Friday, January 14, 2011

Fara rezolutii de an nou

N-am rezolutii de impartasit dar am o poveste de spus.
Am fost tare placut surprins cand am mers deunazi la lucru si o colega mi-a spus ca un prieten de-al meu (roman) a gasit un portofel in parcarea unui restaurant si s-a facut luntre si punte ca sa-l gaseasca pe proprietar pentru a-i inapoia actele, cardurile de tot felul si banii.
Pana la urma proprietarul a fost gasit (portofelul fiind gasit in parcarea restaurantului a parut destul de logic sa fie anuntati cei din imprejurimile carciumei...lucru cu folos, de altfel, pentru ca cel care-l pierduse pe portofel lucra chiar in restaurantul ala) si acesta -recunoscator-a numarat banii din portofel ca sa fie sigur ca nu lipsesc (nu lipseau) si cu un scurt happynewyear si fara a mai multumi a facut stanga'nprejur si dus a fost. Sa fie primit si felicitari romanului nostru cinstit.
Urmatoarea zi am fost martor direct cand o cunostinta de-a mea (da, tot roman, deja coincidenta e prea mare ca sa nu ma faca sa ma intreb ca ne-am inmultit destul de mult[i] pe aici) a gasit 17 (saptesprezece) dolari pe jos si i-a strecurat urgent in buzunar. Nu i-a scos de acolo nici cand o doamna frizerita draguta intreba in stanga si-n dreapta daca nu a gasit cineva niste bani pe jos.
Deci, cu bune si rele, cu buni si rai, cu avari si avatari, cu frig si frig, cu intalniri si regasiri imposibile, innoiti, cu petreceri, cu botezuri si alte prilejuri de mancat, baut si socializat, cu filme bune si foarte proaste, cu liniste si neliniste, cu un Jim Carrey in forma de zile mari la SNL-ul de sambata trecuta, cu mancare de toate natiile, cu mult prea multe sarmale (sa nu mai vad vreo sarma si cu atat mai mult sa simt miros de sarma pana la noi ordine), cu Maria alaturi de mine si cu sperante de un an mai bun eu zic ca o sa fie un 2011 spectaculos, da?!

7 comments:

ina bixade said...

Ramine de vazut:) Sinteti niste draguti amindoi!

Lady Io said...

Sa aveti un an cat mai bun! Nu stiu daca spectaculos, dar bun sa fie!

Anonymous said...

Frumosi copii! sa fiti sanatosi si fericiti! M

Anonymous said...

Eu va urez ca tot ce va doriti voi sa se implineasca! Un an mai bun sa fie!

Anonymous said...

Chiar daca distantele dintre romanii de acolo sunt relativ mari,sunt convinsa ca spiritul civic este mult mai acut,asa ca,de fapte bune,sa tot auzim.
Un an greu,ca multi de-acu inainte,vor urma cu siguranta,insa,daca m-as inspira,din intelepciunea altora,as socoti ca marile caractere se formeaza la ananghie.Cu toate astea,ani rodnici,noua,tuturor!Gianinna

amalia said...

ne bucuram sa va vedem in poza si asteptam sa va vedem de-a binelea si sa "ne radem" live, pentru ca meritam, nu?

Flavius Ţerbea said...

@Ina: multumim si speram sa fie macar un pic spectaculos. Orice o ffi insemnand asta, dar de bine sa fie...

@Lady Io: Sa fie un an bun si la tine! Si sa fie bine.

@M (M de la mama?!): saru-mana.

@Ionela, Amalia: Da, categoric sper ca 2011 sa fie un an mai bun si mai normal la toata lumea. Si eu spun ca anul asta ne vom vedea live, in sfarsit.

@Gianinna: da, distantele sunt mari intre romani (si) aici> Chiar daca unii locuiesc in acelasi cartier. Cat despre spririt civic parerile sunt impartite. La fel ca si nivelul de educatie (nu scoala neaparat) al fiecaruia.
Sa auzim de fapte bune, de realizari si de mari caractere cat mai des.
Ani rodnici pentru toata lumea sa fie. Si multumiri.