la Cluj Somesul nu prea este navigabil, nu m-a prea intersat nici lupta politica murdara pentru posturi de guvernator si alte joburi in senat, camera reprezentantilor (sau ce-or fi ele) de pe toate gardurile si canalele media (ca sa nu zic ziare, radio si televizor).
Cam asta ar fi treaba cu vacanta noastra din Florida spusa in cateva cuvinte seci.
Si as fi lasat sa vorbeasca mai mult pozele dar am facut extrem de putine de data asta.

3 comments:

Monica said...

oh, la multi ani!
da detalii despre dulciurile de la farmacie, restul mancarurilor nu ma intereseaza.

Dana said...

La multi ani!!!
La cat mai multe excursii p-acolo, ca tare arata bine...

Flavius Ţerbea said...

@Monica, Dana: multumesc frumos pentru urarile de la multi ani!
Da, da...e si tare fain pe acolo si sunt bune si dulciurile de la farmacie. Mai ales cand sunt made in Switzerland sau Germany.